NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
<strong>“No Drip”: </strong> <strong>Duurzame keukens met Elica-technologie</strong>

“No Drip”:  Duurzame keukens met Elica-technologie

De leefkeuken is het middelpunt van onze woning. We vertoeven er met plezier en we delen er vreugde en warme herinneringen. We brengen er tijd door om te studeren, te werken en te koken. En we proberen er nieuwe recepten uit waarmee we onze vrienden vermaken en grote familiediners organiseren. 

Toch kan het leven en de beleving van de keuken ons ook enkele ongemakken bezorgen, vanwege de aard van deze omgeving. De keuken is namelijk een van de meest vochtige kamers in het huis.Of het nu gaat om een kleine, middelgrote of grote ruimte, keukencondensatie ontstaat gemakkelijk: vooral bij het koken raakt de binnenlucht verzadigd met vocht, waardoor die hinderlijke druppels ontstaan.  

Het effect van condensatie op keukenafzuigkappen is nog hinderlijker, vooral wanneer er een inductiekookplaat onder zit (waar er door het ontbreken van een vlam een groter temperatuurverschil tussen de hete kookdampen en de koude dampkap ontstaat). Hierdoor wordt de vorming van condensatie nog erger. En dat heeft onvermijdelijk negatieve gevolgen voor de kasten, raam- en deurkozijnen, muren en bekleding: verf kan na verloop van tijd vervagen of afbladderen, houten onderdelen kunnen kromtrekken, deuren en ramen kunnen schimmelvorming veroorzaken die zowel onhygiënisch als gevaarlijk is. Ramen openen, de keukendeur gesloten houden en deksels op kookgerei plaatsen zijn allemaal nuttig om condensatie te voorkomen. Maar als je écht het verschil wil maken, kies je best de juiste afzuigkap.  

Elica heeft verschillende oplossingen ontwikkeld om het probleem van condensatie aan te pakken; afzuigkappen met specifieke eigenschappen die erop gericht zijn het plezier van koken en de levensduur van onze keuken te behouden. Het speciale “No Drip” systeem garandeert de beste bescherming door dampdruppels op te vangen voordat ze in de omgeving terechtkomen. Dat kan door middel van specifieke gekantelde Elica gepatenteerde roosters, die ze in een speciale vloeistofopvangbak aan de onderkant afvoeren.   

De BOXIN NO DRIP kap is uitgerust met een anti-condens systeem dat het gebruik van gekantelde roosters combineert met een roestvrijstalen vizier. Een weerstand die opwarmt tot 42° voorkomt dat er druppels ontstaan door warme/koude temperatuurwisselingen.

Het ontwerp van de BOXIN DRY afzuigkap garandeert een totale bescherming van de kast, door de oppervlakken van het apparaat waar de kookdampen in contact kunnen komen zoveel mogelijk te beperken. Naast het gebruik van gekantelde roestvrijstalen vetfilters, ontworpen met een speciale vorm om condensdruppels op te vangen, wordt de kast verder beschermd door zijbeschermingen en door het specifieke frontale vizier van 10 cm dat 180° opent. 

Zelfs het model RULES, bijzonder geliefd om zijn veelzijdige installatie en verstelbare diepte, ontworpen om perfect aan te sluiten bij de kasten, is uitgerust met gepatenteerde gekantelde roosters die dankzij hun speciale vorm condensdruppels opvangen en in een opvangbakje doen belanden. 

Last but not least garandeert MAJESTIC NO DRIP, dat zich onderscheidt door een dubbele afzuigzone die zowel in het midden als onderin het product is geplaatst, topprestaties op het gebied van rookafzuiging, stilte en efficiëntie. De kap is uitgerust met een weerstandssysteem dat het glas verwarmten zo de vorming van condensatie vermindert.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details