NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Recirculatie? We maken er een punt van. Jij toch ook?
Novy lanceerde onlangs de ‘Pure’-campagne, waarmee ze een antwoord willen geven op de vragen van klanten met betrekking tot recirculatie.

Recirculatie? We maken er een punt van. Jij toch ook?

Toch is meer dan een derde van de verkoop op vandaag al met recirculatie, aangezien energiezuinige woningen met een ventilatiesysteem om een recirculatiedampkap vragen. Bij Novy geloven ze hard in deze innovatieve technologie zonder afvoer. Pure recirculatie is gebaseerd op een unieke koolstoffilter die ervoor zorgt dat  95 tot 100 procent van de meest hardnekkige kookgeuren geneutraliseerd worden. De gezuiverde kookdampen worden terug in de ruimte geblazen. Deze filter moet slechts na 900 kookuren (3 tot 5 jaar) vervangen worden. Door de combinatie met een ventilatiesysteem wordt ook de vochtige lucht automatisch afgevoerd.

Tekst Johan Debaere   Beeld Novy

Eén ding is duidelijk: een dampkap is een noodzakelijk apparaat in de keuken, dat zorgt voor de efficiënte afvoer van geuren en vocht. Novy is al jaren specialist in de ontwikkeling en productie van dampkappen en heeft intussen een breed assortiment systemen op de markt: dampkappen en kookplaten met of zonder afzuiging. “We hebben voor elk type keuken de ideale dampkap: plafond-, inbouw- en onderbouw-, eiland- en wanddampkappen, maar ook kookplaten met geïntegreerde afzuiging,” zegt director marketing Olivier Lambert. “Door de toenemende vraag in de markt investeren we de laatste jaren fors in de ontwikkeling van recirculatiesystemen. Met onze nieuwe ‘Pure’-campagne willen we een antwoord geven op verschillende vragen van klanten. Neemt recirculatie de kookgeur effectief weg? Hoe gemakkelijk is het onderhoud? En welke andere voordelen heeft een dergelijk systeem?”

Recirculatie als nieuwe standaard

Met de Pure-technologie worden kookdampen gezuiverd terug in de ruimte geblazen. Deze innovatieve technologie combineert de sterke afzuigkracht van de Novy-dampkappen met een uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter als geheim ingrediënt. Geactiveerde kool­stofbolletjes op een dragende labyrint­structuur vormen de basis van de nieuwste Pure-filter. Daardoor absorbeert die filter alle geuren en worden zelfs de sterkste geuren, zoals die van vis, voor 95 tot 100 procent geneutraliseerd. Dankzij een speciale natuurlijke coating gaat de filter tot 900 kookuren mee, waardoor hij afhankelijk van de gebruiksintensiviteit maar om de
3 tot 5 jaar vervangen moet worden.

In de experience room in Kuurne laten de Novy-specialisten partners en klanten de ware kracht van recirculatie ontdekken. Op de foto zien we marketing director Olivier Lambert tijdens een live demo.

Dankzij de volledige warmteterugwinning wordt er ook veel bespaard op het energieverbruik. “Vroeger zag je aan de zijkant van een woning wel vaker een gat met een roostertje. Bij traditionele dampkappen zorgt een buis voor de afvoer van geuren en vocht naar buiten. Dat maakt de installatie complexer en je krijgt onvermijdelijk af te rekenen met warmteverlies in de woning of het appartement. Aangezien we er bij nieuwbouw en renovatie naar streven om zo luchtdicht mogelijk te bouwen, is elke spleet, kier of opening uit den boze,” vult de marketing director aan. “Een recirculatiesysteem zonder afvoer brengt de oplossing en zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat zonder warmteverlies. De recirculatiedampkap moet wel gecombineerd worden met een ventilatie­systeem dat de afvoer van vochtige
lucht regelt.”

Combinatie met alle dampkappen

Deze Pure-recirculatie is standaard geïnte­greerd in enkele dampkapmodellen, maar de koolstoffilter kan eigenlijk met elk type dampkap van Novy gecombineerd worden. “De recirculatiebox wordt netjes in het plafond of een kast geïntegreerd en bij werkbladafzuiging zit die box in de plint. Deze recirculatiesystemen zijn perfect toepasbaar in elke keukenopstelling, zeker in keukens met een kookeiland of in appartementsgebouwen, waar vaak geen afvoer naar buiten mogelijk is”, sluit Olivier Lambert af. “Samen met onze partners gespecialiseerd in keukenbouw willen we de klanten informeren over de voordelen van deze technologie. Ook in onze experience room in Kuurne kan men de ware kracht van recirculatie ontdekken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details