NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Met INOXKeuken komt een nieuwe speler naar Vlaanderen

Met INOXKeuken komt een nieuwe speler naar Vlaanderen

Inox als materiaal in de keuken is aan een opmars bezig. De particuliere keuken welteverstaan, in professionele keukens is het quasi al inox wat de klok slaat. Met INOXKeuken komt een nieuwe speler naar Vlaanderen.

INOXKeuken mag dan al een nieuwe naam zijn aan het Vlaamse keukenfirmament, de fabrikant en de mensen erachter zijn dat zeker niet. INOXKeuken is namelijk de Vlaamse poot van een Nederlandse fabrikant die al meer dan 15 jaar bezig is met het ontwikkelen en produceren van exclusieve inox keukenwerkbladen. “INOXKeuken is dé specialist op het gebied van exclusieve keukenbladen”, stelt Jim van Deuren van INOXKeuken. “Interieurarchitecten, keukendealers, schrijnwerkers voor de keukenbouw: iedereen kan bij ons terecht voor een werkblad op maat van uitstekende kwaliteit.”

Verschillende afwerkingen zijn beschikbaar.

 

Doorgedreven begeleiding

Van Deuren gaat verder: “Wij werken voor onze werkbladen met 304 ook in gesatineerd geborsteld roestvrij staal van een hoge kwaliteit, hoewel fijn geborsteld de standaard is. Ook bij de dikte gaan we steeds voor de dikte die we bij professionele toepassingen zien. Het roestvrij staal is van hoge kwaliteit, de machines en de technologie waarmee ze bewerkt worden evenzeer. Onze vakmensen maken gebruik van de nieuwste lastechnologie en zorgen zo voor een naadloze afwerking en integratie van de spoelbakken.
Elk inox blad is maatwerk, op elke dikte verkrijgbaar en combineerbaar met een naadloze plint. We brengen de ervaring die we ondertussen hebben opgedaan mee naar Vlaanderen. Daarbij zetten we volop in op het ondersteunen van onze klanten bij de bestelling en het gehele traject dat erop volgt. We begeleiden ze van a tot z. Er is bovendien een gebruiksvriendelijke online tool beschikbaar.”

Het materiaal zelf

Wie voor een werkblad in een bepaald materiaal kiest, denkt hier best goed over na. Weeg de voor- en de nadelen uitvoerig tegen elkaar af. Dat geldt ook voor een inox werkblad. Van Deuren: “Het geeft de keuken sowieso een tijdloze uitstraling terwijl het absoluut hygiënisch, praktisch en stijlvol is. Waar je zeker op voorhand moet bij stilstaan: een werkblad uit inox gaat na verloop van tijd gebruikssporen vertonen. Wil je dit niet, dan kies je best een ander materiaal. Wie dit wel wil, heeft met inox de juiste keuze gemaakt. Kortom, we merken dat klanten die bewust kiezen voor een roestvrijstalen werkblad dat ‘nadeel’ overwogen hebben en dus bewust kiezen om de gebruikssporen te ‘tonen’. Zowel in particuliere als zakelijke omgevingen komt inox, in één van de mogelijke afwerkingen,

mooi tot zijn recht. Wij leveren werkbladen in drie afwerkingen: gematteerd, bekrast en glad geborsteld. Ook zijn massieve werkbladen van 4 millimeter dik verkrijgbaar in de afwerkingen orbitaal geborsteld (vergelijkbaar met de gematteerde versie) en geborsteld.”

De ontspanningsruimte bij ODA Architecture in Geraardsbergen, met als blikvanger het keukenblok in massief roestvrijstaal. (Foto: ODA Architecture / www.oda.be)

 

Rijk portfolio

INOXKeuken timmert aan de weg om in Vlaanderen voet aan grond te krijgen. Gezien de fabrikant in Nederland al vele jaren actief is, kan deze mooie referenties voorleggen. In Vlaanderen is dit logischerwijs nog beperkt. INOXKeuken werkte heel recent een project af in Geraardsbergen, een samenwerking met architectenkantoor ODA. Oprichter Mathias Desmecht zocht voor de keuken en ontspanningsruimte van het kantoor naar een blikvanger. Desmecht: “We kochten dit pand enkele jaren geleden. Een bouwval in verschrikkelijk slechte staat. We braken niet alles af om een nieuwbouw neer te poten, maar werkten met wat we konden redden en voegden daar dan nieuwe zaken aan toe. Zo speelden we doorheen het kantoor met het contrast tussen oud en nieuw. Het gedeelte vooraan, het ‘oude’ gedeelte, werd de werkruimte en daar behielden we de decoratieve elementen. Achteraan bleven de oude koterijen in hun typische vorm staan. We integreerden deze bovendien in de keuken en bergruimte. Tussen deze beide compartimenten creëerden we een nieuwe ruimte met een moderne, eerder minimalistische look. Dat is nu onze ontspanningsruimte waar met z’n allen samen eten en soms ook vergaderen. Deze ruimte riep om een robuuste eyecatcher en dat werd het keukeneiland. Geheel passend in het concept ging onze keuze meteen uit naar inox als materiaal. Meer zelfs: we opteerden voor massief inox waardoor het geheel immens zwaar lijkt. Het eiland trekt als het ware alle blikken naar zich toe. Vandaag is het oppervlak nog ongeschonden maar deze keuken is een gebruikskeuken en de gebruikssporen zullen er snel zijn. En dat is net de bedoeling.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details