NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Steeds een geslaagde combinatie
Mythos-kraan in combinatie met Mythos-spoeltafel, hier allebei in rvs-afwerking.

Steeds een geslaagde combinatie

Het R&D-team van Franke draait op volle toeren. Elk jaar opnieuw tovert de afdeling nieuwe producten tevoorschijn, gaande van uitbreidingen in bestaande assortimenten tot compleet nieuwe collecties. “De producten op zich zijn steeds van het hoogste niveau”, aldus Roxanne Lalmant van Franke. “Elk afzonderlijk zijn ze tot topprestaties in staat. Maar voeg ze samen en je krijgt een wonderlijke harmonie waar iedere keukengebruiker blij van wordt.”

Verschillende afwerkingen en verschillende vormgeving, voor elk wat wils in de Mythos-reeks.

Volwassen familie

Mythos groeit uit tot een hele familie want naast de spoelunits en de kraan in roestvrij staal is er nu ook de spoeltafel. Deze beschikt over exact dezelfde eigenschappen als de spoelunits, met daarbij ook het coverventiel, en voegt er een afdruipgedeelte en een kraanwerkbank aan toe. Hitte- en schokbestendig zijn ze evenzeer, net als extra hygiënisch. Bacteriën en vieze randen maken dus geen schijn van kans. “Het is vooral die kraanwerkbank die de ideale kraan hierop vraagt”, schetst Lalmant. “En die ideale kraan kan eentje zijn uit de Mythos-familie zelf, in rvs of industrieel zwarte afwerking. Bij die laatste zie je de echte rvs-structuur nog, wat een unieke look oplevert. Een kraan uit een hele andere familie kan uiteraard ook, de ideale Franke-combinatie is voor iedereen anders.”

Zuiver drinkbaar water, het ideale begin van de dag dankzij de Vital-filterkraan.

Ready, steady, drink

Bij het samenstellen van de ideale Franke-combinatie kijk je best ook over de grenzen van de reeks zelf, een beetje out of the box als het ware. “Je hoeft niet in dezelfde collectie te blijven”, bevestigt Lalmant. “Een interessante combinatie is bijvoorbeeld de eerder genoemde Mythos-spoeltafel met daarbij een Vital-kraan. Deze geeft via een aparte uitloop puur gefilterd en dus drinkbaar water. Alle goede mineralen blijven behouden terwijl virussen, bacteriën, chloor en roest verdwijnen. Het ideale begin van de dag.”

Het filteren gebeurt op drie niveaus. De pre-filter zorgt voor een eerste zuivering en verwijdert de grove vuildeeltjes waarna het membraan de bacteriën van het water scheidt dankzij nanotechnologie. Tenslotte verwijdert de actieve koolstoffilter de opgeloste onzuiverheden. Het uniek filtersysteem zet tot 500 liter water om naar zuiver drinkbaar water. Een geïntegreerd ledlichtje geeft aan wanneer het tijd is de filter te vervangen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details