NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Specialist in dampkappen en kookplaten neemt producent van innovatieve verlichting over
Matthijs Jansen en Jorg de Bont hebben hun passie voor verlichting vertaald in verschillende innovatieve producten met bediening via handgebaar.

Specialist in dampkappen en kookplaten neemt producent van innovatieve verlichting over

Design verlichting wordt al geruime tijd als een onder­scheidend element in de Novy-producten geïntegreerd. Functioneel licht in combinatie met sfeerverlichting creëert namelijk een nog aangenamere beleving in de keuken.
De Belgische specialist in dampkappen en kookplaten zet daar sterk op in met de overname van Jansen & de Bont,
de Nederlandse producent van energiezuinige verlichting met een strak, minimalistisch design en een unieke bediening door middel van handgebaren. Deze producten zullen op korte termijn onder het merk Novy verdeeld worden en in het najaar verhuist ook de productie van Eindhoven naar Kuurne.

Het portfolio omvat een stijlvolle verlichtingsoplossing voor elke keuken: Wall, Shelf en Pendant.

De dampkappen van Novy staan synoniem voor een krachtige, stille werking in combinatie met een minimalistisch design. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan de esthetische integratie van verlichting. “Vandaag zetten we op dat vlak een belangrijke stap verder met de overname van Jansen & de Bont, een specialist in de ontwikkeling en productie van innovatieve design verlichtingselementen. Met hun strakke design, de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak sluiten hun producten naadloos aan bij onze dampkappen en kookplaten”, vertelt director marketing Olivier Lambert. “Zo laten we de keukenverdeler toe om via één partner de afzuiging, kookplaat en verlichting voor zijn keukenontwerpen te bestellen. Verder is het een perfecte aanvulling bij onze werkbladafzuiging, waar verlichting moeilijk geïntegreerd kan worden. Via ons sterk nationaal en internationaal netwerk van verdelers zullen we deze verlichtingsproducten veel breder in de markt kunnen zetten.”

Bedienen met een simpel handgebaar

Matthijs Jansen en Jorg de Bont hebben hun passie voor verlichting vertaald in verschillende innovatieve producten, die één geheel vormen door een strakke vormgeving, de kleurstelling en de herkenbare stijlelementen. Ze zijn volledig recyclebaar en energiezuinig dankzij de geïntegreerde ledtechnologie. Het energieverbruik ligt al snel 50 tot 70 procent lager ten opzichte van conventionele verlichting. Alle producten werden tot nu toe in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, waardoor steeds eenzelfde hoge kwaliteit gegarandeerd wordt en de ecologische footprint laag ligt. “De bediening gebeurt niet met een schakelaar, draaiknop, afstandsbediening of app, maar wel gewoon via Gesture Control, met andere woorden met een simpel handgebaar zonder iets aan te raken. Daarvoor zijn de lichtobjecten uitgerust met één enkele sensor”, vult de director marketing aan. “De gebruiker kan de verlichting zo aan- en uitschakelen, dimmen of de sfeer instellen. In sfeerstand kan je ook de kleur van de verlichting aanpassen. Verder is het mogelijk om de lichtbundel eenvoudig te verplaatsen naar de gewenste locatie.”

Wall, Pendant & Shelf

Het portfolio omvat een stijlvolle verlichtingsoplossing voor elke keuken. Met de Wall ontwikkelden de industrieel vormgevers een wandverlichting, die met zijn strakke vormgeving een aanwinst is voor elke keuken. De Pendant is een next generation hanglamp met boven- en onderverlichting. De Shelf is een stijlvol planchet met een minimalistische ontwerp, die een optimale verlichting op het werkblad brengt. Heb je die functionele verlichting niet meer nodig, dan schakel je met een simpele handbeweging over naar de sfeerverlichting aan de bovenzijde van de Shelf. Met een draagvermogen van 30 kilogram per meter krijg je ook nog eens extra ruimte om keukenbenodigdheden te plaatsen. “Al deze lichtobjecten zijn vervaardigd uit gestraald en zwart geanodiseerd aluminium, waardoor ze een elegante mat zwarte afwerking hebben. De combinatie van de verlichtingselementen in verschillende ruimtes zorgt voor een uniform beeld doorheen de woning”, geeft Olivier Lambert nog mee. “We zijn ervan overtuigd dat deze overname een flinke stap voorwaarts voor ons betekent. De producten van Jansen en de Bont worden verder onder de merknaam Novy in de markt gezet en via ons netwerk van partners verdeeld. In het najaar verhuist ook de productie integraal naar Kuurne.” •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details