Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Luchtreiniging is topsport

Foto-3-Plasmamade
PlasmaMade werkte mee aan een grootschalig luchtreinigingsexperiment in de Johan Cruyff ArenA waar voetbalclub Ajax haar thuiswedstrijden speelt.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | PlasmaMade

12 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vandaag spreken we over een volwaardig luchtreinigingssysteem. De basis is identiek: de gepatenteerde recirculatietechnologie van PlasmaMade.

Er is jammer genoeg een pandemie voor nodig geweest om de gewone man te laten beseffen dat ook de luchtkwaliteit een sterke invloed heeft op de gezondheid. Het binnenklimaat in woon- en werkomgevingen katapulteerde plotsklaps naar helemaal bovenaan de prioriteitenlijst. In de topsport weet men dit al veel langer.

Team Jumbo-Visma gebruikte de Air Cleaners van PlasmaMade onder meer tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk.

Weg met aerosolen

De Nederlandse topwielerploeg Team Jumbo-Visma rijgt de afgelopen jaren de mooie resultaten aan elkaar. Ze strijden mee voor de hoogste prijzen en hebben met ‘onze’ Wout Van Aert een wielrenner aan boord die zowel in massasprints, in klassiekers als in moeilijke bergritten in de prijzen kan rijden. Het eveneens Nederlandse PlasmaMade is ondertussen aan het tweede seizoen bezig als Official Technical Partner. “Team Jumbo-Visma beseft zeer goed de positieve impact van een zuiver binnenklimaat op de gezondheid, en dus ook op de prestaties, van haar atleten”, aldus Martin van der Sluis, oprichter en zaakvoerder van PlasmaMade. “Wij garanderen in de hotelkamers waar de atleten overnachten, op de teambus en in alle gemeenschappelijke ruimten een zuivere lucht met onze Air Cleaners.”  De samenwerking kwam er na uitgebreide tests die PlasmaMade, Team Jumbo-Visma en de Technische Universiteit Eindhoven deden. Hieruit bleek dat de Air Cleaners de aerosolen – de piepkleine druppeltjes die iedereen uitademt – wel degelijk uit de lucht halen.

De samenwerking met Team Jumbo-Visma kreeg navolging. PlasmaMade zorgde met haar Air Cleaners voor een gezond binnenklimaat bij alle Nederlandse olympische atleten.

De PlasmaMade Air Cleaner zuivert het hele binnenklimaat van een ruimte.

Druk najaar

De coronacijfers evolueren hopelijk gunstig genoeg dat de internationale beurzen die gepland staan ook effectief kunnen en mogen doorgaan. Traditioneel is PlasmaMade dan van de partij tijdens de Küchenmeile, waar de fabrikant geïnteresseerden ontvangt op haar stand op Area30. “We blijven er de aandacht vestigen op de recirculatiefilter, ons kindje waarmee het allemaal begon”, aldus van der Sluis. “We tonen er aan dat onze gepatenteerde recirculatietechnologie niet alleen efficiënt is tegen kookgeurtjes, maar ook tegen aerosolen, pollen, bacteriën, virussen, schimmels en fijn stof. Uiteraard vestigen we de aandacht op de Air Cleaners, die de technologie naar een breder speelveld brengen en het hele binnenklimaat van een ruimte zuiveren. Maar ondanks de pandemie en de moeilijkheden die dit allemaal met zich meebracht, hebben we zeer hard gewerkt aan iets helemaal nieuws. Ontdek het in primeur tijdens Area30.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details