Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Praktische, stijlvolle en innovatieve nieuwigheden

Bermabru lanceerde dit jaar een aantal nieuwigheden in hun aanbod die het werk van de interieurbouwer en -ontwerper weer een...

naamloos-2-kopieren-5

20 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

2020 was ook voor Bermabru een nogal atypisch jaar. Toch zaten ze niet stil. Want de omstandigheden hielden de groothandel en invoerder uit Anderlecht niet tegen om heel wat nieuwe producten te introduceren in onder meer hun gamma meubelbeslag. Van schuifdeursystemen over nieuwe, decoratieve grepen tot kantelbedden. Een overzicht.

Bermabru lanceerde dit jaar een aantal nieuwigheden in hun aanbod die het werk van de interieurbouwer en -ontwerper weer een pak aangenamer maken. “We bleven tijdens de coronaperiode altijd beschikbaar. In maart en april merkten we dat vooral onze beschermingsmiddelen, zoals plexischermen, het goed deden”, zegt Steven Van Es, sales en purchase manager van Bermabru. “Ver­volgens zagen we dat mensen die wilden verbouwen en daar ook de mogelijkheden toe hadden, de stap waagden. Anderen wachtten nog wat af.”

Het oog wil ook wat

Een van de nieuwe producten dit jaar is een hele reeks decoratieve handgrepen voor kasten en deuren. “Ze maken een meubelstuk esthetisch helemaal af en geven een keuken meteen extra uitstraling”, vertelt Steven. “En ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren zoals mat zwart en geborsteld koper.” Daarnaast introduceert Bermabru ook het Kiaro valdeurbeslag, een openingssysteem met een verborgen mechanisme. Dit pas je aan naar gelang het gewicht en de afmetingen van de deur. Dankzij de kabel heeft dit beslag een groot draagvermogen, tot 20 kilogram. Kiaro is een zeer elegant beslag. Er kan zelfs licht geïntegreerd worden zodat de kast direct licht ontvangt. In keukenomgevingen kan je zo extra werkruimte creëren voor bijvoorbeeld keukentoestellen.

Bermabru

Bermabru bracht een nieuw gamma decoratieve handgrepen op de markt.

 

Geruisloze systemen

“Nog een valsysteem, maar dan helemaal anders, zijn onze kantelbedden van Pozzoli”, zegt Steven. “Handig in kleine ruimtes en esthetisch zeer mooi. Ook in een keuken. Want je hoeft niet gewoon op een vlakke wand te kijken. Je kan dit combineren met planken of een tafel. Wie wil, kan het laten motoriseren. Elke variant beschikt over een metalen frame met beukenhouten latten. Dit kantelt verticaal of horizontaal dankzij een mechanisme met gedempte zuigers.” Ook het vernieuwde Eku-Combino, een gamma schuifdeurbeslag, kent toepassingen in de keukenbouw. “Deze nieuwe lijn biedt zeer veel flexibiliteit en comfort. Het kan tot 80 kilogram dragen en is beschikbaar in zestien designs”, zegt Steven. “We kunnen tot 2,80 meter hoogte en 1,60 meter breedte gaan. Perfect dus voor grote kasten, wanneer je in de keuken bijvoorbeeld bepaalde werkruimtes wil afsluiten. Met Eku-Combino kan dit op een praktische, stijlvolle manier met twee schuifdeuren. Dankzij de innovatieve dempingtechnologie is dit systeem nog geruisloos ook.” Tot slot introduceert Bermabru nog een nieuwigheid, haast vers van de pers. Het lateral door opening system. Een scharniersysteem waarbij de deur eerst naar voor en vervolgens opzij schuift. “Dit systeem leent zich perfect voor brede deuren in kleinere ruimtes. Een traditionele draaideur neemt zeer veel plaats in. Dit niet. We kunnen hier in de hoogte zelfs tot 3 meter gaan. Deze toepassing wordt onder meer gebruikt voor ingebouwde kasten of keukens. Wil je de vaat en gootsteen wegbergen? Of je fornuis of werkblad? Dan kan dit op een plaatsbesparende manier met het lateral door opening system”, besluit Steven Van Es.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details