NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Maatwerk in keuken en interieur
De keuken als centrum van de woning, dus ook om even op adem te komen.

Maatwerk in keuken en interieur

We verstoppen onze keuken al lang niet meer in dat kamertje apart, ver weg van alle spotlights en aandacht. Integendeel, we pronken er mee zo veel we kunnen, zeker nu woonkamer en keuken meer en meer tot één geheel versmelten. De keuken is het middelpunt van de woning geworden. En de traditionele keukenbouwers evolueren mee naar complete interieurbouwers.

Dat hebben K.W. Keukens & Woonrichting en Royal Crown heel goed begrepen. De ene is een gerenommeerd familiebedrijf met een pak ervaring in het uitwerken van die perfecte keuken en interieur, de andere is een netwerk van zelfstandige keuken- en interieurbouwers die hun krachten bundelen om zo Belgisch maatwerk te promoten. K.W. Keukens & Woonrichting en Royal Crown hebben elkaar gevonden in een verregaande en productieve samenwerking op allerlei gebieden. “Een topsamenwerking op vlak van aankoop en marketing”, klinkt het bij K.W. Keukens & Wooninrichting. “Wij kunnen ons zo nog meer focussen op het realiseren van interieurdromen.” 

De keuken dient uiteraard nog steeds om heerlijke maaltijden in te bereiden.

Gezellige keuken

Zo’n recent gerealiseerde droom betreft de herinrichting van een prachtig herenhuis in Antwerpen. De bewoners van het pand hadden één belangrijke eis die moest en zou gevolgd worden. “Gezelligheid staat centraal bij hen”, weet Johan Sleebus van K.W. Keukens & Wooninrichting. En de bewoners voegen toe: “Keuken, woonkamer, zithoek, badkamer, gezelligheid troef na deze totaalrenovatie. Met de keuken voorop. Een strak landelijke en warme sfeer heerst in wat is uitgegroeid tot het middelpunt van ons huishouden. De greeploze, licht rustieke eikfineer fronten, bruin getint, contrasteren mooi met het werkblad in natuursteen, ‘Mediterranean Green’ in anticato-afwerking. Het is hier zalig vertoeven.” Het aanwezige kookeiland biedt de bewoners een ruimte om samen te komen en de dag te overlopen, een boekje te lezen of gezellig te aperitieven. Het strak landelijke karakter komt verder tot uiting door de kasten en schuifpanelen met watervaste mdf-fronten af te werken in microtopping. De ladekasten werden voorzien van extra binnenladen om de beschikbare kastruimte optimaal te benutten.

Black & white

De badkamer is nog zo’n ruimte bij uitstek waar we rust, sfeer en gezelligheid willen creëren om aan de dagelijkse rat race te ontsnappen. “In dit prachtig herenhuis werken we in de badkamer met solid surface”, legt X uit. “Een dankbaar materiaal om mee te werken en om een strak en naadloos geheel in deze badkamer te bekomen. Hier werkten we de mdf-fronten af met een matte satijnlak terwijl de houten vloer de benodigde ‘warmte’ in dit tijdloze ‘black & white’-concept binnenbrengt. De wastoestellen verstoppen we in de handige opbergkasten met vouwdeuren, het bewaren van het strakke karakter was immers een must.”

Brede ondersteuning

Royal Crown noemt zich de meest persoonlijke keukengroep van België. “Meer dan 190 keuken- en interieurspeciaalzaken, meer dan 50 onder hen met een eigen productie, zijn vandaag bij ons aangesloten”, aldus Frank Rombouts van Royal Crown. “We zien ook meer en meer dat een architect een beroep doet op een maatwerkbouwer om aan zijn klant een totaaloplossing aan te bieden. De zelfstandige vakhandels zijn door hun hoge expertise in meubelmakerij de ideale partners hiervoor. Dit soort samenwerkingen tussen de keuken- en interieurspeciaalzaken enerzijds en de (interieur)architecten anderzijds zit echt in de lift. Logisch, want het garandeert steeds een uniek resultaat.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details