NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Next level koelen en vriezen
Liebherr in de Architekturwerkstatt.

Next level koelen en vriezen

Niet bij de pakken blijven zitten, wel blijven ontwikkelen en innoveren. Dat is duidelijk het motto van Liebherr de voorbije jaren. De vruchten hiervan: een innovatieve technologie om nog beter te isoleren en dus nog betere energieklassen te bereiken. En ook voor buiten is er nieuws onder de zon. 

Architekturwerkstatt in Löhne is een van de vele interessante trekpleisters om keukennieuws te verorberen. Het is hier dat Liebherr opnieuw een pop-upshowroom inrichtte om haar nieuws aan de keukenprofessionals voor te stellen. Voorop staat een ware revolutie in koelen en vriezen, zo kondigde de fabrikant de belangrijkste innovatie aan bij de start van onze rondleiding. “Het gaat om de innovatieve BluRoX-technologie die het mogelijk maakt vriezers te produceren met energieklasse A en B”, verduidelijkt Thibaut Sohier van Cinem, invoerder van Liebherr in België.

Een koelkast met AutoDoor opent door een licht tikje, een gesproken commando of een signaal via de app.

Betere isolatie, meer ruimte

“Liebherr blijft als specialist in koelen en vriezen innoveren en doorontwikkelen”, klinkt het vastberaden. “In plaats van conventionele schuimelementen isoleert BluRoX met een vacuüm in combinatie met fijngemalen lavasteen, ook wel perliet genoemd. Energietechnisch levert een vacuüm de best mogelijke isolatie. De kristallijne microstructuur geeft perliet een zeer lage thermische geleidbaarheid. Voeg deze twee samen en je krijgt een energiezuinige en tegelijk compacte oplossing voor koude isolatie. BluRoX laat toe de wanden van een vriezer tot ongeveer een derde dunner te maken dan conventioneel geïsoleerde modellen. Het levert tot ongeveer 25 procent meer capaciteit op. Bovendien is perliet bijna onuitputtelijk beschikbaar en kan het bij het einde van de levensduur van het toestel simpelweg uit het toestel worden gehaald en worden hergebruikt zonder noemenswaardige bewerkingen.”

Sesam open (of sluit) u

Een handige feature is de AutoDoor en deze werd dan ook mooi voorgesteld door Liebherr. AutoDoor laat de deur van de koelkast of diepvriezer helemaal automatisch opengaan na er een eenvoudig licht tikje tegen te geven. Ook een gesproken commando of een opdracht via de app zijn mogelijkheden om de deur te openen of te sluiten. “De deur opent niet een klein beetje, wel volledig”, benadrukt Sohier. “De volledige 90 graden. Bovendien is het mogelijk de openingshoek manueel in te stellen, net als de tijd dat de deur mag open blijven. Dit betekent dat zowel het handvat als de deur zelf proper blijven, zelfs wanneer iemand met vuile of plakkerige vingers de koelkast of diepvriezer nodig heeft. Een greeploze keuken? Hier past een koelkast of diepvriezer met AutoDoor-functie dus perfect. De mogelijkheid om de deur toch met de hand te openen of sluiten, blijft eveneens aanwezig.

BluRoX letterlijk en figuurlijk in de spotlight.

Blijf koel

Buitenkeukens zijn een hot item geworden en daar speelt Liebherr met de OKes 1750 buitenkoelkast handig op in. “Het is een betrouwbare partner die zelfs op de warmste dagen hapjes en drankjes koel kan houden”, aldus Sohier. “Er is buiten dus steeds een voorraad beschikbaar, je hoeft niet langer steeds naar binnen te gaan om bij te vullen. Is de tijd gekomen om de barbecue aan te steken, dan ligt het vlees ook al buiten in de koelkast. Onze expertise in koelen komt nu dus ook buiten van pas.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details