Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spoeltafels & Kraanwerk

Op weg naar de juiste spoeltafel

We spenderen met zijn allen veel meer tijd in een keuken dan vroeger. De keuken is het kloppend hart van...

foto-1-franke-kopieren

20 augustus 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

We spenderen met zijn allen veel meer tijd in een keuken dan vroeger. De keuken is het kloppend hart van een woning geworden, meer zelfs dan een gezellige leefruimte of een rustgevende badkamer. Aangezien we zo veel in een keuken vertoeven, willen we dat alles er de perfecte sfeer uitademt. Zelfs de keuze van de spoeltafel wordt weloverwogen.

Wie bijhoudt hoeveel tijd we in een keuken doorbrengen, schrikt zich waarschijnlijk een hoedje. Het is veel. De keuken is als het ware het kloppend hart van een woning geworden. Nog steeds bereiden we er de maaltijden, maar we praten ook bij met het gezin, ontvangen gasten of werken zelfs in de keuken. Een praktische indeling blijft uiteraard belangrijk, maar een mooie uitstraling is dat evenzeer. En dat heeft ook zijn invloed op de spoelbak.

Welk materiaal?

Hoe beginnen we aan de zoektocht naar de spoeltafel die we willen? De look van de keuken zet ons op weg. De look bepaalt namelijk voor een groot deel de materiaalkeuze van de spoeltafel. Franke biedt spoeltafels aan in roestvrij staal, Fraceram (een keramisch materiaal) en Fragranit+ (composietsteen). Rvs is veruit het meest bekende materiaal, en ook veruit het meest gebruikt. Roxanne Lalmant van Franke: “Roestvrij staal is eerder klassiek. Het kan alle temperaturen aan, het is heel hygiënisch en het geeft aan een keuken een tijdloze esthetiek. Aangezien het oppervlak volledig vrij is van poriën, is een roestvrijstalen spoeltafel eenvoudig in onderhoud.” Fragranit+ is een glad en poriënvrij composietmateriaal, het vierde hardste materiaal ter wereld na diamant, robijn en topaas. Robuust, hard, kras- en kleurvast zijn de sterke punten van dit elegante materiaal. Lalmant: “Een spoeltafel in Fragranit+ geeft een keuken een natuurlijke look.”

Een vloeibaar keramisch materiaal dat langdurig gebakken wordt, ligt aan de basis van Fraceram. Deze vervaardigingswijze maakt van Fraceram een glad en slijtvast materiaal. “We leggen er bovendien een vuilafstotende glazuurlaag op waardoor vuil en vlekken eenvoudig met wat zeep te verwijderen zijn.”

foto-2-franke-kopieren

Kubus in Fragranit+. Handige accessoires zorgen voor dat tikkeltje extra.

 

Eén of twee, klein of groot?

De kook- en leefgewoontes spelen een grote rol bij de keuze van een spoeltafel. Wie vaak de oven gebruikt, heeft nood aan een grote spoelbak om de ovenschotels en bakplaten te reinigen. Spoel je graag het glaswerk met de hand, dan zijn de modellen met twee ietwat grotere bakken een goede keuze. En heb je een afdruipgedeelte nodig? Lalmant: “Vandaag zien we regelmatig afdruipgroeven in het werkblad ingewerkt, dit in combinatie met een spoelbak in onderbouw. Wie geen afdruipgedeelte wenst, staat bij Franke niet in de kou dankzij ons mobiel druipblad, ideaal bij de spoelunits in SlimTop.”

Details maken de spoeltafel

Enkele handige accessoires maken van een mooie spoelbak ook meteen een handige spoelbak. Een gepatenteerd integraalventiel voorkomt dat voedselresten in de afvoer terechtkomen. Een druk- of draaiknop voorkomt dan weer dat je met de handen in het vuile water in een spoelbak moet gaan om deze te laten leeglopen. Een discreet weggewerkte overloop is een derde troef voor de hygiëne.

Lalmant: “Heb je graag dat alle zichtbare items bij elkaar passen? Een werkblad in roestvrij staal, met een spoelbak naadloos ingewerkt, in combinatie met een keukenkraan in roestvrij staal dragen misschien bij tot dé keuken van je dromen. Verkies je toch een ander concept, weet dan dat bij elke Franke spoeltafel een Franke kraan past.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details