NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Luchtreiniging is topsport
PlasmaMade werkte mee aan een grootschalig luchtreinigingsexperiment in de Johan Cruyff ArenA waar voetbalclub Ajax haar thuiswedstrijden speelt.

Luchtreiniging is topsport

Vandaag spreken we over een volwaardig luchtreinigingssysteem. De basis is identiek: de gepatenteerde recirculatietechnologie van PlasmaMade.

Er is jammer genoeg een pandemie voor nodig geweest om de gewone man te laten beseffen dat ook de luchtkwaliteit een sterke invloed heeft op de gezondheid. Het binnenklimaat in woon- en werkomgevingen katapulteerde plotsklaps naar helemaal bovenaan de prioriteitenlijst. In de topsport weet men dit al veel langer.

Team Jumbo-Visma gebruikte de Air Cleaners van PlasmaMade onder meer tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk.

Weg met aerosolen

De Nederlandse topwielerploeg Team Jumbo-Visma rijgt de afgelopen jaren de mooie resultaten aan elkaar. Ze strijden mee voor de hoogste prijzen en hebben met ‘onze’ Wout Van Aert een wielrenner aan boord die zowel in massasprints, in klassiekers als in moeilijke bergritten in de prijzen kan rijden. Het eveneens Nederlandse PlasmaMade is ondertussen aan het tweede seizoen bezig als Official Technical Partner. “Team Jumbo-Visma beseft zeer goed de positieve impact van een zuiver binnenklimaat op de gezondheid, en dus ook op de prestaties, van haar atleten”, aldus Martin van der Sluis, oprichter en zaakvoerder van PlasmaMade. “Wij garanderen in de hotelkamers waar de atleten overnachten, op de teambus en in alle gemeenschappelijke ruimten een zuivere lucht met onze Air Cleaners.”  De samenwerking kwam er na uitgebreide tests die PlasmaMade, Team Jumbo-Visma en de Technische Universiteit Eindhoven deden. Hieruit bleek dat de Air Cleaners de aerosolen – de piepkleine druppeltjes die iedereen uitademt – wel degelijk uit de lucht halen.

De samenwerking met Team Jumbo-Visma kreeg navolging. PlasmaMade zorgde met haar Air Cleaners voor een gezond binnenklimaat bij alle Nederlandse olympische atleten.

De PlasmaMade Air Cleaner zuivert het hele binnenklimaat van een ruimte.

Druk najaar

De coronacijfers evolueren hopelijk gunstig genoeg dat de internationale beurzen die gepland staan ook effectief kunnen en mogen doorgaan. Traditioneel is PlasmaMade dan van de partij tijdens de Küchenmeile, waar de fabrikant geïnteresseerden ontvangt op haar stand op Area30. “We blijven er de aandacht vestigen op de recirculatiefilter, ons kindje waarmee het allemaal begon”, aldus van der Sluis. “We tonen er aan dat onze gepatenteerde recirculatietechnologie niet alleen efficiënt is tegen kookgeurtjes, maar ook tegen aerosolen, pollen, bacteriën, virussen, schimmels en fijn stof. Uiteraard vestigen we de aandacht op de Air Cleaners, die de technologie naar een breder speelveld brengen en het hele binnenklimaat van een ruimte zuiveren. Maar ondanks de pandemie en de moeilijkheden die dit allemaal met zich meebracht, hebben we zeer hard gewerkt aan iets helemaal nieuws. Ontdek het in primeur tijdens Area30.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details