NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
SieMatic: pionier in duurzaamheid voor luxe keukenarchitectuur

SieMatic: pionier in duurzaamheid voor luxe keukenarchitectuur

SieMatic, de gerenommeerde fabrikant van luxe keukens, bracht vandaag een uitgebreid rapport uit waarin de toewijding van het bedrijf aan ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheid wordt benadrukt. SieMatic vestigde zich in haar meer dan negentigjarige bestaan als een leider in keukenarchitectuur en -technologie in het luxesegment. Het bedrijf, dat zijn producten wereldwijd via high-end partners verdeeld en verkoopt, onthulde een duurzaamheidsstrategie die is verankerd in haar bedrijfsfilosofie. Geen loze belofte, maar vooral een actief engagement dat zichtbaar is in elke laag van de organisatie, via het zorgvuldige gebruik van natuurlijke materialen tot het waarborgen van optimale processen en service. ​

Integriteit en innovatie als basisprincipes

SieMatic’s benadering van duurzaamheid is gebaseerd op integriteit, waardering, moed om te veranderen, teamwork en verantwoordelijkheid. Het bedrijf erkent dat uitstekend design, perfecte functionaliteit en hoge kwaliteit de belangrijkste pijlers van duurzaamheid zijn.

Esthetiek moet gepaard gaan met ethiek,” zegt Axel Maek, directeur van SieMatic Möbelwerke GmbH & Co. KG.

SieMatic’s toewijding aan deze waarden is niet alleen een kwestie van beleid, maar ook een praktijk die tot uiting komt in hun maatschappelijk verantwoord ondernemen en hun streven naar continue verbetering en innovatie.

Een groene toekomst: energie en hulpbronnen besparen

SieMatic zet zich in voor het behoud van ecologie door zorgvuldig en intelligent om te gaan met grondstoffen, door het gebruik van groene energie en door het continu analyseren van processen om uitstoot en afval te verminderen. Sinds 2006 gebruikt het bedrijf 100% groene stroom en is het grotendeels onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Door innovaties zoals het produceren van warmte uit houtsnippers en het gebruik van energiezuinige led-verlichting en machines, heeft SieMatic zijn energieverbruik met 20% verminderd. Deze energiebesparende maatregelen zijn een direct resultaat van regelmatige energieaudits en een bedrijfscultuur die gericht is op het verminderen van de CO2-voetafdruk.

Verpakking en transport: efficiënt en milieubewust

SieMatic heeft ook zijn verpakkingsmateriaal met 18% verminderd door geautomatiseerde en geïndividualiseerde verpakkingsoplossingen te introduceren. Het bedrijf streeft naar efficiënt transport, met verpakkingen die niet alleen uit 100% gerecycleerd materiaal bestaan, maar ook volledig recycleerbaar zijn.

Een toekomst die de moeite waard is om geleefd te worden

Michael Kersting en Axel Maek, die samen de directie van SieMatic uitmaken, benadrukken dat een toekomst die de moeite waard is om geleefd te worden, de grootste luxe is. SieMatic’s rapport over duurzaamheid en verantwoordelijkheid plaatst de klant en de samenleving centraal in hun bedrijfsvoering. Het bedrijf streeft ernaar om niet alleen te voldoen aan de huidige normen voor duurzaamheid, maar ook om de standaard voor toekomstige generaties te zetten, waarbij het welzijn van de planeet en haar bewoners voorop staat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details