NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
State-of-the-art primeurs met opvallend Italiaans design
De Aspira Baby van de Italiaanse fabrikant Airforce.

State-of-the-art primeurs met opvallend Italiaans design

De Eurocucina show lokte van 16 tot 22 april 2024 op de Fiera Milano in Italië heel wat publiek.  Deze internationale referentiebeurs voor keukenmeubelen was ook voor Componenti de perfecte gelegenheid om op een bevoorrechte ontmoetingsplaats kennis te maken met het laatste nieuws bij zijn belangrijkste leveringspartners. De specialist in keukencomponenten neemt een schat aan emoties en interessante nieuwe producten mee naar huis.

De 62e editie van Salone del Mobile Milano overtrof alle verwachtingen, met een recordaantal van 361.417 bezoekers, 17,1 % meer dan in 2023, waarvan 54,3 % uit het buitenland. Het Eurocucina-onderdeel werd ook zeer goed bezocht, met de aanwezigheid van de meeste grote Italiaanse en buitenlandse merken, de terugkeer van Aziatische fabrikanten en een toestroom van bezoekers in alle hallen van Fiera Milano. Componenti was ook aanwezig. De tweejaarlijkse beurs is een uitstekende gelegenheid om de vinger aan de pols van de markt te houden en informatie in te winnen over toekomstige ontwikkelingen en trends bij trouwe partners. “We nodigen onze klanten regelmatig uit om de fabrieken van onze partners te bezoeken. En we bezoeken ook een of twee keer per jaar onze verschillende partners. Door bijvoorbeeld een bezoek te organiseren aan de ultramoderne fabriek van de Italiaanse fabrikant Nobili krijg je een beter beeld van de complexiteit die gepaard gaat met de productie van zoiets schijnbaar eenvoudigs als een mengkraan. Een fabriek die verder is uitgebreid en geperfectioneerd, trouwens. Maar Eurocucina stelt ons vooral in staat om in korte tijd vrijwel al onze partners te zien, in een stimulerende omgeving, en de reacties van het publiek live te kunnen waarnemen. Het is heel leerzaam”, aldus Componenti-partner Hugues Charlier.

De Nobili-stand op het Salone del Mobile Milano.

Primeur bij Nobili

Nobili zette op zijn stand een opvallende nieuwe toevoeging aan zijn assortiment in de schijnwerpers: de Sorgente Frizza & Bolle alles-in-één mengkraan, die kokend, koud en bruisend water produceert. Met de Nobili Sorgente-mengkraan kun je puur, heerlijk water krijgen, gekoeld tot de ideale temperatuur, aangenaam bruisend water of instant kokend water. De verschillende bereidingsstanden worden onderscheiden door een specifiek gekleurde led: wit (stand-by), lichtblauw (gefilterd water), groen (bruisend water) en rood (kokend water). Dankzij de Nobili Sorgente-applicatie kan je de temperatuur en de hoeveelheid kooldioxide in het water kiezen en de status van het systeem monitoren door het niveau van de verbruiksartikelen (flessen en filters) te controleren.

Geïntegreerde afzuigkappen en kookplaten met Italiaans design

Airforce, een andere belangrijke partner van Componenti, stond in het middelpunt
van de belangstelling met zijn designoplossingen die de afzuigkap en kookplaat op een slanke, esthetische manier integreren. “Op zijn prachtige stand presenteerde de Italiaanse fabrikant Airforce het vernieuwde design van zijn innovatieve Aspira-assortiment, dat nog moderner en gestroomlijnder is, ‘right to the point’, en twee functies in één apparaat combineert: koken en afzuiging”, zegt Hugues Charlier met veel enthousiasme. Een van de speciale kenmerken van alle modellen in het Aspira-assortiment is de mogelijkheid om ze te installeren in zowel afzuig- als recyclingsystemen. En er zijn tal van praktische functies om uit te kiezen: vier boosters, negen vermogensniveaus, brugfunctie, timer, potten- en pannendetectie, kinderslot….  Hoe groot je keuken ook is, er is altijd plaats voor een Aspira-model. Zoals de Aspira Baby, die met slechts 562 mm de kleinste inbouwruimte op de markt heeft. 

De Sorgente Frizza & Bolle van Nobili.

Noteer alvast in je agenda 

Zoals Hugues Charlier het bevestigt: “Elk jaar in september en oktober presenteren we de nieuwste producten en innovaties van onze partners. Het is een evenement dat je niet mag missen en waar onze klanten echt naar uitkijken. In vergelijking met buurlanden zoals Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg, waar de economische activiteit wat afneemt, heeft de Belgische markt zich meer dan staande gehouden. Toegegeven, 2024 is niet zo goed van start gegaan, maar de interesse van het publiek is er nog steeds. Ook al heeft die zich op min of meer korte termijn nog niet vertaald in een overvloed van projecten vanwege de economische onzekerheid, ben ik ervan overtuigd dat die trend de komende maanden uiteindelijk zal worden omgebogen. En om met een positieve noot te eindigen, is het te vermelden dat er geen significante prijsstijgingen vallen te noteren bij onze leveranciers”. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details