NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Milieu-uitdagingen zijn reële ontwikkelingsmogelijkheden”
Groenten en fruit behouden langer vitamines A en C dankzij HarvestFresh.

“Milieu-uitdagingen zijn reële ontwikkelingsmogelijkheden”

Vorig jaar stelde Beko haar uitbreiding van het inbouwassortiment voor tijdens de Küchenmeile. Toen was Gut Böckel, het prachtige landgoed in Rödinghausen, de uitverkoren locatie. Dat viel zo erg in de smaak dat Beko ook dit jaar naar Gut Böckel trekt tijdens de Küchenmeile. 

Een van de meest duurzame bedrijven ter wereld in de huishoudelijke apparatuur promoot een gezonde en actieve levensstijl. Met Beko kan iedereen gezonder en actiever leven, klinkt het duidelijk bij de fabrikant: “Met onze technologieën en verschillende handige functies op onze toestellen was dat nog nooit zo makkelijk. Daarnaast helpen we de natuur een handje door voornamelijk gerecyclede en biologische materialen te gebruiken voor verschillende onderdelen van onze huishoudtoestellen.”

De AeroFlow-technologie houdt voedsel langer vers door de temperatuur gelijkmatig te regelen.

Langer vers

Wat betreft koeling schuift Beko twee interessante functies naar voren die zowel qua duurzaamheid als comfort hun strepen verdienen. Zo bootst HarvestFresh de cyclus van de zon na om vitamine C en A langer te behouden in groenten en fruit. Deze twee zijn onze belangrijkste bron van vitaminen maar door ze in het donker te bewaren verliezen ze snel hun vitaminen. De HarvestFresh-technologie maakt gebruik van de drie primaire kleuren (groen, blauw en rood) van het licht. De ledlampjes in het fruit- en groentencompartiment bootsen hiermee de zonnecyclus van 24 uur na, inclusief donkere periodes. Vitamine A en C blijven daardoor langer bewaard.

Om de versheid en sappigheid van vers voedsel langer te behouden, ontwikkelde Beko de AeroFlow-technologie. Deze verdeelt de temperatuur gelijkmatig in de koelruimte en minimaliseert tegelijkertijd temperatuurschommelingen waardoor uitdroging van vers voedsel vermindert. “Bewaren van voedsel was nog nooit zo eenvoudig”, aldus Beko.

De ovens met SteamAid-functie injecteren stoom in de oven tijdens de kookcyclus.

Perfect eindresultaat

Door de handige features van de koelkasten kan elke chef met verse ingrediënten aan de slag. Daarom integreert Beko ook bij de ovens innovatieve features om zo tot een perfect eindresultaat te komen. Zo verliest de AeroPerfect oven dankzij de nieuwe binnenkant veel minder warmte tijdens het koken en garen de bereidingen ook sneller en perfect gelijkmatig. “We doen dit met een krachtige ventilator die gebaseerd is op technologie uit de luchtvaartindustrie”, horen we van de fabrikant. “De bereidingen zijn met
 AeroPerfect tot 27 procent sneller klaar en tot 40 procent gelijkmatiger gegaard in vergelijking met ons vorige assortiment ovens.”

Ook op vlak van stoom zijn er innovaties te noteren. Zo injecteren Beko-ovens met de SteamAid-functie tijdens de kookcyclus stoom in de oven. Automatisch volgens de gekozen presets of manueel (tot drie keer). “Nooit meer een droge kalkoen of een taai gebraad op tafel”, bevestigt Beko.

De speciale Corner Intense sproeiarm brengt water en wasmiddel tot in de moeilijker bereikbare hoeken van de vaatwasser.

Alles weer kraaknet

Na het koken volgt onvermijdelijk de vaat. De vaatwasser is snel een van de populairste toestellen in de keuken geworden en met CornerIntense wil Beko de laatste mogelijke ergernissen wegwerken. De Beko CornerIntense-vaatwassers bevatten een innovatieve sproeiarm die zo ontworpen is dat de beweging ervan het water en het wasmiddel op elke plaats in de vaatwasser krijgt, dus ook in de moeilijker bereikbare hoeken. Glazen en borden krijgen zo steeds voldoende water en afwasmiddel, net als de mandjes waar het bestek in terechtkomt. “Achterblijvende etensresten of andere vlekken zijn voltooid verleden tijd”, klinkt het vastberaden bij Beko.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details