NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Snel en foutloos van ontwerp naar realisatie
Met de Proteus ERP en de softwarepakketten imos iX 3D en Alphacam kunnen keukenbouwers oplossingen op maat produceren en hun bedrijfsprocessen optimaliseren.

Snel en foutloos van ontwerp naar realisatie

Tot voor kort werkten veel kleine en middelgrote keukenbouwers en andere houtverwerkende bedrijven nog met Excel en doordrukbladen. Digitalisatie van de bedrijfsprocessen maakt het leven echter gemakkelijker, vermindert de foutenlast en verhoogt de efficiëntie en productiviteit. ECI Software Solutions verdeelt en implementeert al decennialang ERP-producten en CAD/CAM-software specifiek voor kmo’s in de maakindustrie. Met Proteus ERP en de CAD/CAM-software van imos en Alphacam richt het softwarehuis zich onder meer op de keuken- en interieurbouwer. Het Gatewise-platform realiseert de connectie met leveranciers en andere partners, terwijl Qlik Sense de oplossing is voor krachtige analyses van de processen.

ECI Software Solutions focust op kleine en middelgrote productiebedrijven en biedt hen geïntegreerde softwareoplossingen. Daaronder vallen ERP-software, CAD/CAM-software, Business Intelligence-oplossingen en mobiele applicaties. Zo wil de specialist de processen van de klanten optimaliseren, automatiseren en digitaliseren. De softwarespecialisten kennen hun markt door en door en stemmen de producten perfect op de noden af. Alle oplossingen zijn gegroeid uit een vraag van een klant uit een bepaalde sector en ontwikkeld in nauwe samenwerking met die branche. Een pakket voor de houtindustrie zal dan ook nooit geschikt zijn voor de metaalverwerkende sector.

Proteus is een ERP-pakket specifiek ontwikkeld voor de houtindustrie.

ERP-software

Proteus ERP is een softwareoplossing waarmee keukenbouwers en andere houtverwerkers eenvoudig hun producten ontwerpen, construeren en visualiseren, maar ook werkdocumenten en stuklijsten maken en eventueel direct de CNC-machines aansturen. Zo worden de processen van begin tot einde geoptimaliseerd, inclusief de aansturing van machines. Dit ERP-pakket omvat acht basisfunctionaliteiten: relatie- en artikelbeheer, verkoop en aankoop, calculatie, werkvoorbereiding, urenregistratie en projectadministratie. Daarnaast kan je nog zes optionele modules toevoegen, waaronder oplossingen voor e-facturatie en grafische planning (Gantt) of programma’s voor zaagoptimalisatie en het aanmaken en archiveren van de volledige documentenstroom. Alle modules zijn met elkaar verbonden. Als er een bestelling ingevoerd wordt, worden de noodzakelijke artikelen direct in de voorraad gereserveerd of wordt er aangegeven dat die besteld moeten worden. Bovendien garanderen slimme calculatiemethodes een juiste berekening. De gegevens kunnen ook telkens weer opnieuw gebruikt worden, waardoor geen dubbele invoer meer nodig is.

CAD/CAM-integratie

De keuze voor een ERP-pakket als Proteus is een eerste fase maar om de processen verder te automatiseren moeten bedrijven ook investeren in softwareprogramma’s voor 3D-meubelontwerp en productie en de aansturing van CNC-machines. Zo levert ECI Software Solutions de CAD/CAM-software van imos en Alphacam, maar is ook de integratie mogelijk met oplossingen van andere softwareontwikkelaars. Imos iX 3D, bijvoorbeeld, ondersteunt een korte doorlooptijd tussen ontwerp en productie. De ontwerptekeningen zijn eveneens de technische tekeningen en uit het 3D-model worden alle technische details automatisch aangemaakt. Als het model aangepast wordt, veranderen ook alle technische details automatisch mee. De machine-onafhankelijke Alphacam software is gericht op de aansturing van eenvoudige tot complexe 3-, 4- en 5-assige bewerkingen op CNC-machines. Ook meerdere machines kunnen centraal met deze software aangestuurd worden.”

Met de Alphacam software kan men CNC-machines aansturen.

Gatewise en Qlik Sense

Er is nog meer, want het ERP-pakket kan ook gekoppeld worden aan het Gatewise-platform en Qlik Sense. Met Gatewise werkt een bedrijf via één connectie samen met alle partners die aangesloten zijn op het platform. Zo wisselen deze bedrijven (afnemers en leveranciers) informatie over bijvoorbeeld aankoop- en verkooporders, orderbevestigingen, levertijden en facturatie uit. De softwareontwikkelaars van ECI Software Solutions zorgen ervoor dat maakbedrijven die een ERP-systeem in gebruik nemen op het platform aangesloten worden. Qlik Sense biedt aanvullende functionaliteiten bovenop de Business Intelligence tools, waardoor bedrijven krachtige analyses kunnen maken. Deze oplossing dient om query’s uit te voeren, analyses te maken, rapportages te bekijken en door middel van dashboards door de processen te navigeren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details