NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Ontwerp en innovatie boven alles”
Keukens en woonkamers vormen meer en meer één grote ruimte en dan is een kookplaat met geïntegreerde afzuiging een must.

“Ontwerp en innovatie boven alles”

De deelname van ELICA aan Batibouw zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De Italiaanse dampkappen- en kookplatenfabrikant doet voor de eerste keer mee als standhouder en meteen met een van de grootste stands. Je ontdekt er een pak nieuwigheden en upgrades.

Parkeer eens een truck in een beursgebouw. ELICA doet het van 21 tot en met 29 mei dit jaar. De truck die heel Europa rondrijdt en ook al eens voor de paleizen van Brussels Expo halt hield, is weer van de partij. Als een mobiele showroom brengt de truck enkele nieuwe producten (bijvoorbeeld NikolaTesla Unplugged, NikolaTesla One HP en NikolaTesla Switch Plus), de vorig jaar gelanceerde Open Suite en Ikona Maxxi Pure en upgrades van bestaande modellen mee naar België. Jan De Moor, National Business Development Manager BeNeLux: “Onze eerste deelname aan Batibouw is niet alleen daarom een primeur. Het is de eerste keer ooit dat nieuwe toestellen buiten Italië in avant-première worden voorgesteld. Een hele eer!” 

Vijf ergonomische knoppen geven de NikolaTesla Unplugged een natuurlijke bediening en een semiprofessionele look.

Luchtkwaliteit controleren

De verwachtingen lopen hoog op voor het drieluik nieuwkomers in de NikolaTesla-reeks. NikolaTesla Unplugged is een volledig nieuw toestel dat duidelijk inspeelt op de functionele en esthetische eisen die vandaag worden gesteld voor keukenapparatuur. Keuken en woonkamer vormen meer en meer één geheel waardoor ook het design van de kookplaat met geïntegreerde afzuiging een belangrijke rol speelt. NikolaTesla Unplugged krijgt bovendien vijf ergonomische bedieningsknoppen aan de voorzijde van de kookplaat die inspelen op een natuurlijke bediening: eentje voor elk van de vier kookzones en eentje die de afzuiging regelt. Een geïntegreerde sensor meet de luchtkwaliteit (geuren en dampen) en regelt automatisch de afzuigsnelheid. ELICA noemt dit de Airmatic-functie en integreert deze ook in de NikolaTesla Switch Plus. Deze vervoegt de reeds bestaande NikolaTesla Switch. “De technologie van deze twee is identiek”, legt De Moor uit. “Bij de NikolaTesla Switch Plus is er een esthetische upgrade die het geheel een meer gesofisticeerde allure geeft.”

Designiconen

Ook de NikolaTesla One HP is een esthetische restyling van een bestaand model. “Niet zomaar een model”, verduidelijkt De Moor. “NikolaTesla One is ons awardwinnend designicoon. De Compasso D’Oro, een van de meest prestigieuze awards, staat in de prijzenkast. Hier een esthetische ingreep op uitvoeren, moet weldoordacht gebeuren. De technologie en de functies blijven intact, de aanpassing aan het design minimaal. Samen met de vorig jaar gelanceerde Open Suite en Ikona Maxxi Pure is de NikolaTesla One HP een perfect samenspel tussen design en techniek, met uitzonderlijke prestaties.”

ELICA: “De technologie van NikolaTesla One bleef behouden, het design verandert slechts een klein beetje.”

Aanwezig of niet

Twee plafondunits kregen een update qua functies en geïntegreerde technologie. Skydome en Illusion kregen allebei de Airmatic Sensor die de kwaliteit van de lucht meet en naargelang de resultaten de afzuigcapaciteit aanpast. Beide modellen kregen eveneens een upgrade qua connectiviteit.

“Illusion is de eerste plafondunit die als het ware volledig in het plafond verdwijnt”, legt De Moor uit. “Naast de eerder traditionele afwerking in het wit of zwart is ook een ‘naakte’ afwerking mogelijk. Naakt betekent dat de afwerking daarna kan gebeuren in dezelfde kleur als de rest van het plafond. Illusion is er dan nog wel, maar eigenlijk ook niet. Een echte illusie dus.” Waar Illusion onzichtbaar aanwezig is, valt Skydome wel op door zijn volledig ledpaneel. ELICA biedt de mogelijkheid om de kleurtemperatuur van dit licht aan te passen. Koud of warm wit licht al naar­gelang de gewenste sfeer. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details