NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuwe start met permanente showroom

Nieuwe start met permanente showroom

Het troebele water ligt achter hen, de blik staat vooruit. Alno neemt onder de naam Neue Alno een nieuwe start waarbij het de fouten van weleer meeneemt als voorbeeld van hoe het niet moet. De permanente showroom in Cube30 in Löhne was het toneel van een positief en realistisch verhaal.  

Löhne is the place to be en dat weten ze ook bij Alno. Vandaar dat de fabrikant aanwezig was tijdens de voorbije Küchenmeile. Meer zelfs, Alno is één van de fabrikanten die in het nieuw gebouwde Cube30 een permanente belevingsruimte in gebruik nam. “Een showroom die het verleden, het heden en de toekomst mooi samenbrengt”, klonk het.

Dahm-Wachsmann: “ALNOSPACE laat zich combineren met alle materialen en stijlen.”

Echte flexibiliteit

Alno is er weer, dat merkten we bij ons bezoek. De rondleiding doorheen de showroom zit logisch in elkaar. Beginnen doen we bij enkele producten van het oude Alno die in een hedendaags jasje zijn gestopt, om snel over te gaan tot het Neue Alno. 

Opvallende nieuwigheid: ALNOSPACE. “De keuken is vandaag de centrale plaats van elke woning”, weet Ulrich Dahm-Wachsmann, Head of Design van Alno. “Met ALNOSPACE ontwikkelden we een flexibel kamerelement dat de planning van de keuken en deze van de leefruimte echt in elkaar doet overvloeien. ALNOSPACE verbindt namelijk de beide leefwerelden dankzij goed geproportioneerde en flexibel inzetbare zwarte metalen profielen.”

Pilaren en profielen

Het systeem bestaat uit verticale pilaren die tussen de vloer en het plafond of de muur worden geplaatst en uit horizontale profielen of meubelelementen die de brug maken met de aangrenzende woonruimte. Deze profielen zijn heel flexibel inzetbaar. 

Het is aan deze profielen dat handige features, zoals een kruidenrek of een rekje om de keukenaccessoires aan op te hangen, worden bevestigd. Het is ook in deze elementen dat eventueel verlichting wordt geïntegreerd, de voedingskabels zitten mooi verstopt in de profielen zelf waardoor geen wirwar aan kabels zichtbaar is. “Een kookeiland wordt zo zonder gedoe voorzien van al wat nodig is”, voegt Dahm-Wachsmann toe.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details