NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuwe uitvalsbasis, dezelfde ondersteuning
Team MHK Belgium in de nieuwe kantoorruimte.

Nieuwe uitvalsbasis, dezelfde ondersteuning

Nu thuiswerken niet langer verplicht is, keren veel werknemers, al dan niet elke dag, terug naar kantoor. Dat is ook zo bij MHK Belgium, al voelt het bij hen toch aan als een compleet nieuwe start. Ze verlieten eind mei namelijk hun kantoren in Eupen voor een nieuwe uitvalsbasis in Zellik.

“Een prioriteit was het niet, een opportuniteit zeker wel”, zo vertelt Jeroen Geldhof van MHK Belgium ons tijdens de rondleiding die we krijgen in het nieuwe hoofdkwartier. “Hier kregen we echter de mogelijkheid de indeling van het kantoor en de aankleding ervan helemaal naar onze hand te zetten, rekening houdend uiteraard met de huidige omstandigheden en ingeburgerde manier van werken. Een gezellige lounge bij de inkom nodigt uit tot een eerste informeel gesprek. De koffiemachine staat dan ook op deze strategische plek opgesteld.”

Geldhof: “Van harte welkom bij MHK Belgium in Zellik.”

Op en neer

De werkplekken zijn zo opgesteld dat ze uitnodigen tot efficiënt samenwerken. Elke werkplek kan afzonderlijk in de hoogte worden afgesteld zodat ook rechtstaand werken mogelijk is. “De ervaring leert mij dat rechtstaand werken, bijvoorbeeld tijdens een videogesprek, meer geconcentreerd gebeurt”, zegt Geldhof. “Bovendien is af en toe rechtstaan ook goed voor de bloedsomloop. Is een werkplek niet ingenomen, dan is die ook helemaal leeg. Iedereen kan overal inpluggen en beginnen werken. Geen vaste plaatsen op kantoor bij MHK Belgium.”

Elke werkplek is in hoogte verstelbaar.

Ruimte voor concentratiewerken

Twee afgesloten vergaderzaaltjes vallen eveneens meteen op. Geldhof: “Dankzij de coronapandemie zijn videogesprekken alomtegenwoordig en om deze goed te kunnen voeren zonder collega’s daarbij te storen, kozen we om twee ‘blackboxen’ te installeren. Een kleintje waar één iemand een één-op-één gesprek kan voeren, een grotere waar een videogesprek kan gebeuren met meerdere mensen tegelijkertijd. Uiteraard beschikken we over een polyvalente ruimte die, net zoals de keukens vandaag, geen aparte kamer is maar wel één geheel vormt met de rest van het kantoor. Een lange tafel en ruimte om een mobiel scherm te plaatsen maken ook vergaderingen en gesprekken met een tiental personen mogelijk.”

Twee blackboxen laten toe in alle rust een belangrijk gesprek te voeren, zonder daarbij collega’s in hun werkzaamheden te storen.

Leden blijven ondersteunen

MHK is uiteraard trots op de nieuwe stek. Toch is dat niet het belangrijkste. Hoe leden het doen tijdens en na een uitdagende periode wordt genoemd als de primaire bekommernis. “We zijn dan ook blij en trots tegelijk dat we positieve cijfers kunnen voorleggen. De hele groep heeft er in 2021 een recordjaar opzitten met een omzetstijging van maar liefst 16,4 procent. België deed daar meer dan zijn duit in het zakje met een stijging van 18,9 procent. In de eerste twee kwartalen van dit jaar loopt deze trend gewoon voort. Een mooier bewijs dat aansluiten bij MHK Belgium een goed idee is, kan je niet leveren. En dat hebben ook een mooi aantal keukenzaken gedaan. Waar de teller in 2021 voor een heel jaar stopte op 12 nieuwe leden in België zitten we vandaag al op 18. Ook mooi, het is een gezonde mix tussen startende ondernemers en gevestigde waarden in de keukensector. Zeer leuk om te zien dat de MHK Belgium-familie groeit en dat er nieuwe gezichten in de keukenwereld instromen”, besluit Geldhof.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details