NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Polyvalent in al zijn facetten
Een handige feature in de spoelbak is wel het opstaand randje waarop net een ovenschaal past. (Foto: Schock)

Polyvalent in al zijn facetten

Kruip eens in het hoofd van de consument die een nieuwe keuken komt kiezen. Hij of zij moet heel wat beslissingen nemen, gaande van welke toestellen van welke fabrikanten over de kleur en het materiaal van het werkblad tot de greepjes (of misschien zelfs greeploos) van de keukenmeubelen. Essentieel in elke keuken is de spoelunit en ook daar zijn de keuzemogelijkheden enorm.

Een handige snijplank is slechts één van de vele accessoires die door fabrikanten worden voorzien. (Foto: Blanco)

Polyvalent en veelgebruikt

Veelgebruikt en onmisbaar. Snel een afwasje doen, de groenten wassen, simpelweg een glas vullen met water of wat vaat verzamelen om nadien in de vaatwasser te stoppen. Het zijn slechts enkele van de mogelijke handelingen die in en rond de spoeltafel kunnen gebeuren. Er zijn er ongetwijfeld nog een pak meer. Zo veel dat je er niet bij stilstaat dat de spoelunit zowat het centrale punt in de keuken is geworden, misschien zelfs meer dan de keukentafel waar we toch ook veel doen en vertoeven. Voor elke mogelijke keukenstijl, en dat zijn er al wat, heb je een geschikte spoel­unit beschikbaar. Meer dan één zelfs want er zijn een pak materialen, vormen, afwerkingen, installatiemethodes en kleuren waaruit consumenten moeten kiezen. Want al is de spoelbak een functioneel ‘toestel’, het oog wil ook wat.

Een perfecte match tussen spoelbak, keuken­kraan en werkblad is een streling voor het oog. (Foto: eggo)

Eerlijk informeren

Dat een spoelbak moet matchen met de keukenstijl, daar zijn we het allemaal over eens. Werkblad, meubelen, spoelbak en keukenkraan vormen best een visueel geheel. Vandaag zien we dat vele consumenten al weten wat ze mooi vinden, los van het functionele aspect en soms ook los van de esthetische match. Er zijn nu eenmaal verschillende materialen beschikbaar qua spoelbak, maar ook qua keukenkraan en werkblad, en dan is het maken van de juiste keuze niet zo eenvoudig. Welk materiaal? Eén van de vragen die best wat aandacht mag krijgen, compleet met de voor- en nadelen van elk materiaal. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat een klant enkele dagen na het plaatsen van de keuken al komt klagen over wat er met de spoelbak aan de hand is. Eerlijkheid en informatie verschaffen en dan uiteindelijk de klant zijn keuze laten maken.

De montagewijze van de spoelbak is slechts één van de vele keuzes op het lijstje van de klant. (Foto: Schmidt)

Een spoelbak komt nooit alleen

Rechtstreeks gekoppeld aan de spoelbak zijn ook de keuze van de keukenkraan en eventuele accessoires die het leven en werken rondom de spoelbak eenvoudiger maken. Veel fabrikanten spelen hier mooi op in en ontwikkelen een pakket accessoires die ze bij de spoelbakken aanbieden. Keukenkranen, zeepdispensers, snijplankjes, uitdruprekjes… Passende accessoires zijn een troef die een twijfelende klant wel eens over de streep kunnen trekken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details