NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Technologische snufjes ten dienste van gebruikers
De toestellen van Liebherr zijn voorzien van een pak interessante en handige functies.

Technologische snufjes ten dienste van gebruikers

Hoe val je op met je toestellen wanneer er een enorme keuze op de consument te wachten staat? Juist, je ontwikkelt een reeks unieke en baanbrekende functies die het leven van gebruikers zo veel aangenamer maken. Dat begrijpt Liebherr, dat haar (inbouw)toestellen uitrust met handige features.

Uiteraard is opvallen tussen de massa niet de hoofdreden waarom Liebherr interessante functies ontwikkelt en integreert in haar toestellen. “Wie levensmiddelen onder optimale klimaatomstandigheden bewaart, zorgt voor een lange versheid en houdbaarheid ervan”, weet Thibaut Sohier van Cinem, invoerder van Liebherr. “Maar de bijdrage in de strijd tegen verspilling van levensmiddelen is uiteraard een pak belangrijker. Met onze appraten lukt dat dankzij de perfecte combinatie van geïntegreerde versheidtechnologieën.”

HydroBreeze voegt een extra koude versheidsnevel toe voor een nog langere houdbaarheid.

Verser en gezonder

Met BioFresh ontwikkelde Liebherr een vershoudzone die het perfecte klimaat garandeert voor een superlange versheid van de verschillende producten. Een temperatuur van net boven de 0 graden Celsius en een ideale luchtvochtigheid werken samen zodat groente en fruit, maar ook vlees, vis en zuivelproducten hun gezonde vitaminen en smaak tot wel driemaal langer behouden dan in het normale koeldeel. Sohier: “Reken maar uit welke besparing het oplevert qua afval. Doordat alles langer vers blijft, gooi je automatisch minder items weg. Het effect van BioFresh is immens en enkele voorbeelden bevestigen dit. Zo blijven bijvoorbeeld spruiten en yoghurt tot negen dagen langer vers dankzij BioFresh. De kampioen is wel de Goudse kaas met een verlenging van de houdbaarheid met maar liefst 110 dagen.” Een speciale BioFresh-app helpt geïnteresseerden met nuttige informatie over voedingsmiddelen, hun vitaminen en houdbaarheid.

Altijd gefilterd en gekoeld water dankzij InfinitySpring.

Uitbreidingen

Een goede film krijgt een sequel, een handige functie krijgt uitbreidingen. Zo is er ondertussen de BioFresh Professional met HydroBreeze, een koude versheidsnevel waarvan vooral groente en fruit de vruchten plukken. Sohier: “Deze functie brengt de gebruiker naar de wereld van de professionals. De koude nevel geeft levensmiddelen een extra kick voor een langere houdbaarheid. Bovendien zorgen ze voor een optisch wow-effect. HydroBreeze wordt elke 90 minuten geactiveerd gedurende vier seconden. Wordt de deur geopend, verdubbelt dit tot acht seconden.” Ook de BioFresh met Fish & Seafood-Safe is ondertussen beschikbaar. Die brengt de temperatuur in de lade naar -2 graden Celsius in plaats van 0 graden Celsius. “Verse vis heeft hier enorm baat bij”, verduidelijkt Sohier. “Bewaren bij -2 graden Celsius verlengt de houdbaarheid met ongeveer 56 procent.”

-2 graden Celsius in plaats van net boven 0 graden Celsius, ideaal voor bijvoorbeeld verse vis.

Een bron in de keuken

BioFresh is uiteraard niet de enige functie waarmee Liebherr de consument ondersteunt. Ook de IceMaker is zo’n leuke feature, vooral wanneer er een spontaan feestje uitbreekt en je snel ijsblokjes nodig hebt. De IceMaker maakt tot 130 ijsblokjes per dag terwijl de MaxIce-functie de ijsblokjesproductie nog versnelt. Standaard heb je voor de IceMaker een aansluiting met de waterleiding nodig. Is dit niet mogelijk kan een watertank in het koelkastgedeelte worden geplaatst die dan verbonden wordt met de IceMaker in het diepvriesgedeelte.

“Ook InfinitySpring is een leuke toevoeging aan de koelkast”, besluit Sohier. “InfinitySpring is een kristalheldere, koude gefilterde waterbron die het sjouwen met (plastic) flessen water of zware kratten naar het verleden verwijst. Goed voor de rug en goed voor het milieu, het enige wat nodig is voor de InfinitySpring is een vaste wateraansluiting.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details