NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuwe douchedeuren en -wanden glashelder toegelicht
Your Own Color van Inda (by Facq), met wastafel en doucheprofielen in Demin Blu.

Nieuwe douchedeuren en -wanden glashelder toegelicht

Een douchedeur is een douchedeur? Allesbehalve, ook hier zijn grote verschillen en is het ene product uiteraard het andere niet. Bovendien kunnen we eveneens van markante trends spreken, net zoals voor alle andere items in de eigentijdse ‘wellnessruimte’ die de badkamer meer en meer is. De nieuwe douchedeuren – en bij uitbreiding douchewanden – glashelder toegelicht.

Novellini HC Art-wand voor inloopdouche met vakverdeling met diverse glassoorten.

Verregaande personalisatie! Net als zoveel andere items in de badkamer zijn de diverse opties ook voor douchedeuren en -wanden alleen maar toegenomen. Naast de diverse glasopties zijn het vooral de profielkleuren – bijvoorbeeld afgestemd op de kranen en accessoires – die het mogelijk maken om de badkamer van een heel eigen cachet te voorzien. We zien meer en meer kleur en dit in de diverse prijsklassen. Bovendien zien we ook nieuwe toepassingen, geïnspireerd op het hotelwezen. Individueel design troef.

Duka Libero 4000 Colour Up Your Life in de kleur Copper Pearl.

Kleur!

De trend van het moment: kleur. De profielen van de douchedeuren en -wanden hoeven op dit vlak niet onder te doen voor de sanitaire kranen. Naast zwart – een trendy blijver – zijn vooral de warmere metaaltinten ook erg in trek. Onder de naam Coloratissimi introduceerde Novellini diverse producten in acht stijlvolle nieuwe kleuren en met vernieuwde glassoorten. Onder meer ook verkrijgbaar voor de recent gelanceerde N180-serie met draaideur, zelfsluitende scharnieren met softclose-systeem en nieuwe verborgen magneetsluiting waarbij de magneten alleen tevoorschijn komen als de deur gesloten wordt. Voor de inloopdouche is er de Novellini H Art-douchewand, industrieel geïnspireerd, met desgewenst een vakverdeling die kan worden ingevuld met verschillende glassoorten en structuren. Ook Duka zet in op kleur, weliswaar met een beperkter aanbod, met het Colour Up Your Life-concept. Zo is nu ook de Libero 3000-douchewand eveneens beschikbaar in de finishes Copper Pearl, Brass Pearl en Black Pearl. Nog meer kleuropties, onder meer bij Inda (by Facq) dat met het Your Own Color nog een stapje verder gaat voor een harmonieuze en gecoördineerde benadering van de badkamer. Deze collectie biedt een palet van vijftien matte tinten, waarbij elk element in de badkamer – ook de douchedeur/-wand – wordt afgestemd op de gekozen kleur: van neutrale tinten zoals Creta (klei) tot Verde Salvia (saliegroen) en Demin Blu. Ook Kermi zet met KermiEXTRA en de Pastell, Nature en Metallic Edition in op verrassend kleurgebruik. Op aanvraag zelfs beschikbaar in eender welke RAL-kleur naar keuze.

Duurzaam onderhoudsgemak

Nieuw van O-Plus is KUBS, een vaste douche­wand met een schuifdeur in één lijn. Ook hier wordt volop ingezet op een ruime waaier aan profielkleuren. Zo kan er vanaf dit jaar geopteerd worden voor negen extra profielkleuren – waaronder antraciet, glanzend titanium, mat goud en black metal – wat het totaal op maar liefst 25 brengt. Wat de glasopties betreft, laat O-Plus je de keuze uit elf varianten waaronder de nieuwe optie ‘permanente anti-kalk’. In tegenstelling tot het glas met traditionele anti-kalkbehandeling is dit glas voorzien van een pyrolytische coating die de glaswand blijvend beschermt tegen oppervlaktecorrosie en hierdoor kalkaanslag voorkomt. In tegenstelling tot de gewone anti-kalkbehandeling wordt deze permanente coating, onzichtbaar en van geen invloed op de optische eigenschappen van het glas, tijdens het productieproces van het glas als het ware mee ingebakken en maakt deze hierdoor deel uit van het glas. De coating is niet onderhevig aan slijtage en gaat net zo lang mee als de levensduur van de glazen wand of deur. 

Minimalisme

Profielen bekennen niet alleen kleur, velen verkiezen ze ook extra slank en strak. Dit zien we onder meer bij de nieuwe Link-douchedeur met uitgepuurd design van Vismaravetro, goed voor een Archiproduct Award. Het is een product voor de meerwaardezoeker, met ultrastrakke en fijne profielen, zelfsluitende deur met softclose-magneetsluiting in het alu profiel en verzonken greep verwerkt in de dikte van de glasplaat. Klanten op zoek naar maximale transparantie en visuele puurheid? Voor inloopdouches zijn ook de profielloze oplossingen erg in trek. In die zin lanceerde Aquaconcept vorig jaar UV Concept met ter plaatse uv-verlijmde glazen segmenten in 10 millimeter veiligheidsglas, in een hoek van 90° of twee glassegmenten in dezelfde lijn (180°). Er komt geen stabilisatiestang aan te pas, wat de strakke look ten goede komt. Hüppe presenteert op zijn beurt de minimalistische Seamlite-oplossing voor de inloopdouche. Hier wordt er gebruik gemaakt van een discreet inbouwprofiel, verkrijgbaar in diverse finishes. Er wordt niet geboord of gelijmd en het glas wordt zo bevestigd dat het op termijn desgewenst vervangen kan worden. 

Hotelvibes

Last but not least noteren we een nieuwe trend met toepassingen die de douchedeur of -wand ruim overstijgen. Zo is er het Duscholux System 210, een kamer-in-kameroplossing die zich leent voor flexibele ruimteconcepten met oneindige configuratiemogelijkheden. Tot een hoogte van 2,5 meter is een ruimtehoge uitvoering mogelijk. Het Italiaanse Vismaravetro lanceerde met Suite een gelijkaardige toepassing. De glazen elementen, omlijst door een aluminium profiel met een lineaire geometrie, kunnen worden uitgerust met 10 millimeter gehard glas of gelaagd veiligheidsglas. Maximale hoogte: 270 centimeter. Beide systemen kunnen onafhankelijk van de plafonds gemonteerd worden. Slimme oplossingen met ‘hotelvibes’ die zich bijvoorbeeld perfect lenen voor een ensuite-badkamer, ook in residentiële woningen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details