NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Ook projectmarkt maakt kennis met zwart
Voor een perfecte eenheid stemt het zwart van de Silgranit® kranen 100 procent overeen met dat van de spoelbakken uit dezelfde reeks.

Ook projectmarkt maakt kennis met zwart

Net als in de mode spreekt de kleur aan omwille van haar connotaties van tijdloosheid, elegantie, luxe en kwaliteit. Dat hoeft echter geenszins te betekenen dat zwart kraanwerk enkel in het hogere segment aan de orde is. Duits fabrikant Blanco wil oplossingen bieden voor elk budget.

“De trend van zwarte keukenaccessoires gaat niet meer weg”, voorspelt William Verbiest, general manager van Blanco Benelux. “Zelfs de elektronicafabrikanten hebben de voorbije jaren flinke investeringen gedaan om een compleet gamma aan zwarte toestellen aan te bieden. Daarmee is de trend helemaal bestendigd.” 

Afhankelijk van het model zal bij de Silgranit® kranen ofwel het chroom ofwel het zwart overheersen.

Twee keer zwart, twee keer anders

Zelf biedt Blanco, fabrikant van spoelbakken en mengkranen, verschillende van zijn reeds gekende modellen, in beide productgroepen, in een zwarte uitvoering aan. “Wat het kraanwerk betreft maken we daarvoor een onderscheid tussen twee mogelijkheden: gelakte kranen enerzijds en Silgranit® kranen anderzijds. In het eerste geval gaat het om mengkranen die volledig voorzien zijn van een matte zwarte lak, in het tweede geval om kranen waarbij een combinatie gemaakt wordt tussen chroom en ons eigen ontwikkelde composietmateriaal Silgranit®. Het gaat telkens om zwarte kranen, maar uiteindelijk heeft elke serie zo zijn eigen voordelen en toepassingen.”

De Catris eengreepsmengkraan in matte zwarte lak, een functionele designkraan.

Stijlvol contrast

Populaire Blanco modellen zoals de Linus en Catris eengreepsmengkranen, met of zonder uittrekbare sproeikop, zijn sinds afgelopen jaar verkrijgbaar in een matte zwarte uitvoering. In de nabije toekomst zullen er nog andere modellen volgen. “Het design van deze kranen is uitmuntend en het uitzonderlijk matte karakter van de lak bevestigt dat alleen maar. Ze passen daarom erg goed in een stijlvol en hoogwaardig keukenproject en zullen ook mooi aansluiten bij het zwart van de kookplaat of andere inbouwtoestellen.”

In combinatie met een zwarte spoelbak is het evenwel opletten. “De lak is uiteindelijk uniek voor onze kranen, en heeft dus niet exact dezelfde kleur als onze (of andere) zwarte spoelbakken. Daarom zijn de gelakte kranen vooral geschikt voor keukens waarin men het contrast opzoekt of de kraan als accent gebruikt wordt, in combinatie met een witte spoelbak of een exemplaar in rvs bijvoorbeeld. Al mag het natuurlijk ook geen kakofonie worden. Een bijbehorende zeepdispenser bieden we dus wel in mat zwart aan.”

De zwart gelakte kranen van Blanco zijn perfect voor zij die graag het contrast opzoeken.

Zuivere eenheid

Het aanbod zwarte Silgranit® kranen omvat al heel wat meer modellen. Tien om precies te zijn. “Met zwart hebben we enkele jaren geleden een nieuwe kleur toegevoegd aan het Silgranit® gamma. Dat betekent dat alle kranen die eerder al in Silgranit® beschikbaar waren, nu ook in onze unieke, diepzwarte kleur verkrijgbaar zijn. Weliswaar altijd in combinatie met enkele accenten in chroom.” Afhankelijk van het model, zal het zwart dan wel het chroom overheersen. Zo zijn bij de Linus en de Avona enkel het sproeikopje en de riem onderaan gechromeerd, terwijl het bij de Carena net om het grootste deel van de hendel en de zwanenhals gaat.

Een belangrijke meerwaarde van de zwarte Silgranit® kranen, ligt in de combinatie met een spoelbak uit hetzelfde materiaal. Silgranit® werd oorspronkelijk ontwikkeld als een glad, hard en krasvrij materiaal voor spoelbakken en vormt nog steeds de basis voor het enorme aanbod aan zwarte modellen bij Blanco. “De kleur van de kraan is met andere woorden 100 procent dezelfde als die van de spoelbak”, verzekert Verbiest. “Altijd een perfecte combinatie, dus. Zelfs in de projectbouw, want zowel in het aanbod kranen als spoelbakken hebben we een aantal prijsgunstige modellen. Ook in dergelijke projecten kan je met andere woorden een stijlvolle en mooi uniforme zwarte keuken aanbieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details