NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Opendeurdagen, synoniem voor Ontdekkingsdagen
De sfeer was ontspannen, vriendelijk en constructief. De Opendeurdagen 2022 waren zeker een succes.

Opendeurdagen, synoniem voor Ontdekkingsdagen

De plaats: Componenti VIP, ZI Martinrou, rue des Fabriques 6, Fleurus. De periode: 12, 13 en 14 september 2022. Dit zijn de data waarop de specialist in sanitair en dampkappen voor de keuken zijn recentste opendeurdagen organiseerde, na een onderbreking van drie jaar wegens de coronapandemie. Het was de perfecte gelegenheid om de laatste innovaties en trends te tonen in een warme en speciaal ontworpen omgeving. Het publiek was talrijk aanwezig. Een kort sfeerverslag.

Half september was de tijd rijp om het uitgebreide assortiment van Componenti VIP te (her)ontdekken en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van modellen, materialen, designs, kleuren en praktische functies. De aanwezige keukenbouwers en verkopers reageerden zeer verheugd op dit evenement. Voor de gelegenheid had Componenti in haar gebouwen een mooie en imposante toonzaal ingericht, waar niet alleen de talrijke modellen van de verschillende bekende partnermerken zoals Airforce, Galvamet, Elleci, Gessi en Nobili werden getoond, maar waar ook de producten en oplossingen van de nieuwste toevoeging aan het Componenti-portfolio, namelijk de Duitse premiumfabrikant Schock, werden belicht. De opendeurdagen vielen ook samen met de aankondiging van de uitbreiding van het bedrijf: het magazijn is nu meer dan verdubbeld. Indrukwekkend. De medewerkers van Componenti beantwoordden alle vragen van de nieuwsgierige bezoekers met een glimlach en goed humeur. Een kort overzicht van enkele van de topproducten in de toonzaal.

De talrijke bezoekers werden ontvangen in een prachtige toonzaal.

Airforce

De eerste indruk die overheerst bij het ontdek­ken van het assortiment dampkappen en kookplaten met geïntegreerde afzuiging van de Italiaanse fabrikant Airforce is de alomtegenwoordigheid van de trendy kleur “full black”. Opvallend zijn ook de in de dampkap geïntegreerde ledverlichting en de imposante afmetingen (90 en 120 centimeter). Maar het meest in het oog springende kenmerk van het assortiment van deze fabrikant is misschien wel de hightech, industrieel ogende VIS-dampkap, die doet denken aan onze vertrouwde Belgische frietkramen, maar echt bedoeld is voor huishoudelijk gebruik. Hij is uitgerust met roestvrijstalen filters en een uitneembare, vaatwasbestendige lekbak. Ook het vermelden waard is de Airforce Aspira Premium-kookplaat, met een verborgen afzuigmotor aan de achterkant van de plint. 

Een klein overzicht van stijlvolle en hightech dampkappen.

Galvamet

De aandacht wordt onvermijdelijk getrokken door de ronde dampkap die aan kabels hangt, hier in het zwart, met als bijzonderheid de integratie van de plasmafiltertechnologie, die gedurende tien jaar een geurvermindering van 95 procent garandeert en de in de lucht aanwezige virussen, microben en bacteriën voor 100 procent elimineert. Deze design dampkap is gemaakt uit Murano glas, heeft een debiet van 450 m3/h en geeft een automatische waarschuwing bij verzadiging van het vetfilter.

In de toonzaal was een prachtige serie mengkranen van de Italiaanse fabrikant Gessi te zien.

Elleci

Bij Elleci schuilt de nieuwigheid in een modern en praktisch afvoersysteem: de elegante afvoer creëert esthetische continuïteit in de spoelbak, terwijl de ergonomische centrale bediening het gebruiksgemak vergroot. De nieuwe modellen in het assortiment, de BEST72 en BEST50, hebben een dubbeldek design als extra troef. Ook het assortiment accessoires is zeer praktisch, zoals de toevoeging van een matzwart uitklapbaar afdruiprek of een multifunctionele snijplank. 

Gessi

In de toonzaal was een prachtige serie mengkranen van de Italiaanse fabrikant Gessi te zien. Koper is duidelijk aanwezig in het assortiment, dat altijd herkenbaar is aan het strakke, aantrekkelijke en robuuste ontwerp. En op sommige modellen is er het kenmerkende detail van het merk: de rode hendel. 

De opendeurdagen vielen ook samen met de aankondiging van de uitbreiding van het bedrijf: het magazijn is nu meer dan verdubbeld.

Schock

De Duitse spoelbakkenfabrikant Schock is de nieuwste aanwinst in de portefeuille. Schock-spoelbakken zijn hoofdzakelijk gemaakt van natuurlijke kwartskristallen, met een zijdeachtige of natuurstenen afwerking. Dit Cristadur®-materiaal biedt een uitstekende hittebestendigheid, is gemakkelijk te reinigen en vuilafstotend.  Een van de sterke punten van de fabrikant is de mogelijkheid om een harmonieuze look te creëren: de crepine en de overloop kunnen in dezelfde kleur worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld in een champagnekleur of goudlook.  Ook het vermelden waard is een prachtige landelijke spoelbak genaamd Prime, die klassiek en modern mooi combineert.

Aan het eind van het bezoek werden de aanwezigen met een drankje en lekkere hapjes uitgenodigd om het gesprek in een ontspannen sfeer voort te zetten. De sfeer was los, vriendelijk en constructief.  De Opendeurdagen 2022 waren zeker een succes. De liefhebbers van Componenti’s producten vertrokken opgetogen en goed geïnformeerd. Laten we hopen dat we niet meer zo lang hoeven te wachten tot de volgende editie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details