Platform over design en techniek in de keukenbranche
Werkbladen

Revolutionaire innovatie in keukenbladen

Sinds kort heeft Tuytelaers toegang tot een erg innovatief materiaal. De creatieve keukenbouwer sloot immers een exclusief distributiecontract af met...

caesarstone-4033-rugged-concrete-09

22 november 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Sinds kort heeft Tuytelaers toegang tot een erg innovatief materiaal. De creatieve keukenbouwer sloot immers een exclusief distributiecontract af met het Italiaanse Lapitec. Deze producent slaagde erin om een honderd procent porselein-keramisch keukenblad te ontwikkelen dat door en door gekleurd is. Hiermee krijgt elke keuken een bijzonder natuurlijke uitstraling, en dit zonder op duurzaamheid in te leveren. 

Sinds haar ontstaan in 1954 is Tuytelaers uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders van natuursteen in de Benelux. “Hoewel ons gamma al erg uitgebreid is, blijven we zoeken naar nieuwe producten waarmee we kunnen inspireren”, vertelt marketing manager Ben Clerix. “Toen Lapitec op de Europese markt werd gelanceerd, waren we meteen geïntrigeerd door het unieke karakter van dit materiaal. Voor ons was het een must om dit aan de keukenbouwers, designers en steenverwerkers aan te bieden. En we zijn in die missie geslaagd. Vanaf dit najaar mogen we onszelf de exclusieve verdeler van Lapitec in België en Nederland noemen.”

Dit jaar lanceerde Caesarstone onder meer de 5151 Empira White.

Unieke look 

Het unieke aan Lapitec is zijn samenstelling: honderd procent porselein-keramiek dat onder zeer hoge druk is samengeperst. “Dankzij de volledige doorkleuring vallen ook de zijkanten van het werkblad perfect af te werken”, legt Ben Clerix uit. “Dit resulteert in een erg natuurlijke uitstraling. Dankzij het grote formaat van bijna 340×150 centimeter wordt het bovendien mogelijk om naadloze grotere keukenbladen te realiseren. Extra troef is de milieuvriendelijkheid: Lapitec is volledig recycleerbaar en wordt uitsluitend met groene energie geproduceerd. Het wordt aangeboden in een vijftal afwerkingen en is  vorst- en uv-bestendig. Kortom, het is een product dat nagenoeg voor alle toepassingen binnen én buiten inzetbaar is.”

Drie nieuwe kleuren

Lapitec is verkrijgbaar in zeventien kleuren. Vooral de Bianco Assoluto en Nero Assoluto scoren hoge toppen vanwege hun sterke (full body) kleur. Ben Clerix: “Geen enkele andere producent van keramiek slaagt erin om eenzelfde diepzwarte kleur realiseren als de Nero Assoluto.  Op de recente Cersaie-vakbeurs in Bologna verraste Lapitec opnieuw vriend en vijand met drie extra kleuren: de Bianco Elettra, de Bianco Aurora en de Bianco Vittoria. Het zijn drie witte marmerimitaties waarvan de ader volledig en perfect in de dikte van het materiaal doorloopt. Zelfs wanneer je de achterkant gladschuurt – bijvoorbeeld voor een tafelpoot – komen de aders volledig tot zijn recht. Met deze wereldunieke full bodytechnologie hebben we dus een echt unicum in huis.”

Op de volgende Batibouw stellen Tuytelaers en Caesarstone onder meer de Tempal Black in première aan het Benelux-publiek voor.

Nog een primeur!

Tuytelaers heeft nog meer nieuws te verkondigen. Op Batibouw zal het familiebedrijf een stand delen met Ceasarstone. “Bedoeling is het grote publiek te laten kennismaken met het  schitterende gamma van deze trendsetter in composietsteen”, legt Ben Clerix uit. “Caesarstone liet een nieuwe wind doorheen de keukenbouw waaien. De producent gebruikte als eerste ter wereld kwarts als hoofdbestanddeel. De schoonheid die met de sterkte en duurzaamheid van kwarts wordt gecombineerd, maakt van deze composietsteen een erg interessant alternatief voor natuursteen of andere materialen.” 

Vandaag is het aanbod aan kleuren en designs al ontzettend uitgebreid. Caesarstone blijft innoveren om op alle nieuwe trends te kunnen inspelen. “Dit jaar lanceert de producent de 5151 Empira White en 4043 Primordia”, zegt Clerix nog. “Deze respectievelijke zeer strakke marmerlook en Fusion Concrete look zijn alvast een schot in de roos. Op Batibouw pakt ze opnieuw uit met noviteiten. Want dan worden de Tempal Black en Oxidian in première aan het Benelux-publiek voorgesteld.”  

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%