NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Piano’s voor gastronomen

Piano’s voor gastronomen

Het zijn kunstwerken, eyecatchers, op maat gemaakte meesterwerken. De lyrische omschrijvingen van fornuizen liegen er niet om. Ze zijn een streling voor het oog, vaak met de hand gemaakt, maar wel technologisch helemaal mee. De gepassioneerde kok met een liefde voor koken en lekker eten weet wel raad met zijn pièce unique.

De fornuizen van vandaag zijn technologisch en esthetisch gezien helemaal mee. (Foto: Kitchentech Bertazzoni)

Kijken we naar de fabrikanten die met fornuizen uitpakken, dan merken we meteen één constante op: het zijn stuk voor stuk bedrijven die er al een hele geschiedenis hebben opzitten, tot zelfs 100 jaar of meer. Vaak zijn ze ontstaan bij iemand met een idee voor eigen gebruik. Wat hebben die fabrikanten nog gemeen? De overtuiging om steeds met kwalitatieve materialen te werken en de aandacht voor detail. Want al zijn de fornuizen van vandaag technologisch helemaal mee, het zijn en blijven echte eyecatchers in de keuken. “De keuken verandert in een kunstwerk”, is de algemene teneur bij de fabrikanten. “Het fornuis is een uniek object dat zich overal thuis voelt, zowel in eigentijdse als in klassieke interieurs.”

Een andere kleur dan de typische keukenkleuren? Bij een aantal fabrikanten is een fornuis in elke RAL-kleur mogelijk. (Foto: Stoves)

Voor het eerste wow-moment

Een fornuis is een bewuste keuze die gemaakt wordt door de gepassioneerde chef. Deze boodschap weerklinkt unisono vanuit de fabrikanten. Niet alleen gepassioneerd door het koken en lekker eten, evenzeer in de voortdurende zoektocht naar ingrediënten van de beste kwaliteit. Een zoektocht naar kwaliteit die ook in de keuze van het fornuis terugkeert. Functionaliteit, sfeer en ook prijs spelen een rol in de keuze. Vermits de keuken is uitgegroeid tot de belangrijkste ruimte in het hele huis speelt het uiterlijk vanzelfsprekend een grote rol. Hier gebeurt weliswaar de magie van het koken maar tijdens het koken, of misschien zelfs al bij de ontvangst van de gasten, hoort er simpelweg een rondleiding bij. Staat er een fornuis als functionele eyecatcher, dan is het eerste wow-moment al gearriveerd. Klassiek of robuust? Rvs, antraciet of toch zwart? Misschien een atypische kleur? Voor elke smaak is er wel een fornuis op de markt.

Een fornuis heb je in verschillende breedtes. 90 centimer is het meest gangbare maar ook voor kleinere keukens (60 cm) en meer ruimte (120 cm) vind je verschillende modellen. (Foto: Steel Cucine)

Hoe wil je koken?

Gas of inductie? Deze vraag komt standaard naar boven bij de bespreking van een nieuwe keuken. Of je nu voor een fornuis gaat of toch voor een ‘standaard’ manier van koken, rond deze twee draait het meestal. Het is misschien nog niet bij elke consument geweten dat het ook bij de fornuizen mogelijk is om te koken op inductie. Misschien is het zelfs daarom dat ze, foutief dus, aannemen dat een fornuis niet aan de orde is. Leg deze kaart op tafel en het zal snel duidelijk zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details