De gouden jaren van corona zijn dan misschien wel voorbij, toch blijven we niet bij de pakken zitten. Het is de sterke boodschap die MHK Belgium lanceerde tijdens het jaarlijkse congres. De krachten bundelen, openstaan voor nieuwe ideeën en de handen uit de mouwen blijven steken. Hoe MHK Belgium dit doet, hoorden we op het congres in Antwerpen en zullen we ervaren tijdens de Küchenmeile.
“De keukensector heeft het duidelijk lastiger dan de voorbije jaren”, zo opende Joeri Poelmans het jaarlijkse congres van MHK Belgium dit voorjaar. “Maar laten we nu vooral de rust bewaren, de krachten bundelen, onze troeven uitspelen en de consument tonen wat onze toegevoegde waarde echt is.” De krachten bundelen gebeurt ook bij MHK zelf want sinds 1 januari spreken we over MHK BeNeLux, met aan het hoofd Jeroen Geerling: “De consument is meer en meer online actief. Daarom investeren we meer dan ooit in de marketingondersteuning van onze leden, met heel veel aandacht voor het digitale luik. Op maat uitgewerkt voor onze leden, ondersteund door echte specialisten. En ook bij MHK Kitchen Expert rollen we digitale pakketten uit om de deelnemers aan dit kwaliteitsnetwerk te ondersteunen. We groeien trouwens van 17 naar 21 deelnemers. Nieuw POS-materiaal is klaar en op weg naar de winkels om onze aanwezigheid nog meer in de kijker te zetten.”
“We krijgen elk jaar meer inzendingen van hoog niveau voor de verkiezing van De Mooiste Keuken van België”, aldus Poelmans. “Het maakt de keuze van de jury er niet makkelijker op. Zij selecteerden de drie finalisten, de opgekomen MHK-leden kozen tijdens een live voting de winnaar. Dit jaar gaat de felbegeerde trofee naar Atelier De Waegeneer uit Erembodegem.”
Na de verkiezing van de Mooiste Keuken van België was het tijd om een blik op de toekomst te werpen. “En eigenlijk ook het vandaag al”, voegt Poelmans meteen toe. “AI is aan een stormachtige ontwikkeling bezig. Wat vandaag nog een utopie lijkt, is morgen al werkelijkheid. En AI-expert Thierry Moubax is de geknipte man om ons uit te leggen hoe we AI in onze werking kunnen integreren.” Moubax stelt ons meteen gerust: “AI gaat onze jobs niet overnemen! Maar iemand die AI toepast wel. Tekstjes schrijven, foto’s creëren, video’s maken. Allemaal vandaag al mogelijk. De kwaliteit ervan is ook dusdanig goed dat het moeilijk te onderscheiden is van het echte werk van een professional. Meer zelfs, gaan we aan dit tempo verder, dan zien we volgend jaar ongetwijfeld de eerste Hollywood-film verschijnen die compleet met AI werd gemaakt. Dus ja, AI heeft zeker zijn mogelijkheden in de keukenbusiness. Wees er niet bang van, bekijk de mogelijkheden en pas AI toe!”
Het gebruik van AI in de keukensector kan wel eens één van de talrijke gespreksonderwerpen zijn tijdens de komende Küchenmeile. MHK is, net als de voorbije jaren, aanwezig op het landgoed Gut Böckel waar een gezellige ‘netwerkbox’ klaarstaat. “Kom de gekende MHK-sfeer ervaren bij een lekker hapje en drankje”, nodigt Poelmans uit. “Praten over wat de toekomst brengt, wat we hebben ontdekt in en rond Löhne, hoe we voor elkaar een perfecte match kunnen zijn… Maak zeker met ons een afspraak want ook wij gaan bij onze contractleveranciers op bezoek om nieuwtjes te spotten.”
Neem dan rechtstreeks contact op met MHK Belgium.
Contact opnemen