NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Meer versheid met minder stroom
Handige functies van de SmartDevice-app helpen nog meer energie te besparen zonder in te boeten aan koelprestaties.

Meer versheid met minder stroom

Duurzaamheid en energie-efficiëntie, twee thema’s die niet meer uit de actualiteit weg te branden zijn. Waar deze tot voor kort (meestal) ingegeven werden door een groene gedachte zijn ze vandaag mainstream ‘dankzij’ de hoge energieprijzen. Want de investering in nieuwe toestellen is er eentje die zowel onze planeet als onze portemonnee ten goede komt. Win-win dus.

De Duitse fabrikant Liebherr zet al vele jaren in op de thema’s duurzaamheid en energie-efficiëntie. Onder het motto ‘Shaping the future of freshness’ komt de fabrikant nu met een uitgebreid assortiment producten en oplossingen die klaar zijn voor de toekomst. Thibaut Sohier van Liebherr België legt het motto uit: “’Shaping’ verwijst naar de rol van Liebherr als specialist in koelen en vriezen; en het hoge niveau van innovatie. BluRox is daarvan een indrukwekkend bewijs, een eigen ontwikkelde technologie die vanaf april in een eerste toestel geïntegreerd zal zijn. Met ‘toekomst’ onderstrepen we nog meer onze focus op de thema’s duurzaamheid en energie-efficiëntie. We denken nu al aan morgen en bieden met onze oplossingen een zekerheid op lange termijn. ‘Freshness’ vat onze merkpositionering in één woord samen. Het is eveneens een uitdrukking van onze unieke versheidstechnologieën die mee inzetten op een reductie van voedselverspilling.”

De eerste vriezer met de baanbrekende BluRoX-koeltechnologie verwerkt in de deur wordt begin 2023 gelanceerd.

Een frisse interpretatie van verwennerij

Sohier: “Onze R&D-afdeling ontwikkelde enkele technologieën die inzetten op energie-efficiëntie en tegelijkertijd de kwaliteit van koelen en vriezen naar een hoger niveau tillen. Zo houdt BioFresh de temperatuur in de luchtdichte Fruit & Vegetable Safe net boven nul graden Celcius en de luchtvochtigheid hoog. Daardoor blijven groenten en fruit langer vers, moet er dus minder worden weggegooid en gekocht, wat de consument dan weer geld doet besparen. En BioFresh Professional met HydroBreeze bedekt groeten en fruit met een koude nevel en creëert zo een verkoelende frisheid en een verbeterde structuur.”

Voor altijd anders

Een innovatie die koelen en vriezen voor altijd zal veranderen. Met deze niet mis te verstane boodschap stelt Liebherr BluRoX voor, een nieuwe technologie die een vacuüm gebruikt voor koude-isolatie in plaats van het gangbare polyurethaan (PU) schuim. Sohier: “BluRoX is veel effectiever. Fijngemalen lavasteen, zogenaamd perliet, stabiliseert de gevacumeerde componenten. De eerste vriezer waarvan de deur is uitgerust met deze technologie lanceren we begin dit jaar. Deze heeft een efficiëntieklasse B volgens het nieuwe EU-energielabel, als eerste in zijn soort. Het eerste volledige BluRoX-toestel volgt dan in de loop van de komende twee jaar.”

Nog meer besparen

De koelkast en de vriezer staan continu aan, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Ze behoren daardoor tot de grootste gebruikers van elektriciteit in de woning. “Sowieso is het vervangen van een oudere koel- of vrieskast door een zuinige, nieuwe Liebherr een goed idee”, benadrukt Sohier. “Een direct positief effect op de energierekening en een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Met behulp van de online bespaarmodule kan iedereen meteen berekenen hoeveel elk jaar op energiekosten kan worden bespaard. En de vele functies van onze SmartDevice-app helpen eindgebruikers om de technische mogelijkheden van de keukentoestellen optimaal te benutten voor meer energie-efficiëntie en minder vermijdbare voedselverspilling.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details