NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Meer dan gewoon een dampkap

Meer dan gewoon een dampkap

Voeg daarbij een totaal onvoorziene factor als een wereldwijde pandemie en je zou kunnen spreken van een filmscenario. Het is het verhaal van ELICA, dat ondanks corona zijn plaats op de Belgische markt mooi heeft verworven.

We weten allemaal hoe het voorbije jaar verlopen is. Corona zette de wereld even stil met lockdowns en tijdelijke maatregelen allerhande. Ook in Italië, het thuisland van dampkappenfabrikant ELICA, ging het virus wild te keer. Het weerhield de R&D-afdeling van ELICA niet om hard in te zetten op productontwikkeling. Bestaande producten werden herbekeken en nieuwe modellen zagen het levenslicht. Een sterk staaltje van innovatiekracht en flexibiliteit in barre tijden en het resultaat hiervan kunnen we vanaf nu bewonderen in een nagelnieuwe productcatalogus. Jan De Moor van ELICA BeNeLux pikt er Open Suite en Icona Maxxi Pure uit.

De wandversie van Open Suite, met links de basismodule van 80 centimeter breed.

Modulaire eyecatcher

De dampkap moet zichtbaar zijn. Dat is voor ELICA zo klaar als een klontje. Daarom besteedt de fabrikant evenveel aandacht aan de technologie als aan het designaspect. Met Open Suite gaat ELICA nog een stapje verder. Open Suite is namelijk meer dan een dampkap alleen, het is een modulair multifunctioneel systeem dat naast de dampkap ook verlichting en legplanken bevat. “De keuken is het kloppend hart van de woning geworden”, aldus De Moor. “Er gebeurt dus meer dan koken alleen. Zo zitten we er met z’n allen samen, wordt er gewerkt en/of gestudeerd en is het de plek bij uitstek geworden om vrienden te ontvangen. Bovendien vormen keuken en leefruimte ook meer en meer één geheel met het werkblad, inclusief kookveld en dus ook dampkap, als kloppend hart. Open Suite bestaat in eiland- en muurversie. Door verschillende modules samen te brengen, creëert de klant zijn eigen Open Suite. Verschillende verlichtingspanelen en legplanken zijn beschikbaar om het geheel passend aan het interieur te maken.

Open Suite is een modulair systeem dat, zowel bij de wand- als bij de eilandversie, toelaat een compositie op te bouwen die perfect past in het interieur.

Propere lucht

Ook op technologisch vlak komt ELICA met een innovatie op de proppen. De coronacrisis wees iedereen fijntjes op het belang van gezonde lucht in huis. ELICA breidt haar assortiment nu uit met de Ikona Maxxi Pure, een dampkap en luchtreiniger in één toestel. Tijdens het koken zorgt deze logischerwijze voor het afvoeren van geuren en dampen terwijl de rest van de dag de lucht wordt gefilterd en gezuiverd van allergenen en vervuilende stoffen zoals mijten, pollen, fijnstof en chemicaliën die vrijkomen door schimmels, schoonmaakproducten en coatings. Een speciale combinatie van HEPA-filters en koolstof vangt deeltjes tot 1 micron op. Ikona Maxxi Pure regenereert in slechts 20 minuten de lucht van een ruimte van 30 vierkante meter, de oppervlakte van een middelgrote keuken-woonkamer. De luchtreiniger kent twee standen: Boost voor een intensieve luchtreiniging en Super Silent voor langdurig gebruik op de achtergrond. “Uiteraard staat ook de dampkaptechnologie op punt”, voegt De Moor toe. “Kom ons en onze innovaties zeker ontdekken tijdens Area30 in Löhne waar we Open Suite en Ikona Maxxi Pure voor het eerst aan het publiek tonen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details