NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Natuursteen op z’n best

Natuursteen op z’n best

Ervaring en knowhow in de wereld van graniet, natuursteen, composiet en keramiek die zorgvuldig opgebouwd werden sinds begin de jaren 1900. De begeleiding van klanten naar een gefundeerde materiaalkeuze voor een werkblad, douchebak, wandbekleding, vloerbekleding of een andere toepassing. Een sterke dienstverlening voor de klanten, daar draait het om bij Granidesign Culot.

Granidesign Culot werd opgericht in 2003 door Thierry, Joeri en Lesly Culot. Zij vormen de vierde generatie Culot die natuursteen in het DNA hebben. Het is immers overgrootvader August die in het begin van de jaren 1900 natuursteen begint te bewerken en snel uitgroeit tot een referentie in de streek. Met Granidesign Culot komt de focus vooral te liggen op keukenwerkbladen.

Mensen en machines

GraniDesign Culot

Keramiek, de meest recente toevoeging in het rijtje mogelijke materialen.

 

De drie oprichters stelden de voorbije jaren een team van 15 medewerkers samen, waaronder een opmeter en twee plaatsingsploegen. Naast het menselijke aspect investeert de firma ook in computergestuurde machines. Zo groeit de capaciteit terwijl tegelijkertijd de leveringstermijnen gevoelig korter worden. Thierry Culot: “Een volgende investering staat al gepland: een tweede waterjetmachine. De sterke groei van Dekton en keramiek en de groeiende vraag naar marmers in open boek deden ons tot de aankoop van deze machine over te gaan. We willen immers de strenge afwerkingsnormen en de levertermijnen op hetzelfde peil houden.”

Materialen in de kijker

Granidesign Culot noemt Dekton, keramiek en marmer als de drie materialen die vandaag aan een (sterke) opmars bezig zijn. Marmer vindt al jaar en dag zijn weg naar toepassingen in een keuken. Het is terug van nooit weg geweest. Thierry Culot: “Marmer is een zeer stijlvol materiaal dat in vele variaties en kleuren beschikbaar is. We geven onze klanten steeds de mogelijkheid hun gedroomde plaat in marmer te gaan uitkiezen bij één van onze leveranciers. Marmer is zeer sterk en duurzaam, hitte- en vuurbestendig en slijtvast. Het blijft wel kalksteen en bijgevolg gevoelig aan krassen. Het verwerken en plaatsen van marmer vereist veel stielkennis en is toch arbeidsintensiever dan andere materialen.”

De opmars van Dekton en keramiek

GraniDesign Culot

Marmer is terug van nooit weggeweest.

 

Thierry Culot: “Dekton is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. De basismaterialen worden gemengd met verschillende aggregaten en water. De technologie sintert minerale deeltjes zodat deze samensmelten en hun interne structuur verandert. Het resultaat is een nieuwe massa die onder hoge temperaturen ultracompact wordt gemaakt. Dekton is beschikbaar in een zeer brede kleurenwaaier. Het is heel bestendig tegen vlekken, krassen, slijtage, druk en temperatuur. Kortom: een ideaal materiaal voor gebruik in de keuken. Dekton kan ook buiten worden gebruikt, denk maar aan bijvoorbeeld tuintafels of gevelbekleding.

Ook keramiek kent veel toepassingsgebieden want naast keukens (keukenwerkbladen, spatwanden en plinten) is het materiaal perfect inzetbaar in badkamers (geïntegreerde wastafels, wastafelbladen). Keramiek is zeer hittebestendig. Hete kookpotten (tot 250 °C) berokkenen geen schade. Qua slijtvastheid doorstaat het de vergelijking met graniet. Keramiek is uiterst krasbestendig met een hardheid van 8 op de schaal van MOHS. Ook de kleurvastheid is een troef. Zelfs bij blootstelling aan uv-stralen behoudt keramiek zijn kleur. Aangezien keramiek niet poreus is maken schimmels en bacteriën geen kans. En last but not least: keramiek is 100 procent natuurlijk en recycleerbaar. “De keramische materialen waar wij in onze projecten mee werken zijn van Inalco en Neolith”, aldus Thierry Culot. “Blijvers in ons segment zijn de composieten en granieten werkbladen. Beide materialen zijn uiterst geschikt voor toepassingen in de keuken en hebben een uitgebreid kleurenpalet.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details