NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Onze maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid”
Een perfect resultaat, van het kleinste tot het grootste gerecht.

“Onze maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid”

Voor de Duitse fabrikant Grundig is de Küchenmeile in Löhne een van de belangrijkste events van het jaar. Ze spelen er als het ware een thuismatch. De beurs is dan ook een uitgelezen platform om het doorgedreven duurzaamheidsverhaal te kaderen en om ontwikkelde technologieën en nieuwe producten voor te stellen.

De Turkse groep Arçelik draagt duurzaamheid enorm hoog in het vaandel, in die mate dat een heus duurzaamheidsprogramma op poten werd gezet. “We willen met onze milieuvriendelijke en energiezuinige productieprocessen, producten en diensten het verschil maken”, klinkt het ambitieus. Tot de groep behoren de gekende merken Beko en Grundig die we tijdens de Küchenmeile logischerwijs samen treffen. Het landgoed Gut Böckel was het toneel van nieuwe innovaties en technologieën die deze duurzaamheidspolitiek onderstrepen en het leven van de gebruikers duidelijker vergemakkelijken en verbeteren.

Steeds efficiënter

Vaatwassers zijn bij de populairste en dus meest gebruikte keuken­toestellen. Grundig zet dan ook fel in om daar duurzame en energiezuinige modellen te ontwikkelen. “En met succes”, horen we tijdens de rondleiding. “Enerzijds gebruiken ze steeds efficiënter water zodat het waterverbruik almaar lager ligt. Anderzijds voegen we interessante features en technologieën toe zodat we nu met een inbouwtoestel uitkomen dat een energieklasse A kan voorleggen. Een van de handige toevoegingen is de DoorMatic. Na een vaatwascyclus opent de deur van de vaatwasser automatisch. Het aanwezige vocht komt zo vrij en koele lucht stroomt naar binnen waardoor de lading sneller en effectiever droogt. Het resultaat is een glanzende vaat, sprankelend servies en helder glaswerk. En dat op een intelligente en energiezuinige manier.”

Beko en Grundig presenteren zich gezamenlijk, met een rode loper voor de bezoekers en mogelijkheid tot napraten bij een hapje en een drankje.

Uit de luchtvaart

De Hot Aero ProTM-ovens van Grundig kregen eveneens de nodige aandacht. Door de nieuwe binnenkant van deze ovens gaat er minder warmte verloren en garen de bereidingen sneller en gelijkmatig. De krachtige ventilator is gebaseerd op technologieën uit de luchtvaartindustrie. Met 1.650 omwentelingen per minuut stuwt deze ventilator de warmte doorheen de oven. In combinatie met drie weerstanden (eentje aan de bovenzijde, eentje op de bodem en eentje ringvormig in het midden) biedt dit een optimale warmteverdeling, de eerder genoemde snellere bereiding (tot 27 %) en de gelijkmatige kookresultaten.

Een optimale warmteverdeling in de oven door de Hot Aero ProTM-technologie, gebaseerd op technologieën uit de luchtvaart.

Voor de bakperfectionisten

Grundig mikt niet alleen op duurzame toestellen die steeds minder verbruiken. Bij de productontwikkeling wordt ook steeds gekeken naar nieuwe of verbeterde features en technologieën om de gebruikers dagelijks verder te helpen. Zo is er de Steam Assist CookingTM functie die helpt bij het bakken van een luchtig gerecht dat krokant blijft aan de buitenkant en heerlijk sappig vanbinnen. “Hoe we dat doen? Met stoom”, klinkt het bij de fabrikant. “In de ovens is een stoomgenerator aanwezig. Deze injecteert gedurende de kookcyclus stoom in de oven, automatisch naargelang de gekozen presetstand van de oven of manueel tot drie keer tijdens de cyclus. Nooit meer een droge kalkoen of een taai gebraad op tafel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details