Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Recirculatie? We maken er een punt van. Jij toch ook?

Het grote publiek heeft nog altijd veel vragen omtrent de goede werking van een recirculatiesysteem.

NOVY1_Novy Pure POS kopiëren
Novy lanceerde onlangs de ‘Pure’-campagne, waarmee ze een antwoord willen geven op de vragen van klanten met betrekking tot recirculatie.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Novy

6 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Toch is meer dan een derde van de verkoop op vandaag al met recirculatie, aangezien energiezuinige woningen met een ventilatiesysteem om een recirculatiedampkap vragen. Bij Novy geloven ze hard in deze innovatieve technologie zonder afvoer. Pure recirculatie is gebaseerd op een unieke koolstoffilter die ervoor zorgt dat  95 tot 100 procent van de meest hardnekkige kookgeuren geneutraliseerd worden. De gezuiverde kookdampen worden terug in de ruimte geblazen. Deze filter moet slechts na 900 kookuren (3 tot 5 jaar) vervangen worden. Door de combinatie met een ventilatiesysteem wordt ook de vochtige lucht automatisch afgevoerd.

Tekst Johan Debaere   Beeld Novy

Eén ding is duidelijk: een dampkap is een noodzakelijk apparaat in de keuken, dat zorgt voor de efficiënte afvoer van geuren en vocht. Novy is al jaren specialist in de ontwikkeling en productie van dampkappen en heeft intussen een breed assortiment systemen op de markt: dampkappen en kookplaten met of zonder afzuiging. “We hebben voor elk type keuken de ideale dampkap: plafond-, inbouw- en onderbouw-, eiland- en wanddampkappen, maar ook kookplaten met geïntegreerde afzuiging,” zegt director marketing Olivier Lambert. “Door de toenemende vraag in de markt investeren we de laatste jaren fors in de ontwikkeling van recirculatiesystemen. Met onze nieuwe ‘Pure’-campagne willen we een antwoord geven op verschillende vragen van klanten. Neemt recirculatie de kookgeur effectief weg? Hoe gemakkelijk is het onderhoud? En welke andere voordelen heeft een dergelijk systeem?”

Recirculatie als nieuwe standaard

Met de Pure-technologie worden kookdampen gezuiverd terug in de ruimte geblazen. Deze innovatieve technologie combineert de sterke afzuigkracht van de Novy-dampkappen met een uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter als geheim ingrediënt. Geactiveerde kool­stofbolletjes op een dragende labyrint­structuur vormen de basis van de nieuwste Pure-filter. Daardoor absorbeert die filter alle geuren en worden zelfs de sterkste geuren, zoals die van vis, voor 95 tot 100 procent geneutraliseerd. Dankzij een speciale natuurlijke coating gaat de filter tot 900 kookuren mee, waardoor hij afhankelijk van de gebruiksintensiviteit maar om de
3 tot 5 jaar vervangen moet worden.

In de experience room in Kuurne laten de Novy-specialisten partners en klanten de ware kracht van recirculatie ontdekken. Op de foto zien we marketing director Olivier Lambert tijdens een live demo.

Dankzij de volledige warmteterugwinning wordt er ook veel bespaard op het energieverbruik. “Vroeger zag je aan de zijkant van een woning wel vaker een gat met een roostertje. Bij traditionele dampkappen zorgt een buis voor de afvoer van geuren en vocht naar buiten. Dat maakt de installatie complexer en je krijgt onvermijdelijk af te rekenen met warmteverlies in de woning of het appartement. Aangezien we er bij nieuwbouw en renovatie naar streven om zo luchtdicht mogelijk te bouwen, is elke spleet, kier of opening uit den boze,” vult de marketing director aan. “Een recirculatiesysteem zonder afvoer brengt de oplossing en zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat zonder warmteverlies. De recirculatiedampkap moet wel gecombineerd worden met een ventilatie­systeem dat de afvoer van vochtige
lucht regelt.”

Combinatie met alle dampkappen

Deze Pure-recirculatie is standaard geïnte­greerd in enkele dampkapmodellen, maar de koolstoffilter kan eigenlijk met elk type dampkap van Novy gecombineerd worden. “De recirculatiebox wordt netjes in het plafond of een kast geïntegreerd en bij werkbladafzuiging zit die box in de plint. Deze recirculatiesystemen zijn perfect toepasbaar in elke keukenopstelling, zeker in keukens met een kookeiland of in appartementsgebouwen, waar vaak geen afvoer naar buiten mogelijk is”, sluit Olivier Lambert af. “Samen met onze partners gespecialiseerd in keukenbouw willen we de klanten informeren over de voordelen van deze technologie. Ook in onze experience room in Kuurne kan men de ware kracht van recirculatie ontdekken.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details