Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Sterke partner voor de kmo

Zelfstandige keukenhandelaren sluiten zich steeds vaker aan bij een inkooporganisatie. Dat betekent dat ze hun eigen weg blijven volgen, hun eigen beslissingen blijven nemen, maar dat ze profiteren van de kracht van de gemeenschap als het gaat om inkopen bij fabrikanten. MHK is zo’n Europese inkooporganisatie.   MHK Belgium, de Belgische afdeling van de Europese […]

mhk-foto-1-kopieren

26 april 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Zelfstandige keukenhandelaren sluiten zich steeds vaker aan bij een inkooporganisatie. Dat betekent dat ze hun eigen weg blijven volgen, hun eigen beslissingen blijven nemen, maar dat ze profiteren van de kracht van de gemeenschap als het gaat om inkopen bij fabrikanten. MHK is zo’n Europese inkooporganisatie.

MHK

Dankzij het label MHK De Keukenspecialist kan er een gezamenlijke marketing gevoerd worden.

 

MHK Belgium, de Belgische afdeling van de Europese inkooporganisatie MHK Group, ondersteunt haar leden in Vlaanderen en Wallonië vanuit Eupen. Het overkoepelende kwaliteitslabel, MHK De Keukenspecialist, bekend van het logo met de rode driehoek, zorgt voor een homogeen imago van de leden. Maar MHK Belgium is meer dan een naam en een logo. Het bewijs leverden ze eens te meer tijdens Batibouw, waar tal van geïnteresseerde consumenten, handelaren en fabrikanten elkaar ontmoetten op de vierdelige stand van MHK.

Reddy

MHK

Een gezellig netwerkevent tijdens de professionele nocturne.

 

De franchiseformule Reddy Keukens is in België nog vrij jong, maar in Duitsland blaast ze dit jaar al 25 kaarsjes uit. De zelfstandige, professionele keukenzaken werken binnen een duidelijk afgelijnde filosofie. “Klanten worden er niet voor de gek gehouden”, legt Ronny Thyssen, gedelegeerd bestuurder van MHK Belgium uit. “Als het over de prijs van hun project gaat, krijgen klanten meteen een nettoprijs te horen. We maken de keuken niet duurder om dan later kortingen te kunnen geven. Transparantie is hier het sleutelwoord.” Reddy Keukens opereert binnen de MHK Group, waardoor ook de inkopen gebundeld worden. Deze maand opende in Veurne de derde Reddy Keukens-vestiging in België haar deuren. Thyssen: “We groeien langzaam maar zeker, met de gezonde ambitie om de teller tegen het einde van het jaar op vijf showrooms te hebben.”

Events

mhk-foto-5-kopieren

Stap eens rond in je eigen keukenplannen. Het kan met de VR-module van Carat.

 

Tijdens Batibouw was het centrale deel van de MHK-stand, ingericht als lounge, het toneel van menige (netwerk)gesprekken. Gesprekken over wat MHK op de stand toonde, over het geleverde werk van 2018 en wat 2019 allemaal zal brengen. Tijdens de professionele nocturne werden alle partners (leden en leveranciers, nvdr.) uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. We hoorden reeds de eerste gesprekken over de MHK Belgium-jaarvergadering. Deze vindt plaats van 2 tot 4 juni in het Tangla Hotel Brussels te Sint-Lamberts-Woluwe. “We verwelkomen hier graag onze partners voor een leuke activiteit op zondagnamiddag 2 juni”, aldus Thyssen. “Op maandag 3 juni staan een meet & greet met de industrie, het congres en de gala-avond op het programma. Dinsdag 4 juni keren we na het ontbijt weer huiswaarts.”

Carat

mhk-foto-2-kopieren

Als Europese inkooporganisatie geeft MHK keukenbouwers meer slagkracht.

 

Bart van Arkel, verantwoordelijk voor de Carat-keukenplanningssoftware van MHK, stelde in de lounge de nieuwe module van het tekenprogramma voor. Voortaan kunnen keukenhandelaren in Carat gebruikmaken van een virtual reality-module waardoor hun klanten met een Oculus Rift VR-bril als het ware kunnen rondstappen in hun getekende keuken. “Virtual reality geeft de consumenten een compleet nieuw gevoel voor de ruimte en het vergemakkelijkt het nemen van beslissingen”, aldus van Arkel. “Zo wordt het verkoopproces aangenamer en sneller.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%