NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Polyvalentie troef
Met nuttige en praktische voordelen, en de specifieke look komt rvs eveneens tot zijn recht in particuliere setting. (Foto: Franke)

Polyvalentie troef

Wat maakt inox zo praktisch en populair dat het na professionele toepassingen nu ook de oversteek maakt naar particuliere projecten? Toegegeven, een hele privékeuken uit rvs zal je zelden zien, maar rvs is wel degelijk aan een opmars bezig.

Wie inox of rvs zegt, voegt er meteen ook grootkeukens en horecatoepassingen aan toe. Klopt, grootkeukens en andere professionele toepassingen worden tot vandaag bijna uitsluitend vervaardigd uit rvs. En dat is begrijpelijk. In een professionele keuken wordt nu eenmaal met ingrediënten allerhande gewerkt en etensresten zijn dan ook legio. Enter rvs en de roestvrije eigenschap die van het materiaal de ideale keuze maakt. Natuurlijk blijft het niet bij het roestvrij zijn alleen. Een pak extra eigenschappen maken van rvs een populaire keuze in deze professionele omstandigheden.

Wie houdt van een moderne, ietwat industriële look heeft aan rvs een ideale partner in crime. (Foto: Inoxkeuken)

Voedselveilig

De vele voordelen maken van inox een topmateriaal voor keukentoepassingen. Dat het aan de strengste voedselveiligheidsvoorschriften voldoet, klinkt als muziek in de oren. Die voorschriften gelden misschien niet bij jou en mij thuis, het geeft wel een veilig gevoel. Wie fan is van een moderne, industriële uitstraling komt bijna automatisch bij inox terecht. En dat is een van de redenen dat de oversteek van professioneel naar privé wat langer op zich heeft laten wachten. Smaken verschillen en de industriële look is niet voor iedereen weggelegd.

Makkelijk in onderhoud

Een hele keuken uit rvs is misschien wat veel gevraagd voor het merendeel van de potentiële klanten die je zaak binnenstappen, toch betekent dat niet dat rvs helemaal uit den boze is. De trend voor dit jaar lijkt namelijk een mix van materialen doorheen de keuken te worden en dan komt inox met een aantal handige eigenschappen weer naar de voorgrond. Een werkblad uit inox is een van de mogelijkheden en de hierboven genoemde voedselveiligheid onderstreept dit. Bovendien is de dagelijkse reiniging na de bereiding van de maaltijd heel eenvoudig. Het volstaat om met een zachte spons aan de slag te gaan. Een microvezeldoekje voegt wat extra toe door ook vingerafdrukken te verwijderen. Qua poetsmiddel gebruik je een specifiek inox-poetsmiddel, zeker geen poetsmiddelen op basis van chloor of zoutzuur want dat tast het roestvrije staal aan.

Hoe we rvs hebben leren kennen in de keukensector, als ideaal materiaal voor professionele projecten. (Foto: Delabie)

De goede huisvader

Duurzaamheid. Het is geen modewoord meer maar wel een belangrijk aandachtspunt en voor een aantal potentiële klanten misschien wel een breekpunt. Bij een goed gebruik en onderhoud, zoals het een goede huisvader betaamt, gaat inox zelfs levenslang mee. Bovendien is rvs een recycleerbaar materiaal dat steeds opnieuw kan worden verwerkt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. De groene gedachte leeft echt, duurzaamheid is een way of life geworden. En dan heb je aan rvs een ideale partner in crime.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details