Platform over design en techniek in de keukenbranche

NL | FR

Nieuws

next125 x Kitchen Stories: van Burgenland tot Berlijn

next125_TMWG_01-kopiëren-kopiëren

28 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Onze reis langs de meest bijzondere weekmarkten ter wereld gaat verder: deze keer neemt next125 u mee naar het prachtige Burgenland in Oostenrijk. In het inmiddels vierde deel van de serie ‘To Market We Go’ is next125 met zijn Kitchen Stories op de ‘Markt der Erde’. In onze keuken in Berlijn toveren we de delicatessen die we daar hebben gevonden vervolgens om tot een echte klassieker met een moderne twist.

Het team wordt op hun tocht door de Oostenrijkse regio dichtbij de Hongaarse grens, die bekend staat om zijn wijn en andere delicatessen, vergezeld door blogger Melanie Zechmeister, ook wel ‘Das Mundwerk’ genoemd. Melanie komt zelf uit Burgenland en kent de regionale ‘delicatessen’ dus maar al te goed.

Tijdens een bezoek aan de ‘Markt der Erde’ – de eerste slow food-markt van Oostenrijk – belanden twee bijzondere schatten in haar boodschappenmandje: handgemaakte gerookte tofu en zogeheten ‘zwarte noten’, een zoetzure specialiteit op basis van ingemaakte walnoten. In de keuken van Kitchen Stories in Berlijn worden deze en vele andere ingrediënten gecombineerd tot een traditioneel gerecht met een ongewone twist: een koolstrudel met gerookte tofu en aardappelsaus.

Traditioneel en exceptioneel, en dat geldt ook voor het ontwerp van de keuken die tijdens de bereiding van het gerecht wordt gebruikt: kristalwitte glasfronten met elegante handgrepen die weer corresponderen met houtaccenten. Vooral het regaal in het eetgedeelte zorgt voor een huiselijke en gezellige sfeer, en biedt ruimte aan decoratieve elementen, kookboeken en keukengerei. Dit is de perfecte plek om samen op zelfgemaakte koolstrudels te proosten en zo de dag af te sluiten.

Alle video’s, achtergronden en recepten van het bezoek aan de ‘Markt der Erde’ en ook die van de eerste drie afleveringen van ‘To Market We Go’ uit de Provence, Londen en Berlijn, vindt u op de website van next125.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details