Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Ontsnappen aan de drukte

foto-3-dekker

6 november 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Elk jaar opnieuw blikken fabrikanten uit alle sectoren, dus ook die uit de keukenbranche, vooruit naar wat het komende jaar brengen zal. Welke trends komen er tevoorschijn en hoe passen werkbladen en accessoires daarbij?  

Ook de Nederlandse fabrikant Dekker Zevenhuizen keek naar de nabije toekomst. Ze brachten samen met een Nederlandse trendwatcher enkele tendensen duidelijk in kaart en vertaalden dit naar concrete producten voor de keuken. Werkbladen, kranen, spoelbakken en verlichting worden gecombineerd. En juist die combinatie maakt een trend actueel. Deze twee opvallende trends zijn niet te missen in 2020.

Een rustpunt

Ons eigen huis is ons coconnetje, een safe haven waar we ons terugtrekken om te bekomen van een lange en vermoeiende dag. Ontsnappen zelfs, aan de drukte rondom ons. We creëren allemaal eigen rituelen waar we ons goed bij voelen en die een hulpmiddel zijn om tot rust te komen. Die drang naar een moment van rust, en de unieke manier waarop we dat doen, staat centraal bij de trend Eternal Rocks. “Zoals de naam al een beetje doet vermoeden horen daar wel imposante en soms ruwe vormen bij, tot zelfs een monumentale uitstraling”, horen we bij de fabrikant. “De veelal natuurlijke materialen en kleuren zijn sober en ingetogen. We zijn immers zuinig op ons eigen wereldje en hechten belang aan duurzame materialen.” 

De stijl Eternal Rocks is een combinatie van beton, hout, marmer en steen. Accentkleuren zijn terra en blauw. “Denken we aan Eternal Rocks, dan denken we aan soberheid, geometrie en duurzaamheid”, horen we bij Dekker Zevenhuizen. “Helemaal Eternal Rocks is bijvoorbeeld een keuken met een Toplaminaat werkblad in de kleur marmer Statue Grey of Statue Black. Voeg daarbij een achterwand in de kleur Sparkle Gold en een Lanesto Forte-kraan in de kleur Gun Metal en het plaatje is compleet.”

De Toplaminaat werkbladen in de kleur marmer Statue Grey of Statue Black belichamen de Eternal Rocks trend.

Futuristisch en sfeervol

Eternal Rocks, dat is ruw en imposant. Helemaal anders is een tweede trend die Dekker Zevenhuizen populair ziet worden in 2020. Vanuit het belang dat de wereld van de architectuur en het interieur hecht aan duurzaamheid, groeit een trend die hightech en futuristische materialen omarmt. “Want een duurzame wereld kan niet zonder”, klinkt het. “Spiegelingen, gekleurd glas en lichtreflecties met iriserende kleuren, dat zien we in de trend die we Soft Reflections noemen. Want om het futuristische toch op een sfeervolle manier in ons huis te brengen, voegen we zachte stoffen, nude tinten en pastels toe.” 

Bij Soft Reflections worden accessoires van glas, marmer, rvs en chroom gecombineerd met accenten van neon of iriserende kleuren. “Een schoolvoorbeeld van een Soft Reflections-keuken bevat TopCore Mahal, een marmerlook met een matte steenstructuur”, schetst de fabrikant. “De toevoeging van een kraan en spoelbak uit rvs en een stijlelement in de kleur neo-mint geven de keuken de finishing touch.”

Beleef de trends

De twee hierboven voorgestelde trends kenden hun vuurdoop tijdens de voorbij editie van house4kitchen, één van de events die georganiseerd worden tijdens de jaarlijkse Küchenmeile A30. Hier toonde Dekker Zevenhuizen de vertaling van deze trends in concrete producten. Vanaf eind oktober sieren ze eveneens het Dekker Trend Centre, te bezichtigen op afspraak.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details