NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Stijlvolle verlichtingselementen maken elk keukenontwerp compleet
De Novy Shelf Pro won de prestigieuze Red Dot Design Award. De jury apprecieerde de consequent doorgevoerde strakke vormgeving, het slimme kleurgebruik, de herkenbare stijlelementen van het product en de unieke bediening.

Stijlvolle verlichtingselementen maken elk keukenontwerp compleet

Een slim gebruik van functioneel licht gecombineerd met sfeerlicht is essentieel voor wie optimaal van zijn woonkeuken wil genieten. Daarom vormen designverlichtingselementen steeds vaker een belangrijke schakel in elk geslaagd keukenontwerp. Novy speelt daar perfect op in, want keukenverdelers kunnen vanaf nu bij dezelfde partner terecht voor de afzuiging, kookplaat en verlichting. Met Novy Wall, Novy Pendant en Novy Shelf produceert de firma stijlvolle, energiezuinige verlichting met een minimalistisch design en een unieke bediening met een eenvoudig handgebaar. De Novy Shelf Pro, een elegante en praktische wandplank met hypermoderne ledverlichting, won recent een Red Dot Design Award. 

De Novy Pendant is een designhanglamp met boven- en onderverlichting, verkrijgbaar in lengtes van 90 tot 300 cm.

De laatste jaren zet Novy extra in op de ontwikkeling van designverlichting als onderscheidend element in hun dampkappen. Vooral bij de Phantom eilanddampkap trok de R&D-afdeling echt alle registers open: functionele, dimbare verlichting op het kookeiland, strooilicht als sfeerelement naar het plafond toe en zelfs interne verlichting die de afzuiging als designelement in de keuken accentueert. De firma gaat nog een stap verder en biedt naast de dampkappen en kookplaten nu ook stijlvolle verlichtingselementen voor de keuken aan. In die optiek werd vorig jaar de Nederlandse verlichtingsproducent Jansen en De Bont overgenomen. Dit duo creëert unieke lichtobjecten met een geraffineerde vormgeving en een unieke bediening door middel
van handgebaren. 

“Ons gamma omvat de Novy Wall-wandverlichting, de Novy Pendant designhanglamp met boven- en onderverlichting, verkrijgbaar in lengtes van 90 tot 300 cm, en de Novy Shelf (Pro). Deze laatste sluit perfect aan bij onze visie om verschillende functies in één product te combineren. Ze geeft niet alleen de nodige verlichting op het werkblad, maar doet met een draagvermogen van 30 kg per meter ook dienst als extra opbergruimte voor keukenbenodigdheden”, licht director marketing Olivier Lambert toe. “Deze hypermoderne ledverlichtingsobjecten zijn vervaardigd uit gestraald en zwart geanodiseerd aluminium, waardoor ze een elegante matzwarte afwerking hebben. Door de combinatie van de kleur met een strakke vormgeving in alle elementen ontstaat een eenheid in de keukenverlichting en passen deze verlichtingsobjecten ook perfect bij de dampkap en kookplaat.”

De Novy Shelf combineert verschillende functies in één product. Ze biedt verlichting op het werkblad en doet dienst als extra opbergruimte.

Red Dot Design Award

Alle onderdelen voor de Novy designverlichting worden lokaal ontwikkeld en in Kuurne geproduceerd. Hierdoor houdt de firma een optimale controle over de gekende Novy-kwaliteit en wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum herleid. Alle lichtobjecten zijn energiezuinig door de geïntegreerde led-technologie en zijn bovendien volledig recyclebaar. Het engagement van Novy op het vlak van verlichting werd trouwens recent beloond want de Novy Shelf Pro won de prestigieuze Red Dot Design Award. 

“We zijn zeer vereerd met deze internationale designprijs. De jury, bestaande uit gerenommeerde specialisten, apprecieerde in de eerste plaats de consequent doorgevoerde strakke vormgeving, het slimme kleurgebruik en de herkenbare stijlelementen van het product. Ook de unieke bediening viel in de smaak. De verlichting in deze praktische wandplank is eenvoudig in gebruik, wat in de keuken een niet te onderschatten voordeel is. Hoe vaak gebeurt het niet dat je de verlichting moet aanzetten, terwijl je bezig bent met de bereiding van gerechten. Dan heb je de keuze tussen tijd verliezen door je handen te wassen of overal vuile, vette vingers achterlaten”, gaat Lambert verder. “De bediening bij de Novy Shelf Pro gebeurt net als bij de andere lichtobjecten uit ons gamma niet met een schakelaar, draaiknop, afstandsbediening of app, maar gewoon via Gesture Control. Een geïntegreerde sensor laat toe om met een simpel handgebaar – zonder aanraking – de verlichting aan en uit te schakelen of te dimmen. Je kan ook de kleur aanpassen, overschakelen van functionele naar sfeervolle verlichting en omgekeerd. Ja, zelfs de lichtbundel mee laten bewegen en verplaatsen naar elke gewenste locatie.” 

De bediening gebeurt niet met een schakelaar, draaiknop, afstandsbediening of app, maar gewoon via Gesture Control: een simpel handgebaar, zonder aanraking.

Eén partner voor afzuiging, kookplaat en verlichting

Novy bewijst met deze verlichtingselementen nog maar eens dat functionaliteit, design en technologie hand in hand kunnen gaan. Bovendien kunnen keukenverdelers nu bij één aanpreekpunt terecht voor hoogwaardige, fluisterstille dampkappen, innovatieve kookplaten en eenvoudig installeerbare en bedienbare designverlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details