NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Solid surfaces in de lift in de keukenwereld
Strak wit voor een moderne keuken. (Foto: AVONITE Surfaces by Engels Surfaces)

Solid surfaces in de lift in de keukenwereld

De sterke specifieke eigenschappen ervan, met voorop het niet-poreuze oppervlak zonder naden, is daarbij een van de overtuigende argumenten.

Tekst Tom Rampelbergh   Beeld Engels Surfaces

In onze vorige editie kon je al lezen dat Engels Surfaces, een divisie binnen de Engels Group die zich profileert als een van de grootste spelers in dit domein, haar assortiment gevoelig uitbreidde met de komst van twee nieuwe, bekende merken. Vandaag is Engels Surfaces dan ook de grootste invoerder van solid surfaces in België en Luxemburg. “We beschikken nu over een totaalpakket om voor elk project de perfecte afmeting, dikte en kleur te kunnen aanbieden”, aldus Catherine Engels. “Ook voor het grootste gamma spoelbakken en lavabo’s in solid surfaces slechts één adres: Engels Surfaces. Schrijnwerkers én architecten zijn van harte welkom bij ons voor een stalenkoffer en verdere begeleiding.”

Solid Surfaces met een marmerlook zijn eveneens beschikbaar bij Engels Surfaces.
(Foto: AVONITE Surfaces by Del Duca Interieur)

Pionier in solid surfaces

AVONITE en STUDIO COLLECTION zijn twee merken van het Amerikaanse Aristech Surfaces, wereldwijd aanzien als een van de specialisten wanneer het gaat over solid surfaces. De toevoeging van AVONITE aan het bestaande gamma van Engels Surfaces, waar met HI-MACS al een grote speler aanwezig was, betekent een fikse meerwaarde. “AVONITE is een pionier”, schetst Catherine Engels. “Tot 1983 spraken we bij solid surfaces uitsluitend over bleke, neutrale kleuren en toen kwam AVONITE met een uitgebreid kleurenpalet op de markt. Vandaag is ultieme flexibiliteit voor de klanten hun slagzin. Een veelvoud aan breedtes en diktes zijn beschikbaar. Horizontaal, verticaal, met rechte of kromme lijnen of zelfs gethermoformeerd in eender welke vorm, het kan allemaal. Daarnaast is bij AVONITE ook het Right Size-programma een optie. Dat zijn 18 standaardformaten, zonder toeslagen per vierkante meter, met een dikte van 12 millimeter. Beschikbare lengtes zijn 2438, 3048 en 3658 millimeter, bij de breedtes bestaat de keuze uit 762, 914, 1067, 1219, 1372 en 1524 millimeter.

Een intrigerend spel van kleur en licht dankzij de lichtdoorlatende reeks STUDIO COLLECTION.

Waarom AVONITE?

Catherine Engels: “Met AVONITE kies je voor een pionier wat betreft solid surface. Een flinke dosis knowhow staat ter beschikking.” AVONITE kan bovendien pronken met een van de meest geavanceerde fabricagetechnieken. Even technisch, het betreft dubbeleband-productielijnen die een multifasesysteem creëren met een gecontroleerde verwarming, koeling en tempering, en dat allemaal in één pers. Een van de grootste voordelen aan deze werkwijze is wel de flexibel instelbare productbreedte. Elk formaat tussen 686 en 1524 millimeter is mogelijk. Het continue gietproces  mengt voortdurende de bestanddelen en dat levert perfect consistente kleuren op, niet alleen binnen dezelfde batch maar over verschillende productiebatches heen. En volledig in lijn met de groene gedachte: de aangepaste plaatgroottes zorgen voor minder verbruik van plaatmateriaal. Optimale plaatgroottes met minder afval.

Solid surface is eenvoudig te thermoformeren. Elke gewenste vorm is dus mogelijk.
(Foto: Solid Surface by Engels Surfaces – TMA Productions)

Kleur- en lichtspel

Ook van Aristech Surfaces, de opvallende designlijn STUDIO COLLECTION. Opvallend aangezien het hier gaat om een kleurrijke maar ook lichtdoorlatende reeks. Innovatie meets solid surface als het ware. Een gepatenteerde harsmix is de basis van STUDIO COLLECTION die zich van de andere oppervlakkeuzes onderscheidt door de unieke combinatie van transparante, doorschijnende en ondoorzichtige polymeren die zijn samengebracht. Catherine Engels: “Het resultaat is een eindeloze wereld van ontwerpmogelijkheden. Vier series zijn beschikbaar om eindeloze combinaties van kleur en licht te creëren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details