NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Meubeldesign met een bijzondere twist
Zelfs zware, kamerhoge meubels, draaien met gemak dankzij FurnSpin.

Meubeldesign met een bijzondere twist

Kan opbergruimte en het gebruik ervan opnieuw worden uitgevonden? Het antwoord van Hettich luidt volmondig ja. Geen traditionele lade in een kast, wel een groot deel van de kast dat elegant kan draaien en op die manier andere spulletjes of accessoires tevoorschijn tovert.

Meer individualiteit, een bijzondere eyecatcher, een verbazingwekkende oplossing die niemand anders heeft. Wie een droomkeuken wenst, en vooral dan eentje in het high-end segment, is wel op zoek naar deze eigenschappen. Search no more want Hettich heeft met de FurnSpin een beslaginnovatie uitgedacht die voldoet aan precies deze verwachtingen. FurnSpin draait van gesloten meubelfront naar open kast en verandert daarmee meteen ook de sfeer in de ruimte. Van opgeruimd in gesloten toestand naar open met een goed overzicht en snelle toegang van twee kanten. “Gebruik FurnSpin naar eigen wens door dingen te ‘verstoppen’ die niet zichtbaar hoeven te zijn of net om accessoires of andere objecten tentoon te stellen”, klinkt het bij Hettich.

Met één handbeweging draait de volledige kast van gesloten naar open om bijvoorbeeld wijnglazen te nemen.

Geen centrifugale kracht meer?

De ‘translerende rotatie’ is het magische ingrediënt van FurnSpin. Hettich synchroniseert hiermee twee verschillende bewegingsvormen, namelijk zwenken en 180 graden draaien. “De kast beweegt in een gedefinieerd loopspoor”, legt de fabrikant uit. “Zo garanderen we dat de randen van het meubel niet kunnen botsen. Het koppel is zodanig uitgebalanceerd dat zelfs zeer lichte voorwerpen niet omvallen of wegglijden maar wel mooi op hun plaats in het meubel blijven. De centrifugale kracht lijkt als het ware te zijn opgeheven. Met een elegante draai onthult de kast zijn ‘innerlijke’ en met een volgende draai verdwijnt de binnenkant van de kast weer uit beeld en toont het meubel weer gesloten fronten. FurnSpin maakt nieuwe ruimte- en meubelconcepten mogelijk en dat in de keuken, de badkamer, de slaapkamer, de woonkamer of zelfs een kantoor. Ontwerpers, vormgevers en fabrikanten kunnen dankzij FurnSpin met hun creativiteit aan de slag en op maat gemaakte meubelontwerpen in vele designvarianten uitvoeren.”

Voorzichtig en veilig draaien. Zelfs lichte glazen vallen niet om of glijden niet weg.

Van alle groottes thuis

Afhankelijk van de grootte van het meubel kiest de klant de juiste FurnSpin uit verschillende klassen. Met deze duidelijke boodschap geeft Hettich meteen aan dat de draaibare kast heel flexibel inzetbaar is. “Kamerhoge meubels worden met het systeem net zo makkelijk verplaatst als een kleine glazen vitrine”, klinkt het. “FurnSpin biedt ook alle bekende comfortfuncties zoals sluitingsdemping of Push to Open voor greeploos meubeldesign. Het beslag blijft bovendien quasi verborgen. We weten dat veeleisende ontwerpers, meubelfabrikanten en consumenten onzichtbare technologie hoog op hun verlanglijstje hebben staan. Met FurnSpin helpen we merkfabrikanten en interieurontwerpers in hun claim op innovatie en premium kwaliteit.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details