NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuwe dampkap: minimalistisch, fluisterstil en toch opvallend
Dit sfeervolle designelement vormt een echte eyecatcher boven elk kookeiland.

Nieuwe dampkap: minimalistisch, fluisterstil en toch opvallend

Wie investeert in een keuken, moet heel wat keuzes maken. De juiste dampkap is daar eentje van. Het model hangt namelijk af van de inrichting van de keuken, aangezien die dampkap toch steeds in de buurt van de kookplaat komt. Bij Novy kan je terecht voor een ruim aanbod krachtige, maar fluisterstille dampkappen, al dan niet in combinatie met een hoogwaardige kookplaat. Met de Novy Phantom voegt de Belgische specialist een nieuw pareltje aan zijn gamma toe. Deze innovatieve eilanddampkap combineert een krachtig afzuigsysteem met een sfeervolle verlichting in een transparante box, die met staalkabels of een metalen frame aan het plafond bevestigd wordt. 

De Novy Phantom is niet alleen een krachtige dampkap, maar ook een verlichtingsarmatuur.

Of je nu een keukenprinses of een ‘kok-omdat-het-moet’ bent, bij het koken komen hinderlijke geurtjes en dampen vrij, die door de dampkap afgevoerd moeten worden. Welke dampkap in een keuken past, is sterk afhankelijk van de inrichting van deze leefruimte: onderbouw-, plafond-, wand-, inbouw-, telescopische en eilanddampkappen, maar ook werkbladafzuiging. “De dampkap is geëvolueerd van een louter functioneel toestel naar een designelement, dat bijdraagt aan de esthetische afwerking van de keuken. Onze dampkappen en kookplaten worden gekenmerkt door een minimalistisch design in combinatie met een fluisterstille, krachtige en vooral ook efficiënte werking”, vertelt Olivier Lambert, director marketing bij specialist Novy. “Onze R&D-afdeling probeert steeds weer grenzen te verleggen. De nieuwe Novy Phantom is daarvan het stille maar opvallende bewijs. Deze innovatieve eilanddampkap wordt geïntegreerd in een opvallende transparante box met een lengte van 1.300 millimeter, een breedte van 475 millimeter en een hoogte van 332 millimeter. Het is meteen een echte eyecatcher in de keuken.”

De transparante box wordt eenvoudig opgehangen aan stalen kabeltjes of met behulp van een metalen framewerk.

Afzuigsysteem en verlichtingsarmatuur

Een dampkap boven een kookeiland moet zowel functioneel als esthetisch een meerwaarde betekenen. De Novy Phantom combineert een uiterst efficiënt afzuigsysteem met een verlichtingsarmatuur, die zorgt voor een warme, sfeervolle verlichting in de keuken en een functionele, dimbare verlichting boven de kookplaat, waarbij de lichtwarmte eenvoudig tussen 2.700 K en 4.000 K ingesteld kan worden. “Dit designelement kan in twee uitvoeringen geleverd worden: Cable en Frame. Zo kan de Novy Phantom net als onder meer de Novy Mood aan stalen kabeltjes opgehangen worden. Alle schroeven worden weggewerkt achter handige afdekplaatjes. Met de frame-uitvoering spelen we dan weer in op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens. Dit metalen framewerk wordt stevig aan het plafond bevestigd, maar laat als constructie toch een lichte schommeling toe, waardoor onverwachte schokken gemakkelijk en zonder schade geabsorbeerd worden”, stelt productmanager Hein Haasjes. “Deze recirculatiedampak maakt een afvoer naar buiten overbodig. De vet- en koolstoffilter met een levensduur van 900 kookuren, met andere woorden tussen 3 en 5 jaar, absorbeert en neutraliseert alle geuren voor 95 tot 100 procent, waarna de gezuiverde lucht opnieuw in de keuken geblazen wordt.”

Slimme bediening

Deze Novy Phantom wordt eenvoudig bediend met de afstandsbediening, de ingebouwde InTouch-connectie van een Novy kookplaat of de Novy Connect App op smartphone of tablet. “Met deze handige tool kan de gebruiker de dampkap aan- en uitschakelen, het afzuigniveau bepalen, de verlichting aan- en uitschakelen en de lichtwarmte en -intensiteit afstemmen. De App geeft bijvoorbeeld ook aan binnen hoeveel uur de vetfilter best gereinigd wordt of de koolstoffilter vervangen moet worden. Bovendien brengt de tool je rechtstreeks in de webshop, waar je het benodigde product kan bestellen”, licht director marketing Olivier Lambert toe. “Maar er is meer, want deze geluidsarme Novy Phantom schakelt zichzelf automatisch uit als er gedurende drie uur geen toetsen aangeraakt worden. Zo voorkomen we dat mensen hun stille dampkap vergeten af te leggen en er zo energie verloren gaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details