NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Smaller, sterker, eenvoudiger

Smaller, sterker, eenvoudiger

Een ware revolutie in scharnier­klepbeslag. Zo kondigt de FREEspace van Kesseböhmer zich aan. Een heel dun beslag dat uiterst stevig is en weinig plaats inneemt. Voortaan te verkrijgen in het gamma bij Van Opstal, importeur van meubelbeslag en keuken- en interieurbouwaccessoires.

FREEspace-60-anthrazit-weiss-8517.jpg

Wit, zwart of dit stijlvolle antraciet. FREEspace is beschikbaar in verschillende kleuren.

 

Wanneer een ervaren fabrikant als Kesse­böhmer technologie, functionaliteit en design samenbrengt, resulteert dat vaak in iets heel uniek. Ditmaal is dat het FREEspace klepbeslag voor bovenkasten. Dit biedt heel wat mogelijkheden in een smal en mooi ontwerp. “Dit beslag komt zelfs in verschillende kleuren, van wit tot grijs of antraciet en modekleur zwart. Heel strak, heel elegant en perfect aan te passen aan de corpuskleur”, zegt Sophie Werbrouck, purchasing manager bij Van Opstal. “Het won in 2019 zelfs de Red Dot Design Award en de Interzum Award.” De FREEspace wordt gebruikt voor bovenkasten met scharnierdeuren. Het is een heel dun beslag met een inbouwdiepte van 63 millimeter dat zeer weinig plaats inneemt. Een haast onopvallend element in de kast waar je, door de esthetische look, geen afdekkleppen meer voor nodig hebt.. En onopvallend is FREEspace ook op het vlak van geluid dankzij een uitstekende dempingtechnologie. De kast sluiten gebeurt geruisloos en door die zachte manier van sluiten is de kans meteen minder groot dat er vingers geklemd raken.

FREEspace-closeups-5D4_5321.jpg

FREEspace is zeer eenvoudig te monteren.

 

Makkelijk in montage en gebruik

FREEspace is dun en neemt weinig ruimte in, maar is het ook stevig? Het antwoord is volmondig “ja”. “Dit beslag kan fronten tot 650 millimeter hoogte, 1800 millimeter breedte en 19,1 kilogram dragen”, zegt Sophie Werbrouck. “Bovendien is het ook zeer eenvoudig de monteren.” Dankzij de aanwezige positioneringspinnetjes staat het beslag meteen op de juiste plaats. Het is ook zelfdragend en met één voorgemonteerde euroschroef hecht je het vast aan de zijkant van de kast. De front zelf bevestigen doe je met Clickfixx, frontbevestigingsplaatjes met schroeven. “Achteraf regel je de scharnieren op een zeer intuïtieve manier. Er zit een openingsbegrenzer op die gaat van 107 tot 90 graden. Zo open je de kast in de positie die je zelf kiest. En wie kiest voor nog meer gebruiksgemak, kan gaan voor de push-to-openfunctie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details