Platform over design en techniek in de keukenbranche
Werkbladen

Mediterrane vibes in een industrieel pand

Bij een unieke eventlocatie horen uitzonderlijke materialen. Spazio 24 is gelegen in een voormalig industrieel pand. Het is een Italiaanse...

b_spazio24-14

14 januari 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Bij een unieke eventlocatie horen uitzonderlijke materialen. Spazio 24 is gelegen in een voormalig industrieel pand. Het is een Italiaanse conceptwinkel met ruimte voor de organisatie van events, lunches, teambuildings, meetings, enzovoort. De blikvanger? Een stijlvol barmeubel dat messing en natuursteen combineert. 

Spazio 24 is gelegen in de voormalige directeurswoning van de Eskimofabriek in Gent. Een industriële en charmante locatie die heel wat mogelijkheden biedt. Privé-evenementen of bedrijfsmeetings, teambuildings, lunches, workshops, … Alles is er mogelijk en dat binnen een stijlvolle omkadering. Daarnaast geven de zaakvoerders ook interieuradvies en bieden ze kwaliteitsvolle Italiaanse voedingswaren aan.

Het barmeubel is dankzij de gebruikte materialen een blikvanger in de ruimte.

Italië boven

Je zou denken dat de eigenaars voor hun multifunctionele zaak een neutraal interieur verkiezen. Als design- en interieurliefhebbers en zoals het een Italiaanse zaak betaamt, hebben ze oog voor al wat mooi is en genot uitstraalt. En neutraal, daar doen ze in Italië liever niet aan mee. Het industriële karakter van het pand wordt opgewarmd met een opvallend barmeubel dat natuursteen en messing combineert. 

Het werkblad bestaat uit natuursteen op maat, geleverd door Brachot-Hermant en geplaatst door R. Helskens & Zoon. In het familiebedrijf uit Ledeberg staat nu de vierde generatie aan het roer. Ze hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van marmer en graniet. De keuze voor dit project viel op Travertino Romano Striato, een travertijn uit de streek rond het Italiaanse stadje Tivoli in de buurt van Rome. Het is een type kalksteen dat ontstaat in warmwaterbronnen. De kalk in het water reageert met de laag kalksteen. De blaadjes en korrels die in het water zitten helpen mee aan de creatie van de unieke laagjes in een travertijn. 

Travertijn is misschien wel het meest bekend van het Italiaanse nationale monument, het Colosseum. De natuursteen leent zich ook uitstekend voor vloeren en interieurafwerkingen. Het zorgt meteen voor een warme, mediterrane sfeer. De striato-variant staat bekend voor de lijnen die gevormd zijn in de travertijn. Dit draagt mee bij tot een strak en stijlvol geheel van het barmeubel. Dat krijgt nog een opvallende toets door de combinatie met een onderstel in messingkleur.

Elegante, strakke look

Ook in de keuken steelt natuursteen de show. Daar werd voor een sobere, elegante kleurencombinatie van zwart met messingaccenten gekozen. Het werkblad van de keuken is afgewerkt in de natuursteen Donatello, een grijze dolomiet met witte aders die het geheel een tijdloze en stijlvolle toets geeft. Opnieuw leverde Brachot-Hermant de natuursteen en stond R. Helskens & Zoon in voor de plaatsing.

Donatello is, zoals de naam doet vermoeden, geen steen van Italiaanse oorsprong. Hij is ontgonnen in een groeve in Brazilië. De gezoete afwerking geeft een licht spiegelend effect waardoor het geheel minder zwaar overkomt in de ruimte. Dolomiet is een type marmer dat geschikt is voor vloeren en allerlei interieurafwerkingen. 

Spazio 24 wilde voor haar unieke locatie een bijhorend interieur creëren met een tijdloze uitstraling en enkele blikvangers. Tegelijk moesten zowel het barmeubel als de keuken tegen een stootje kunnen gezien de vele mogelijkheden die de eventruimte biedt. Natuursteen beantwoordt perfect aan deze wensen en zet de exacte sfeer neer die de eigenaars willen scheppen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%