Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Onmisbaar in elke keuken

Foto-4-Glen-Dimplex
Richmond Deluxe Color Boutique, een fornuis in elke gewenste RAL-kleur.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Glen Dimplex

1 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De internationale Glen Dimplex groep is een bekende naam in onder meer de keukensector. Met Stoves bevindt zich een gevestigde waarde met een schat aan ervaring in het portfolio. De productie van fornuizen staat aan de oorsprong van de Engelse fabrikant, maar bij een fornuis hoort natuurlijk ook een dampkap. Het bestaande assortiment dampkappen van Stoves heeft er met de Level een gloednieuwe reeks bij gekregen.

Intuïtief gebruik van de Level-dampkap door de bedieningsconsole met duidelijke, gekende icoontjes.

Keuze zat

Christine de Plus, verantwoordelijk voor België, verwelkomt de Level-familie met open armen: “Level is een reeks dampkappen voor wandmontage. Bevestiging aan een buitenmuur is niet per se nodig, Level is namelijk beschikbaar met klassieke afvoer naar buiten maar ook als recirculatieversie, in twee beschikbare kleuren (rvs en het trendy zwart) en drie afmetingen (90, 100 en 110 centimeter breed). De kwalitatief hoogstaande afwerkingen en de sterke afzuigprestaties zijn steeds aanwezig.”

Verantwoordelijke voor België, Christine de Plus.

Topprestaties en handigheidjes

“Met een afzuigcapaciteit van 702 kubieke meter per uur slaagt elke Level er met glans in de kookdampen en -geurtjes te verwijderen”, bevestigt de Plus. “Bovendien doen de toestellen dit zonder hinderlijke geluidsoverlast te creëren. Drie afzuigstanden en een boostfunctie staan klaar om tijdens en na het koken de klus te klaren terwijl twee krachtige ledspots in het nodige licht voorzien. De bediening gebeurt op een duidelijke bedieningsconsole op het toestel zelf. Druktoetsen met gekende icoontjes, bovendien verlicht, maken meteen duidelijk welke knop voor welke functie dient. De naloopstand van de boostfunctie duurt acht minuten waarna deze automatisch stopt. De drie vetfilters zitten als het ware verstopt achter een stalen plaat in dezelfde kleur als de Level-dampkap. De afzuiging gebeurt aan de randen hiervan. De vetfilters kunnen overigens heel eenvoudig worden verwijderd en gereinigd, ze zijn namelijk vaatwasbestendig. Extra handig is het signaal dat Level zelf geeft dat de vetfilters aan een reinigingsbeurt toe zijn. Zo vergeet zelfs de meest vergeetachtige chef dit niet.”

Een mooie Stoves-keuken van Level-dampkap, fornuis en koel-vriescombinatie.

Ook koken

Naast het assortiment dampkappen van Stoves vestigt de Plus de aandacht op het grote aanbod fornuizen. “Voor elke keukenstijl en voor elke kookgewoonte is er wel een fornuis beschikbaar”, geeft ze aan. “Landelijk, industrieel of stoer? Ga dan voor een Richmond. Wie strak en modern verkiest, vindt zeker zijn keuze in de Sterling- en Precision-reeks. Het aantal ovens en gaspitten of kookzones (gas of inductie) wordt rechtstreeks bepaald door de breedte van het fornuis (90, 100 of 110 centimeter). Heb je het model gevonden dat echt bij je past? Bekijk dan of het een Basic- of een Deluxe-versie mag zijn. De Basic-modellen geven alle functionaliteiten en accessoires die nodig zijn om een maaltijd te bereiden. Bij Deluxe doen we er nog een schepje bovenop. Zo zijn alle Richmond-modellen beschikbaar in elke gewenste RAL-kleur en heb je bij Richmond Deluxe de mogelijkheid om het fornuis in acht kleuren te zetten en ook het bedieningspaneel te kleuren.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details