Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Patrick Leenaerts, Sales Director | Thermo Comfort | ENGELS GROUP BV

Arbeidstijd is arbeidsveiligheid, gezondheid is in deze coronatijden meer dan ooit onze prioriteit nummer 1. Daarom moeten kantoren en werkomgevingen zo goed mogelijk gereinigd worden om deze zo infectievrij mogelijk te houden.

PL_THERMO_BEL kopiëren

11 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Zeer effectieve desinfectie met UV-C technologie!

Beeld  ENGELS GROUP BV

Alleen blijkt dat niet zo eenvoudig als we graag zouden willen. Het is bovendien vrij arbeidsintensief en tijdrovend met de klassieke ontsmettingsmethodes en middelen. En zijn we wel zeker dat we alle plekken bereiken? ENGELS / Thermo Comfort  biedt daarom met het THERMOBEL-gamma UV-C desinfectiesystemen de ideale oplossing om deze taak grondig en op een efficiënte en tegelijk betaalbare manier aan te pakken. UV-C licht in de vorm van kiemdodende lampen wordt al meer dan honderd jaar gebruikt om micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en gisten te neutraliseren zodat ze geen gevaar meer betekenen voor de volksgezondheid. Zo speelde het onder meer een belangrijke rol in de bestrijding en uitroeiing van tuberculose, ebola en SARS. Het wordt gebruikt voor het steriliseren van lucht- en oppervlaktes in ziekenhuizen, keukens, vleesverwerkingsbedrijven, bakkerijen, brouwerijen, zuivelbedrijven, drankproductie, farmaceutische bedrijven, laboratoria en zo meer. UV-C wordt ook gebruikt voor het ontsmetten van vliegtuigen, taxi’s, bussen en metrostellen. Kortweg overal waar microbiologische besmetting een punt van zorg is.

THERMOBEL heeft daarom in samenwerking met de Europese fabrikant LUXIBEL een gamma UV-C stralers en luchtbehandelingstoestellen op de Belux markt gebracht die je eenvoudig, snel en veilig kan integreren in je werkomgeving. De eerste reeks zijn B-AIR luchtdesinfectie toestellen die de kleine luchtdeeltjes, aerosolen genaamd en grotendeels de oorzaak van besmettingen, gaan neutraliseren. Zonder enige mogelijke hinder voor aanwezige personen en zonder toegevoegde (chemische) stoffen. De tweede serie zijn de open of directe UV-C stralers/B Direct die oppervlaktes infectievrij kunnen maken in enkele seconden of minuten en dit in een gecontroleerde en veilige omgeving. Een derde model combineert beide bovenstaande systemen die alternerend kunnen werken en dus een dubbele desinfectiefunctie hebben van oppervlaktebehandeling tot luchtbehandeling met hetzelfde combi-apparaat. Dit is de B Hybrid . Momenteel wordt ook de laatste hand gelegd aan een desinfectiekanon met een debiet van 12.000 kubiek per uur voor evenementenhallen en sportcomplexen .

Op deze manier kan je dus door toepassing van één of meerdere van deze apparaten klanten en medewerkers een maximale garantie geven dat er voor hen gezorgd wordt, zodat ze in een veilige omgeving en op hun gemak kunnen vertoeven en werken. Thermo Bel opteert om enkel te werken met “Authorised Thermo Bel Installers“ om zeker te zijn dat de toestellen volgens de regels van de kunst juist gedimensioneerd worden, dankzij onze gratis berekeningstool, en uiteraard correct geplaatst worden. Hiervoor beschikken we, naast onze wekelijkse webinars, ook over een Academy voor UV-C Technologie en Desinfectie  in onze kantoren in Antwerpen. Wij bieden een honderd procent Europees fabricaat, een eigen uitgebreide stock en aftersales in België en een gepatenteerd MADS-systeem.
De toepassingsgebieden voor UV-C desinfectie zijn zeer breed: kantoorruimtes, sportzalen, universiteiten, retail, horeca, enzovoort. Iedereen heeft er baat bij om het virus samen klein te krijgen.

Wil je ook graag ‘This room is equipped with UV-C desinfection!’ op je toegangsdeur kleven? Neem dan snel contact op met onze UV-C adviseurs bij de THERMOCOMFORT / THERMOBEL-divisie. Bel naar 03/231.88.84 of neem een kijkje op www.thermocomfort.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details