NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Sleutel-op-de-deur, next level
Eigentijds keukendesign in een all-in woning van Ooms Woonrealisaties.

Sleutel-op-de-deur, next level

Het nieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties, weliswaar in volle afwerking, maakt nu al indruk. Deze all-in bouwonderneming en interieurinrichter realiseert naast maatwerk en interieuroplossingen ook sleutel-op-de-deur woningen, appartementen en verbouwingen next level, voorzien van gepersonaliseerd en minutieus maatwerk uit de eigen, moderne schrijnwerkerij. De voornaamste uitdagingen? “Het aanbieden van een veelvoud aan stijlen voor zowel in- als exterieur, mee zijn en blijven met al deze trends en dit tot slot ook nog weten te presenteren aan de klant”, aldus Jan Ooms. Vandaar dan ook het nieuwe gebouw, ten dienste van deze klant maar ook van het personeel dat hier enorm naar waarde wordt geschat.

Het maatwerk in de badkamer is geënt op de architectuur van de woning en de rest van het interieur.

Het verhaal van Ooms Woonrealisaties is er één van een succesvol familiebedrijf met meer dan 65 jaar bouwervaring: van een eenmanszaak tot een boeiende en bloeiende onderneming die het ontzorgen van de klant bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Vandaar ook de nieuwe slogan: ‘Groots genieten zit in de kleinste details’. Dit bedrijf is bovendien geëvolueerd van het bouwen van standaard sleutel-op-de-deur modulewoningen naar het bouwen en verbouwen van woningen in uiteenlopende stijlen die in verregaande mate gepersonaliseerd worden. “Samen met het aanbod zijn de mogelijkheden enorm verruimd. We zien het als onze taak mensen in hun keuzes te begeleiden. Daarnaast willen we ons onderscheiden met hoogstaand maatwerk, ook voor het interieur”, aldus Jan Ooms die ons, als een van de vier bestuurders en kleinzoon van de gelijknamige oprichter, graag te woord staat.

Het bestuur van Ooms Woonrealisaties (vlnr): Ben Ooms, Christ Schalk, Bart Geentjens en Jan Ooms.

Opleveringstermijnen zijn heilig

Hoe men er als bouwbedrijf toe kwam om te gaan voor een eigen schrijnwerkerij voor interieurbouw? “In 2004 werden de werkhuizen tijdens een brand verwoest. We hebben van de nood een deugd gemaakt, uit het verleden geleerd, naar de toekomst gekeken en toen al snel beslist een moderne schrijnwerkerij uit te bouwen”, vervolgt Ooms. “Niet alleen de kwaliteit, met veel oog voor het esthetische totaalplaatje, maar ook de opleveringstermijnen zijn bij ons heilig. Dit vraagt om een flexibele werking. Vandaar de keuze om zoveel mogelijk in eigen huis te houden en te werken met vaste, streng geselecteerde partners voor onder andere de technieken. Maatwerk is daarbij het motto. We hebben uiteraard niet alleen een eigen en moderne schrijnwerkerij uitgebouwd, maar ook geïnvesteerd in vakkundig en goed opgeleid personeel. De onderaannemers van Ooms Woonrealisaties worden mee opgenomen in een gedeelde planningssoftware en kunnen zo ook alles mee op de voet volgen.

Doelgroep definiëren

Woonklare huizen en appartementen (ver-)bouwen is en blijft de corebusiness van Ooms woningrealisaties, maar ook klanten die enkel een nieuw interieur nodig hebben zijn welkom. Het nieuwe inspiratiecentrum zal daarnaast ook open staan voor (interieur-)architecten om met hun eigen klanten inspiratie op te doen, moodboards samen te stellen en op één plaats bijna alles te kunnen kiezen. Zo besparen zij en de klant tijd. De doelgroep is dus duidelijk gedefinieerd en hartelijk welkom in het nieuwe inspiratiecentrum van meer dan 2.000 vierkante meter. Elke verdieping legt een andere focus: vloeren, trappen en binnendeuren op het gelijkvloers, ruwbouwmaterialen, buitenschrijnwerk en technieken in de kelderverdieping en keukens, badkamers en maatwerkkasten op +1. Ooms: “Het aanbod is zo uitgebreid, groeit gestaag en evolueert snel. Dat geldt ook voor de badkamer die in huis verder aan belang wint. Het is dan ook een uitdaging om dit alles te tonen. En uiteraard kan een toonzaal niet continue vernieuwd worden. Daarom bedachten we aanvullend de inspiratieboxen en trendscorner. Hierin is plaats voor de allerlaatste trends en nieuwigheden, over alle categorieën heen.” Heeft een allesomvattend bouw- en interieurbedrijf zoals Ooms Woningrealisaties nog andere uitdagingen, bijvoorbeeld op vlak van personeel? “Wij doen hier meer dan alleen werken”, aldus Jan Ooms. “Er is aandacht voor de mens en ook ruimte voor ontspanning, onder meer met een eigen feestcomité en een maandelijkse drink aan het clubhuis. Onder meer daarom kennen we weinig verloop en kunnen we de ervaring en kennis in huis houden. En dat loont.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details