NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Nieuw inspiratiecentrum lokt 2.236 bezoekers tijdens openingsweekend

Nieuw inspiratiecentrum lokt 2.236 bezoekers tijdens openingsweekend

Afgelopen weekend werd het gloednieuw inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties feestelijk geopend. De nieuwe hotspot voor iedereen die wil bouwen of verbouwen in de provincie Antwerpen werd massaal bezocht. Liefst 2.236 bezoekers ontdekten de meer dan 2.000m² aan bouw- en wooninspiratie in het hartje van de Kempen.

Bezoekersrecord aan diggelen

Van Temse en Mechelen tot Beringen en Oud-Heverlee: de bezoekers van het openingsweekend kwamen van ver buiten de Kempen om zich te laten inspireren voor een volgend bouwproject. “We mikken op zo’n 500 bezoekers per dag”, liet bestuurder Christ Schalk zich ontvallen aan de vooravond van het openingsweekend. Het werden er uiteindelijk meer dan dubbel zoveel.

“Bouwplannen worden terug uit de koelkast gehaald. Mensen beseffen dat wachten op een algemene prijsdaling in de bouw weinig zin heeft.”

Het openingsweekend is daarmee een overweldigend succes gebleken. “Zo kregen we in de eerste plaats verschillende kandidaat-bouwers en verbouwers over de vloer. Zij hadden uiteraard veel aandacht voor de meest duurzame energieoplossingen van het moment. Het viel ons op dat de mensen met concrete (ver-)bouwplannen beseffen dat wachten op een algemene prijsdaling in de bouwsector op dit moment maar weinig zin heeft. Zij haalden afgelopen weekend hun plannen dan ook terug uit de koelkast.”

Daarnaast bracht de feestelijke opening ook heel wat bekende gezichten op de been. “Zij die in het verleden reeds met ons gebouwd of verbouwd hebben, waren natuurlijk zeer benieuwd naar onze nieuwe showroom. Het contrast met onze oude toonzaal is dan ook immens”, zegt Christ. “Dat er ruim 2 jaar aan gebouwd is, deed de curiositeit van heel wat Kempenaren bovendien alleen maar toenemen.”

Totaalaannemer voor nieuwbouw en renovatie

Dat men bij Ooms Woonrealisaties terechtkan voor de bouw van een nieuwe of de renovatie van een bestaande woning, was voor de meeste bezoekers bekend. Toch leerden de bezoekers heel wat nieuwe dingen over het vernieuwde Ooms Woonrealisaties.

“Wij willen onze klanten ontzorgen tijdens het bouwproject en daarin speelt dit inspiratiecentrum een belangrijke rol.”

Dit bedrijf is groot geworden door sleutel-op-de-deur (SOD) te bouwen”, weet Christ. “Dat kan ook vandaag nog steeds, al is dat niet op de manier die veel mensen nog associëren met het klassieke SOD-bouwconcept. Bij Ooms Woonrealisaties bouwen we vandaag immers altijd op maat. Geen standaard plannen of een beperkt aanbod aan materialen, wél altijd unieke ontwerpen volledig volgens de smaak van de klant. SOD betekent bij ons dan ook vooral dat wij de klanten ontzorgen van alle administratieve verplichting die bij een bouwproject komen kijken. We begeleiden hen van start tot finish en wie wil kan in dit inspiratiecentrum de volledige woning samenstellen. Op die manier hoeft men dus niet heel Vlaanderen af te rijden om die keuzes te kunnen maken. Wie dat juist wél wil doen, is daar uiteraard ook vrij in. Op die flexibiliteit hebben we de bezoekers tijdens het openingsweekend attent gemaakt. Zo weten zij precies wat ze aan een moderne totaalaannemer als Ooms Woonrealisaties hebben.”

“Daarnaast gaven we de vele bezoekers mee dat Ooms Woonrealisaties ook als aannemer ingezet kan worden, los van een SOD-concept”, benadrukt Christ. “Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ontwerpen door een externe architect aangeleverd worden. Die architect kan dan op onze diensten beroep doen voor de realisatie van zijn/haar ontwerp. Meer zelfs: het inspiratiecentrum staat ook ter beschikking van die architect. Hij of zij kan met andere woorden het inspiratiecentrum gebruiken om de eigen klanten in de ontwerpfase van de nodige toelichting te voorzien.”

Alles voor keuken, bad-, woon- en slaapkamer

Wat de meeste bezoekers nog niet wisten over Ooms Woonrealisaties is dat ze voortaan ook in het inspiratiecentrum terechtkunnen voor enkel een nieuwe keuken, badkamer, maatkast, binnendeur of totaalinrichting van de volledige woning met vast interieur.

“Ook wie niet met ons gebouwd heeft, kan voortaan bij ons terecht voor een keuken, badkamer of ander interieurmaatwerk.”

“Een interieurafdeling hebben we altijd al gehad, maar die maakte vroeger steeds deel uit van een nieuwbouw of renovatie”, zegt Christ. “Dat hebben we onlangs losgetrokken van elkaar. Zo kunnen we ook de mensen die niet met ons gebouwd hebben, helpen met een op maat gemaakt interieur.”

De eerste verdieping van het inspiratiecentrum staat daarom volledig in het teken van interieur. “Wat veel bezoekers daarbij charmeerde, is dat we bij Ooms Woonrealisaties al het schrijnwerk eigenhandig uitvoeren. Van het kastwerk tot de trappen en de binnendeuren: geen productie in het buitenland, wél hier in Rijkevorsel. Dat vindt de moderne consument vandaag duidelijk een toegevoegde waarde. Kortom: 100% Kempisch vakmanschap van de bovenste plank, daar staan we voor”, zegt Christ.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details