NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Ready, steady, drink

Ready, steady, drink

Water is essentieel in het leven. Krijgen we gezondheidstips, dan is het drinken van voldoende water gegarandeerd eentje daarvan. De kwaliteit van ons drinkwater beïnvloedt niet alleen onze gezondheid, maar ook onze levenskwaliteit. “Lekker en gezond drinkwater komt vanaf nu gewoon uit de kraan”, bevestigt Franke. 

Een typische (zondag)ochtend bevat bij veel mensen een lekker kopje thee of een kop koffie met een heerlijk aroma. Tijdens de warme zomerdagen een koud slokje water tussendoor om verfrissing te bieden. Geen omslachtige handelingen, zoals de waterkoker vullen en wachten tot het water kookt, meer nodig. Alle bovenstaande, en bovendien veel voorkomende situaties, zijn mogelijk met één kraan. “Een volledig assortiment multifunctionele kranen staan klaar”, aldus de fabrikant. “Onze instant gefilterd water- en kokendwaterkranen bieden het hoogste comfort met de beste waterkwaliteit, tijdloos functioneel design en een uitmuntende veiligheid.”

Meteen gefilterd

Een speciaal ontwikkeld filtersysteem waarmee maar liefst 500 liter water wordt omgezet in gezond drinkwater garandeert dat het water alle goede mineralen behoudt en dat virussen, bacteriën, pesticiden en microplastics verdwijnen. De Clear Water Capsule, zo heet de filter van Franke, filtert op drie niveaus. De eerste zuivering door de Pre-filter verwijdert grove vuildeeltjes. Daarna scheidt een membraan dankzij nanotechnologie de bacteriën van water. De derde stap is een actieve koolstoffilter die de opgeloste onzuiverheden, bijvoorbeeld chloor, verwijdert. “Bovendien is onze Clear Water Capsule de kleinste waterfilter ter wereld én de eerste die actieve koolstof combineert met een bionisch membraan”, benadrukt Franke. “Het resultaat is een geur- en smaakvrij water boordevol mineralen. Een handig ledlichtje geeft trouwens aan wanneer de filter aan vervanging toe is.”

Kranenfamilie

Het Clear Water Capsule filtersysteem wordt onder meer gecombineerd met de kranen uit de Vital-reeks. Vital bestaat in drie modellen die elk in twee kleurcombinaties verkrijgbaar zijn: chroom/gun metal of industrieel zwart/RVS-look. “De klassieker in de Vital-reeks is wel de mengkraan met zwenkbare uitloop”, aldus de fabrikant. “De combinatie van het tijdloos design, de geavanceerde technologie van het Clear Water Capsule filtersysteem en de 360°-rotatie zorgt voor een maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid bovenop het gefilterde water.” De Vital Capsule Filter keukenkraan is het compacte broertje in de serie. Minimalistisch, elegant met eveneens 360°-rotatie. “Als derde telg in de familie bieden we de semiprofessionele Vital-kraan aan”, somt Franke op. “Deze gerieflijke kraan beschikt over een beweegbare uitloop en een 360°-zwaaihoek. Bovendien zijn de kranen geschikt voor montage op elke spoeltafel. Het geïntegreerde filtersysteem is immers klein en vereist geen installatie, en dus ook geen installatieruimte, onder de spoelunit. De filter zit namelijk in de kraan.”  

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details