NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Op recordkoers
Area30 verwacht deze editie een recordopkomst.

Op recordkoers

De elfde editie van de vakbeurs area30 overtreft de stoutste verwachtingen. Na de voorbije door corona geteisterde edities is de wil om er bij te zijn, zowel bij exposanten als bezoekers, enorm groot. Een bewijs hiervan is de groeiende beursoppervlakte. Tegenover de vorige editie komt er maar liefst twintig procent bij tot een totaal van meer dan 12.000 vierkante meter.

Löhne. Dit stadje in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen telt ongeveer 40.000 inwoners. Maar van 17 tot en met 22 september loopt er ongetwijfeld een heel pak meer mensen rond. Tijdelijk uiteraard, alle wegen leiden dan voor even niet naar Rome maar wel naar het epicentrum van de (Duitse) keukensector. In en rond Löhne is er dan weer de Küchenmeile A30 met in de regio een heel pak fabrikanten die hun beste beentje voorzetten. Het wordt de elfde editie van de beurs area30. Een ideale setting voor die bedrijven actief in de keukensector die elders in Duitsland, Europa of de wereld gevestigd zijn. Het maakt een bezoek aan de Küchenmeile nog meer de moeite waard.

Nu organisator Trendfairs het segment ‘buitenkeukens’ aan de productgroepen van area30 toevoegt, is het voor Volker Podendof van Belmento een must om deel te nemen als exposant.

Platform bij uitstek

Ondanks de blijvende aanwezigheid van corona, hier en daar zelfs gepaard gaande met stijgende cijfers, voelt organisator Trendfairs de beurskoorts dag na dag toenemen. De organisatie verwacht zelfs alle vorige records te breken. Qua productgroepen, beursoppervlakte en aantal exposanten staat dat feit al vast, het bezoekersaantal volgt naar alle waarschijnlijkheid dezelfde weg. “De aantrekkingskracht van Area30 en de showroom cube30 aan de overkant van de straat is uniek”, horen we bij Trendfairs. En ook bij de exposanten klinken positieve signalen. “Area30 is al jaren de vakbeurs bij uitstek”, zegt Karl von Bodelschwingh, CEO van berbel. “Hier wisselen we van gedachten over innovaties, trends en vereisten met een immens aantal gespecialiseerde retailpartners.”

Sfeerbeelden van voorbije editie, toen mondmaskers verplicht waren. Best op voorhand de geldende maatregelen bekijken om onprettige verrassingen te vermijden.

Ook buiten

Organisator Trendfairs houdt heel sterk eventueel opkomende trends in de gaten. Ze zijn er dan ook als de kippen bij om een hele nieuwe sectie toe te voegen aan het groeiende aantal productgroepen. “Het hele segment buitenkeukens inclusief accessoires kent een sterke groei aan populariteit”, aldus de organisatie. “En waar beter om deze fabrikanten en hun oplossingen voor te stellen dan buiten? We voorzien zes lounges waar oplossingen van fabrikanten live beleefd kunnen worden. De ‘buitenkeuken’ is duidelijk geïdentificeerd als een belangrijk topic voor de toekomst en als een duidelijke evolutiemogelijkheid binnen de keukensector. Het was dan ook een must dit jaar een segment rond buitenkeukens op te bouwen.”

Praktische informatie

Van 17 tot en met 22 september is het eindelijk weer zover. Area30 opent dan dagelijks de deuren van 9 tot 18 uur. De organisatie raadt alle bezoekers aan om hun beursbezoek op voorhand goed te plannen. Op de website vind je gemakkelijk de lijst met exposanten terug. Deze wordt minutieus up-to-date gehouden. Je kan zoeken per productgroep of op naam van een (mogelijke) exposant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details