Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Tien troeven voor een perfecte samenwerking

Wat doe je tijdens een lockdown zoals we nooit eerder hebben gezien of meegemaakt?

Foto 1 ILWA kopiëren
Een doorgedreven aandacht voor kwaliteit, dag in dag uit gecontroleerd.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | ILWA

30 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het antwoord van Johan Illegems van ILWA is duidelijk: stevig nadenken over de sterke punten van de keukenspecialist. Hij toverde een lijstje van tien troeven op papier.

Eén ding staat vast, de keukensector toonde het voorbije jaar ongezien flexibiliteit. Tijdens de lockdown lag logischerwijze alles stil, maar daarna begon de motor weer op volle toeren te draaien. Ook bij ILWA werd de stijgende interesse van consumenten in hun eigen interieur opgemerkt. En Johan Illegems, zaakvoerder van ILWA, zat ook tijdens de lockdown niet stil. Een lijstje van tien troeven voor de professionele keukenhandelaar is het resultaat. “Tien punten waarom een samenwerking met ILWA leidt tot een perfecte keuken voor de consument”, noemt Illegems zijn creatie.

Alles in (Belgisch) huis

“Eerst en vooral, we zijn een Belgisch familiebedrijf dat dit jaar 85 jaar bestaat”, opent Illegems. “Ervaring, expertise, kennis van zaken, eigenschappen die je niet zomaar onder de mat kan schuiven. Alles gebeurt ook bij ons in Puurs. De productie gebeurt in ons eigen atelier, de designers zijn ook allemaal in dienst van ILWA zodat je heel duidelijk kan stellen dan we 100 procent Belgisch zijn. Niet in handen van een (buitenlandse) groep. Onze klanten, de dealers waarmee we samenwerken en de consument voor wie we de keukens ontwerpen en bouwen, zijn geen nummers. Met heel veel dealers werken we al jaren samen. Vaak zijn het partnerships die door onze ouders zijn opgestart met hun ouders en die dan van generatie op generatie zijn verder gezet. Een heel belangrijk aspect in het werken met tal van dealers: ze behouden hun eigenheid en we respecteren strikt de regio’s waarin ze actief zijn.”

Heel creatieve oplossingen, in verschillende maten en kleuren, dankzij de inhouse designers.

Gepersonaliseerd werken

“Voorop bij ILWA, onafgebroken sinds 1936, is de doorgedreven aandacht voor kwaliteit”, stelt Illegems duidelijk. “Zowel het materiaal waarmee we werken als de verwerking ervan in ons atelier moet voldoen aan de hoogste eisen. En die eisen controleren we dag in dag uit. We kozen bewust voor laminaat, we kozen bewust voor leveranciers, bijvoorbeeld qua scharnieren, die mee in ons kwaliteitsverhaal stappen. Niet alleen met onze dealers maar ook met onze leveranciers werken we al vele jaren samen. Een stabiel product van hoge kwaliteit, daar doen we het voor. Een product waar onze designers ook heel creatief mee aan de slag (kunnen) gaan. Een brede waaier aan toepassingen en een gepersonaliseerde werking zijn mogelijk. We kunnen alles wat de klant maar vraagt. Dankzij onze grote stock en de productie in eigen huis zijn we zelfs in staat de meest gepersonaliseerde keukens binnen een zeer strakke termijn af te leveren en te installeren. Ons eigen transport is daarbij een sterke schakel. Dat onze keukens kwaliteitsvol zijn, zijn geen loze woorden. Een waarborg van 15 jaar onderstreept deze krachtige boodschap nog verder.”

Het lijstje van tien

Johan Illegems benadrukt dat het lijstje van tien geen nieuwe uitvinding is. “Deze werkwijze hanteren we al vele jaren en dat zullen we ook zo blijven doen”, aldus Illegems. “Het was een mooie denkoefening tijdens de lockdown om onze werking, missie en doelstellingen op te frissen en bij te sturen indien nodig. We hopen alvast onze 85e verjaardag met z’n allen te vieren.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details