Platform over design en techniek in de keukenbranche

NL | FR

Werkbladen

Natuurlijke klasse op maat

foto-1-abbin

15 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een keukenwerkblad springt in het oog. Deze eyecatcher in de keuken is dan ook een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van het ontwerp. Marmer is één van de mogelijke materialen en na een korte terugval stijgt de populariteit weer.  

Essen, in het noorden van de provincie Antwerpen, is de thuisbasis van Abbin Natuursteen. Ongeveer 20 jaar geleden ging de firma van start met, hoe kan het ook anders, de verwerking van natuursteen tot allerlei toepassingen voor binnen- en buitengebruik. “Na een kleine dip in populariteit merken we dat marmer opnieuw in opmars is”, vertelt zaakvoerder Elise Van Den Heuvel. “De komst van allerlei nieuwe materialen, zoals composiet en keramiek, heeft zijn invloed gehad. Met Abbin sprongen we op de kar zodat we ook die materialen perfect kunnen bewerken. Onze roots verloren we hierbij niet uit het oog. Marmer, blauwe hardsteen en graniet blijven vaste waarden met daarbovenop de mogelijkheid tot massief maatwerk. Met ons modern machinepark en onze vakmensen leveren we perfect maatwerk af.”

Een keukeneiland met een unieke print.

Terug van (niet) weggeweest

“Het authentieke karakter van echte marmer ligt aan de basis van de revival”, stelt Van Den Heuvel. “Elk werkblad is immers uniek, waardoor het een streepje voor heeft  ten opzichte van alle andere materialen. We merken dat dit de huidige generatie interieurarchitecten en eindklanten aanspreekt. Wij zorgen dan voor een perfecte levering van het op maat gesneden werkblad. Dankzij onze goede planning en de expertise waar we ondertussen over beschikken is een doorlooptijd van opmeting tot plaatsing mogelijk tussen 5 à 10 werkdagen.” 

Core business

Met natuursteen in de firmanaam is het niet ver zoeken naar de roots van het familiebedrijf uit Essen. Natuursteen in al zijn vormen is en blijft een belangrijke pijler binnen het assortiment. “Daarnaast zijn kwaliteit en een gemoedelijk en correct contact met de klanten de hoekstenen van Abbin Natuursteen”, benadrukt Van Den Heuvel. “Onze kwaliteitscontrole gebeurt bij aankomst van de marmeren platen, doorheen het productieproces en wanneer het werkblad naar de klant vertrekt. Alles moet piekfijn in orde zijn.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details