NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Ongebreidelde mogelijkheden met natuursteen en samengestelde materialen
Meer dan 800 materialen en 44 afwerkingen

Ongebreidelde mogelijkheden met natuursteen en samengestelde materialen

Een keukenwerkblad in graniet, een douchewand in marmer of een terras in travertin? Natuursteen, maar ook samengestelde materialen (keramiek, kwarts- en marmercomposiet en terrazzo) tillen de architectuur en interieurinrichting van elk project naar een hoger niveau. Als wereldspeler heeft Brachot de passende materialen voor een duurzaam resultaat. Met de verticale integratie en zijn Family Members als garantie voor ongebreidelde mogelijkheden, een duurzame toets en maximale creatieve vrijheid.

Grote platen voor maximale creatieve vrijheid.

Crafting value for future generations. Brachot heeft zijn baseline niet zomaar gekozen. De groep gaat volop voor innovatie en duurzaamheid. Zo bouwen ze mee aan een wereld met materialen die meerwaarde genereren, vele generaties lang. Zijn slagkracht en positieve imago dankt Brachot aan zijn ervaring en rijke netwerk. In alle windstreken spelen de Family Members hun eigen sterktes uit. Het resultaat is een ruim gamma aan steensoorten, van klassiekers tot niche en van platen tot tegels of binnen- en buitenafwerkingen. Met de tevreden klant als rode draad doorheen de evolutie van de ambitieuze familie.

In totaal heeft Brachot liefst 950.000 vierkante meter aan blokken, platen en tegels beschikbaar.

Verticale integratie

De voorbije jaren werkte Brachot hard verder aan zijn verticale integratie. Door de productieketen maximaal in eigen handen te houden – van groeve en productie tot distributie – faciliteert de wereldspeler zijn klanten bij al hun ambitieuze plannen. Nele Sergyssels, salesmanager België: “Meerdere van onze Brachot Family Members hebben alle schakels in de productieketen zelf in handen. Dat is het geval bij Kilkenny Limestone uit Ierland, Granitarn uit Frankrijk en het Zuid-Afrikaanse Cameleon. Het is onze beste garantie voor de gewenste kwaliteit, maar ook voor maximale flexibiliteit. Van de ontginning tot de afwerking en het transport.” Wereldwijd heeft Brachot nog heel wat Family Members, die duurzaamheid en innovatie delen als kernwaardes. Het rijke netwerk resulteert in een schier eindeloos assortiment natuursteen en samengestelde materialen. In totaal heeft Brachot liefst 950.000 vierkante meter aan blokken, platen en tegels beschikbaar. Het gaat om meer dan 800 verschillende materialen en tot 44 verschillende afwerkingen. Eindeloos veel combinatiemogelijkheden dus, waarmee je als interieurbouwer of -architect helemaal je eigen ding kan doen.

Als pionier blijft Brachot investeren in zijn sites en machines. “Bij Granitarn in Frankrijk hebben we actief nagedacht over een zo duurzaam mogelijke en energieneutrale invulling”, legt Nele uit. “De combinatie van onder meer zonnepanelen, een waterrecuperatiesysteem en een filterinstallatie maakt de productie er quasi zelfvoorzienend. We investeren niet enkel in duurzame technieken. Ook ons machinepark is op elk moment helemaal up-to-date. Dat is cruciaal. Je mag nog zoveel materialen hebben, als je ze niet optimaal kan bewerken, mis je een deel van de mogelijkheden.”

De Stone Gallery in Deinze, een showroom van 5.000 vierkante meter.

Ontdek het aanbod

De materialen en mogelijkheden voor je eigen projecten zelf ervaren? In de Stone Gallery in Deinze vind je een showroom van 5.000 vierkante meter. Naast het aanbod aan natuursteen maak je er kennis met de collecties in samengestelde matarialen: Unistone (kwartscomposiet), Uniceramica (keramiek), Unimarble (marmercomposiet) en Terrazzo. Voor een kennismaking met het tegelaanbod kan je dan weer terecht in Harelbeke. Daar heeft Beltrami zijn showroom met aangelegd buitenpark. “Langskomen is zeker een meerwaarde, want deze materialen moet je echt beleven”, zegt Nele. “We leiden je graag rond, zoeken mee de perfecte match voor jouw project of geven advies over de materialen en  de mogelijke toepassingen. Een afspraak maak je eenvoudig online.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details