NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Sterk netwerk voor de keukenbouwer: alle topmerken onder één dak
Op de eigen vakbeurs Keukentech ontmoet je de leveranciers en ontdek je hun nieuwigheden.

Sterk netwerk voor de keukenbouwer: alle topmerken onder één dak

Zelfstandige, professionele keukenbouwers sluiten zich meer en meer bij een aankooporganisatie aan. Electrocook van Electrogroothandel D. Engels is zo’n netwerk dat keukenbouwers, maatwerkers en interieurspecialisten maximaal ontzorgt, waardoor ze zich enkel kunnen bezighouden met het ontwerpen, commercialiseren, bouwen en plaatsen van kwalitatieve keukens. Ze blijven te allen tijde baas in eigen huis, maar genieten wel van de voordelen die de intensieve samenwerking met zich meebrengt: ruim aanbod merken, marktconforme en competitieve prijzen, kennis, persoonlijke webshop, commerciële ondersteuning, een logistiek distributiecentrum waar alles in eigen beheer gebeurt, een multifunctionele toonzaal, opleidingen, een jaarlijkse vakbeurs en het Electrocook Quality Label.

Dit Electrocook Quality Label staat garant voor een keuze uit alle topmerken, het persoonlijke advies, en een snelle service en dienst na verkoop.

Aankooporganisatie D. Engels is een bekend verdeler van de meest uiteenlopende elektrische huishoudtoestellen. Ze zijn verdeler van onder meer inbouwapparatuur en vrijstaande elektrische toestellen om keukens van het gewenste comfort te voorzien: fornuizen, ovens, kookplaten, dampkappen, espressomachines, koelkasten, wijnkoelkasten, diepvriezers, vaatwassers, wasmachines, droogkasten….Alle topmerken worden onder één dak gecombineerd. “Mits voldaan aan een aantal voorwaarden hebben onze klanten tevens toegang tot selectieve distributie merken. We willen de professionele vakman en hun klanten volledig ontzorgen door hen te adviseren over trends en nieuwigheden, te begeleiden in het juiste advies en verkoop van toestellen en te ondersteunen bij eventuele na-service”, zegt Jo De Plecker, salesmanager bij Aankooporganisatie D. Engels. “Naast de groothandel omvat de groep twee aankooporganisaties. Electroservice is een netwerk van gespecialiseerde elektrozaken, terwijl Electrocook staat voor een uitgebreid netwerk van zelfstandige, professionele keukenbouwers, maatwerkers en interieurspecialisten, die klanten persoonlijk advies geven bij de keuze van alle materialen voor hun keuken en de keukentoestellen.”

Op de nieuwe locatie in de industriezone van Malle beschikt de Electro D. Engels over een magazijn van 14.000 vierkante meter met 6.000 stocklocaties.

Geen koepel, maar een steun

Een Electrocook-speciaalzaak behoudt steeds zijn zelfstandigheid, maar kan terugvallen op de aankooporganisatie om de eindklanten de best mogelijke service te garanderen. Dagelijks staat bij Electro D. Engels immers een team van commerciële binnen- en buitendienstmedewerkers klaar. Persoonlijk en professioneel advies, en een snelle service staan daarbij centraal. “We werken al jaren heel nauw samen met meer dan 65 leveranciers/partners, waardoor men via onze aankooporganisatie op een heel breed assortiment van merken en toestellen kan terugvallen. Wie aan een aantal specifieke voorwaarden voldoet, krijgt ook toegang tot selectieve distributieproducten, zoals Bosch Accentline, Gaggenau, Miele Artline Vitroline, Novy Pin, Pelgrim, Samsung Infinite en Siemens Studioline”, licht de salesmanager toe. “Via een persoonlijke webshop kunnen partners toestellen en accessoires met eigen aankoopprijzen en consumentenprijzen opzoeken, inclusief alle promoties. Ze vinden er catalogi, technische fiches, energielabels en gebruiksaanwijzingen, kunnen eenvoudig bestellingen plaatsen en continu openstaande orders, offertes, facturen en serviceformulieren raadplegen. Op regelmatige tijdstippen organiseren we trouwens commerciële en technische opleidingen, waar naast de theorie vooral aan de praktijk gedacht wordt. En onze partners kunnen uiteraard ook rekenen op ondersteuning met diverse marketingactiviteiten.”

De partners kunnen, op afspraak, gebruik maken van de multifunctionele showroom, waar ook kookkamers ondergebracht zijn.

Alles gebeurt in eigen beheer

Alle erkende partners dragen het Electrocook Quality Label, wat garant staat voor de keuze uit alle topmerken, persoonlijke advies met ondersteuning,  een snelle service en dienst na verkoop. “De partners in het netwerk kunnen, op afspraak, ook gebruik maken van onze toonzaal. Onze mensen nemen ruim de tijd om de eindklant te begeleiden om de juiste toestellen te kiezen. Jaarlijks organiseren we ook onze eigen vakbeurs Keukentech, waar men in contact komt met de leveranciers en hun innovaties ontdekt”, sluit De Plecker af. “Bovendien beschikken we op onze nieuwe site in de industriezone van Malle over een magazijn van 14.000 vierkante meter met 6.000 stocklocaties, vanwaar dagelijks twaalf eigen vrachtwagens richting de klanten vertrekken. Bestellingen kunnen ook afgehaald worden. Ze worden klaargezet in één van de drie afhaalcontainers, waar men op elk moment van de dag via een persoonlijke code toegang krijgt. Kortom: we ontzorgen onze partners, waardoor ze enkel moeten bezig zijn met het ontwerp, de verkoop, de bouw en de montage van hun keukens.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details