Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spoeltafels & Kraanwerk

Koud, warm, kokend, koel bruisend en gefilterd water uit één kraan

Eén en dezelfde kraan die zorgt voor koud, warm, kokend en koel bruisend en gefilterd water? Een kraan die simpel te bedienen is, een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert en goed is voor het milieu aangezien geen (plastic) waterflessen meer nodig zijn? Dat is de CUBE van Quooker. “Een Quooker in de keuken heeft tal van voordelen”, […]

quooker-foto-1-kopieren

29 april 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Eén en dezelfde kraan die zorgt voor koud, warm, kokend en koel bruisend en gefilterd water? Een kraan die simpel te bedienen is, een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert en goed is voor het milieu aangezien geen (plastic) waterflessen meer nodig zijn? Dat is de CUBE van Quooker.

“Een Quooker in de keuken heeft tal van voordelen”, aldus Steven Van Tichelen van Quooker. “Het bespaart tijd, water, energie en ruimte in de keuken. En voor kokend water is een Quooker-kraan bovendien de veiligste oplossing. CUBE breidt dit lijstje nog verder uit. Op elk gewenst moment kan iedereen die dat wil een glas gezuiverd water krijgen. Simpelweg uit de kraan. Geen gedoe meer met (plastic) waterflessen. Makkelijk en goed voor het milieu.”

Makkelijk én veilig in gebruik

quooker

Wie geen nood heeft aan koel bruisend en gefilterd water kan aan de slag met Fusion.

 

Naast de opgesomde voordelen staat bij Quooker één pijler voorop: veiligheid. Zo is het nooit mogelijk om kokend water te tappen wanneer iemand eigenlijk bruisend water wil hebben. Druk en draai je één keer, dan komt er gefilterd bruisend water uit de kraan. Het blauwe knipperlicht aan de lichtring geeft dat visueel aan. Kleurt de lichtring rood, dan weet je dat er kokend water op komst is. Wie de draaiknop iets langer vasthoudt en dan draait, krijgt plat gefilterd water uit de kraan. De CUBE komt met één van de Quooker-kokendwaterkranen en –reservoirs en wordt onderin de keukenkast geplaatst, naast het reservoir. Van Tichelen: “De filter zuivert het water heel goed, de smaak van het water uit de CUBE is vergelijkbaar met de smaak van water dat je in de winkel koopt.” De CO2-cilinder aan het reservoir zorgt voor 60 liter koud bruiswater.

Besparing

quooker

Veiligheid primeert. Wie gekoeld water vraagt, kan nooit kokend water krijgen. De CO2-cilinder aan het reservoir zorgt voor 60 liter koud bruiswater.

 

Besparing qua tijd en ruimte haalden we reeds aan: geen talloze flessen water die in een bergruimte plaats innemen, geen extra tijd spenderen bij het inladen van de boodschappen. Maar ook qua energie- en watergebruik zorgt een Quooker-kraan voor een besparing. “Wie veel mineraalwater drinkt, heeft met een Quooker-kraan inderdaad een besparende factor extra”, aldus Van Tichelen. “De kostprijs van de CO2-cilinders en het water dat door de kraan stroomt, ligt merkbaar lager dan steeds de flessen in de winkel te moeten gaan kopen. We rekenden uit dat wie acht liter bruisend en vier liter gefilterd water uit een Quooker-kraan per week drinkt tot wel 200 euro per jaar bespaart.”

Verbruikt een CUBE veel energie? Die vraag krijgt Van Tichelen wel meer: “Het maakt niets uit of je drinkwater koelt in een koelkast of in een reservoir voor gekoeld water. Het afkoelen kost evenveel energie. Met maar 16W stand by-verlies is de CUBE energiezuinig en de koelkast blijft gewoon toe.”

Fusion

Wie een Quooker-kraan verkiest zonder dat deze koel bruisend en gefilterd water levert, kan aan de slag met de Fusion, de Quooker-kraan die kokendwaterkraan en mengkraan samenbrengt Deze kraan zorgt er voor dat wie kokend water nodig heeft het meteen krijgt, zonder dat er een waterkoker aan te pas komt. Het reservoir bevindt zich in de keukenkast en is tot 60 procent kleiner dan een traditionele keukenboiler.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details